reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Gdyby się jescze jedno trafiło to by była 4 na utrzymaniu. M ma córkę z pierwszego małżeństwa. Ale ja nie podejmę ryzyka 4 faceta w domu. I tak już mam przerąbane. A jak jeszcze się okaże że mają charakter po tatusiu to ja uciekam za granice.

Kaka na pewno zadzwonią. W końcu niema lepszego kandydata od Ciebie :)

Ja w tym roku nie mam ochotę na sylwestra. Zawsze jeździliśmy do znajomych gdzie spotykaliśmy się z przyjaciółmi którzy mają dzieci. W sumie wszystkie mniej więcej w tym samym wieku. Teraz nie mam ochoty wysłuchiwać ich wyrazów współczucia że to kolejny chłopak czytaj problem. Wszyscy są święcie przekonani że Kacper ma co najmniej ADHD.... I nie wróżom mi nic lepszego.

Wanila a poprzednio też miałaś cesarkę? Masz wskazania czy tak chcesz? Ja się zastanawiam nad tym czy sobie jakiejś nie załatwić. W sumie perę wskazań by się znalazło.

reklama
A mi Maciek zrobił dziś rano niespodziankę. Myłam się w łazience, on już ubrany pił mleko i oglądał bajkę w salonie. Wychodzę z łazienki, wchodze do salonu a młody stoi i gapi sie w tv od pasa w dół goły z jedną noga w górze, opierając się o fotel. A na stopie, nóżkach i dywanie wielkie kupsko... ech...

A mi Maciek zrobił dziś rano niespodziankę. Myłam się w łazience, on już ubrany pił mleko i oglądał bajkę w salonie. Wychodzę z łazienki, wchodze do salonu a młody stoi i gapi sie w tv od pasa w dół goły z jedną noga w górze, opierając się o fotel. A na stopie, nóżkach i dywanie wielkie kupsko... ech...

hahaha ale się uśmiała. :-D Wiem to nie było śmieszne. Ale wyobraziłam sobie w takiej sytuacji Kacpra. Mi raz kupę zrobił tylko na krzesło :-D

Karola zadzwonia:tak:nie maja wyjscia ;-)
wanilia a co chlopaszek ma ?? kompa , konsole?? jaka?? wii, x-boxa, playstation i jeszcze jesli chodzi o playstation to jaka 1,2,czy 3 to wazne zeby gry dobierac

gry hmm moji maja wii i x-boxa na wii szaleja w mario galaxy , cars,sporty i inne platformowki, na x -box pilka nozna, koszykowka rajdy samochodowe

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy gry na wii
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy gry na ps
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy na x-box ale jedna

ale gry znajdziesz gdzies na miescie w sklepie w tesco i innych marketach pewnie tez
no i na kompa Komputerowe PC - Aukcje internetowe Allegro

moze spytaj rodzicow co lubi? jakie gry albo jaka by chcial moze wiedza?

Marma, w synach będziesz miała oparcie, zobaczysz!!! Ja tam jak się dowiedziałam, ze będzie córa to też miałam mieszane uczucia. U M w rodzinie mi wmawiali ze u nich sami chłopcy itp, w końcu jak się przekonałam do tej mysli to niespodzianka. I podświadomie wiem, ze drugie to tez by była córunia. Taki widać los, ze rzadko się ma to co chce. I to dotyczy tez bardziej prozaicznych rzeczy. Ci co mają niebieskie oczy chcą brązowe albo zielone, Ci co mają kręcone włosy prost, szatynki chca byc blondynkami itp itd...Taka ludzka natura chyba.

Telefonu brak. Obiad się robi. Spacer zimowy zaliczony;-)

Kaka - dalej trzymam kciukasy :)
Marma - Rozumiem Cię, bo też bym chciała dziewczynkę; z drugiej strony jednak za pare lat odsapniesz a chłopaki bedą od ojca rozrywek meskich się domagać :) i wtedy on bedzie ich miał na głowie ;)
Wiola - a może jakąś planszówkę, taką żeby cała rodzina wspólnie grała?

PS. Właśnie zauważyłam, że mi pół tysiąca postów wyskoczyło. Się chyba w końcu rozkręcam w BB ;)

Gdyby się jescze jedno trafiło to by była 4 na utrzymaniu. M ma córkę z pierwszego małżeństwa. Ale ja nie podejmę ryzyka 4 faceta w domu. I tak już mam przerąbane. A jak jeszcze się okaże że mają charakter po tatusiu to ja uciekam za granice.

Ja w tym roku nie mam ochotę na sylwestra. Zawsze jeździliśmy do znajomych gdzie spotykaliśmy się z przyjaciółmi którzy mają dzieci. W sumie wszystkie mniej więcej w tym samym wieku. Teraz nie mam ochoty wysłuchiwać ich wyrazów współczucia że to kolejny chłopak czytaj problem. Wszyscy są święcie przekonani że Kacper ma co najmniej ADHD.... I nie wróżom mi nic lepszego.

Wanila a poprzednio też miałaś cesarkę? Masz wskazania czy tak chcesz? Ja się zastanawiam nad tym czy sobie jakiejś nie załatwić. W sumie perę wskazań by się znalazło.
Marma, ja od dawna walczę z za dużą krzepliwością krwi i wskazaniem jest nie forma porodu tylko termin, jak tylko wejdę w bezpieczny okres czyli ciąża donoszona, to lekarz chce ciąć.

Kaka - dalej trzymam kciukasy :)
Marma - Rozumiem Cię, bo też bym chciała dziewczynkę; z drugiej strony jednak za pare lat odsapniesz a chłopaki bedą od ojca rozrywek meskich się domagać :) i wtedy on bedzie ich miał na głowie ;)
Wiola - a może jakąś planszówkę, taką żeby cała rodzina wspólnie grała?

PS. Właśnie zauważyłam, że mi pół tysiąca postów wyskoczyło. Się chyba w końcu rozkręcam w BB ;)

Trina planszówka chyba nie, bo tam to by się chyba rodzinnie nie zabawili jak ich znam ;-). Mój chrześniak to taki spokojny chłopczyk, acz wymagający, lego już mu kupiłam, hotweelsy też, no i teraz pomyślałam o jakiejś grze, ale ja nie wiem czy on ma jakiś zestaw do tv, czy komputer więc albo wybiorę coś innego, albo najpierw się dowiem jaka ta gra.

Co do płci, to ja całe życie byłam przekonana, że będę miałą parkę. Kiedyś wrózka mi wywróżyła, potem druga, w ciązy też przeczucie takie miałam a teraz się okazało, że chłopiec. Oczywiście wolałabym, ale w sumie jest tyle samo plusów co i minusów jeśli chodzi o płeć. W każdym razie nie mam aż takiego parcia, żeby robić dzieci do bólu, aby w końcu utrafić córkę :-).

Może w końcu dziś do tego kina się wybierzemy..

Czarna jakbys nie była az taka szczupła to bym Ci pożyczyła jedną z tych co kupowałam na wesela;-)

A jutro i pojutrze w Galerii Mikołaj ma byc? Wiesz coś o której? Poszłabym z Hanką.

Telefonu dalej brak. Na rozmowe umawiali się w niedzielę wiec chyba mozna się spodziewac odpowiedzi w każdym momencie, a może olali i wcale nie zadzwonią?
Karola dziś będę w galerii to obczaje kiedy Mikołaj;-);-)
Zadzwonią zadzwonią w najmniej spodziewanym momencie:tak::tak::tak:

No to masz świetnych znajomych:nerd::nerd::nerd::nerd: Niech się zajmą swoimi dziećmi!!!!
I proszę wymaż z główki pomysł na CC!!!!

O Matyldo chyba bym zawału dostała:szok::-D:-D:-D

Hejka my już po spacerku i obiadku a mały właśnie drzemie. Czekam na M i wybywam na zakupki;-)
A reszta dnia to słodkie lenistwooooooo:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
Heja!!
Trina - ha ha ha!! chyba bym też zawału dostała !! ale chciał dobrze :-) nawet się rozebrał..

Płeć.... ehhh..wiadomo, że najważniejsze, żeby było zdrowe.... ale mimo wszystko myśli się o tej płci... ma się jakieś marzenia... ja tutaj nie ejstem wyjątkiem i też marzy mi się druga dziewczynka...aczkolwiek czuję, że będzie chłopak i tak też wynika z wyliczenia dni.... próbowaliśmy wstrzelić się w dziewczynkę, ale nie wychodziło..to był pierwszy cykl bez liczenia dziewczynki, zresztą w dniach "dziewczynkowych" M był na wyjeździe..wrócił prawie jak były dni "chłopczykowe", jeżeli wierzyć w ta teorię.... zresztą... jakoś tak od początku czułam, że drugi będzie chłopak...zresztą...trzeba się cieszyć, że dzieci zdrowe...

zmykam odebrać Sztymka, bo jest u babci :-) a M na budowie - właśnie kończą montował baluistardy i dalej podłogi robią :-)

reklama
I proszę wymaż z główki pomysł na CC!!!!
Czarna dlaczego tak radykalnie NIE na cc? :szok: Ja co prawda nie mam porównania, ale biorąc pod uwagę, że i tak już mam brzuch rozorany przez cc to wolałabym nie mieć do kompletu jeszcze du..., (że tak kolokwialnie ujmę).

Porobiłam dziś troche zakupów wyprawkowych na allegro i właściwie muszę jeszcze dokupić parę lepszych ciuszków dla Stasia i rożek i chyba mam komplet:-) :rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry