reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

reklama
A Ja siedzę w chałupinie bo czekam na majstrów bo coś mam ciśnieniem wody:crazy: Junkers OK- wczoraj był gostek sprawdzić;-) krany też nie zatkane- sprawdziłam;-) więc niech wspólnota mieszkaniowa szuka przyczyny bo nawet umyś cie nie można:angry::angry::angry:
Dziś nad ranem u nas było -25*! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Ja po wczorajszej wizycie u wrozki;-) Trzecia ma byc dziewczynka:-D:-DI w sumie byla taka rownowaga ile zlego tyle dob rego sie dowiedzialam;-)
hehehe czyli będzie Anielka :)))
masakra jak ja ostatnio sie zmuszam do wszystkiego piore, sprzatam , gotuje i chodze do pracy na sile normalnie tez tak macie :eek::-( a nerwowa jaka jestem bez kija nie podchodz:baffled:

Domi ja mam tak od stycznia ale to chyba pogoda ma taki wpływ:sorry:

Martyna jeszcze trochę choć 5 tyg:tak::tak::tak:

Magdziunia no niestety wszytsko co dobre szybko się kończy:-p:-p i oby nic się nie rozkreciło u Ciebie!!!!

dziewczyny trzymam za was kciuki

hejka u nas też mróz trzyma

młody spi bo wstał dzisiaj o 5, przy okazji stawiając mnie na nogi, a mi się marzy drzemka, ale obiad niestety sam sie nie zrobi.
po południu dentysta, jutro gin, wyniki już mam i wszystko ok, poza mała niedokrwistoscią, zresztą normalną

Cos mi się pokiełbasiło rrano i nie na ten watek wkleiłam :zawstydzona/y: tam niestety nie mogę wykasować

Hej!
U nas nic nowego. W Krakowie było super, mimo brzydkiej pogody (na szczęście śnieg pruszył nie było deszczu) pozwiedzalismy trochę. Maciek początkowo nieufnie podszedł do aqaparku (wiadomo hałas i dużo wody), ale później śmigał na zjeżdżalniach. Nawet na jedzenie mu było szkoda czasu. M mu zakupił fryty, to młody zaspokoił pierwszy głód, a później latał: jeden ślizg-jedna fryta w locie. W każdym razie jak kiedys byście zawitały do Krakowa to polecam: Wodne atrakcje - Park Wodny Kraków Popływać sobie za bardzo nie można, ale pobawić sie w wodzie i pomasować jak najbardziej ;-) a jak młodym sie znudzi pływanie (he he - możliwe?) to w podziemiu jest małpi gaj i sala zabaw.
W poniedziałek czeka nas kiderbal w żłobku. A przedwczoraj mało zawału nie dostałam. Zajrzałam na strone Biura Edukacji, kiedy są zapisy do przedszkoli. Jakoś tak pamietałam, że koleżanka dwa lata temu w kwietniu chyba zapisywała swoja córę, a tu zonk - rekrutacja trwa 9-28 marca. toz to za 1,5 tyg, a ja jeszcze nie wybrałam nic. W okolicy domu mam 5 przedszkoli nie licząc integracyjnego, miałam sie tam wybrać, żeby zobaczyc co i jak. A tu czytam w dwóch przedszkolach na ich stronach, że zajecia pokazowe były w styczniu... no żesz kur... jakos tak myslałam, że mam jeszcze kupę czasu a tu :wściekła/y:
poza tym nie chce mi sie wierzyć, że młody już do przedszkola pójdzie... dopiero co taki malutki był :rofl2:

trina u nas zapisy były do końca lutego; a wybór przeogromny 2 państwowe, jedno gdzie chodzilismy i jedno na koszarach i siostry zakonne; młody zapisany do tego gdzie chodzilismy, bo to naprzeciw bloku tesciowej i licze ze bedzie go odbierac w razie w

a my zaliczylismy wczoraj rodzinnie dentyste, ja 1 plomba i spokój, młody ładnie pokazał ząbki- niestety już próchnica się zaczyna, ale póki nie skończy 3 latek i usiedzi troche na fotelu nic nie zrobimy, poza fluorowaniem; a M jak zwykle nic

a dzis gin

Pati, ja to w takiej starej okolicy mieszkam, gdzie jest dobra infrastruktura socjalna i to tylko dlatego w promieniu 500 m mam tyle przedszkoli. Dzięki Bogu, mam nadzieję, ze się do jakiegoś dostaniemy :tak:
A żębiska musimy i my sprawdzić. Pół roku temu młody miał piekne ząbki, mielismy tylko poczekać jak wszystkie 5 wyjdą i tez chyba fluorować czy też lakować. Juz chyba od miesiąca zbieram sie i nie mogę zadzwonić żeby sie umówić na wizytę :zawstydzona/y:

Hello a u nas jak to dziewczyny piszą kopiuj - wklej;-);-);-)

Trina w zeszłym roku też zapisy były w marcu o ile dobrze pamiętam:tak::tak: ja młodego też bedę zapisywać:tak::tak: boże aż się boje:rofl2::rofl2::rofl2:
I super że wyjazd się udał:tak::tak:

Pati Ja z moją Laurą też tak miałam jedna dentystka kazał jeszcze czekać a teraz płakać mi się chce że ją posłuchałam:-:)-:)-( Ale co mnie zdziwiło ta babka do której teraz chodzimy zadała mi pytanie czy brałam leki na podtrzymanie:szok::szok::szok: bo okazało się że Laura nie ma wykształconego szkliwa!!!
W marcu mam wizytę z małym i mam nadzieję że u niego będzie OK!!!

cześć kochane. Ja w końcu mam kontakt ze światem. Dalej leże i gapię się w sufit. Na razie jeszcze nic nie wiadomo. Ponoć zaczęło coś im rosnąć z moich posiewów ale jeszcze nie wiadomo co. Jak na razie wersja mega optymistyczna to taka ze wszystko będzie cacy i wypuszczą mnie w poniedziałek ale leżenie w domu a wersja mega pesymistyczna że zostanę do porodu... idę Waz poczytać troszkę :)
zapomniałam dodać że dla odmiany ciśnienie mi się unormowało :p

Ostatnia edycja:
ja po wizycie- mały (płeć bez zmian) ma się dobrze, ma 700 g i u niego wszystko prawidłowo, a ja mam za dużo płynu, stąd ten duzy brzuch, nakaz mierzenia codziennie obwodu i skierowanie na badanka, a jeszcze mi siniaki po wtorkowym nie zeszły pobieraniu, do tego tradycyjne jak u mnie zap pecherza; jak wyniki będe miała prawidłowe i brzuch będzie rósł w tempie 1-2 cm na tydzień- to wizytka za miesiąc

marma oby była wersja optymistyczna

reklama
Hej Dziewczynki!
Trzymam tu kciuki z całej siły za wszystkie ciężarówki.
A że dopiero kończę pracować, to siły na pisanie nie mam.
Chciałam się tylko pokazać, ot co:)

Buziaki:*

Do góry