reklama
malena81
mamusia październikowa 08
Witajcie!
Podczytuję systematycznie, ale albo nie zdążę odpisać albo nie mam weny.
Dziękujemy za życzenia dla Izuni.
Imprezka urodzinowa się udała, świeczkę zdmuchnęła. sto lat sobie zaśpiewała.
Oj! Starzeją się nam te dzieciaki starzeją.
U nas dużo nowości ale niespektakularnych.
Mówienie na całego. Można już sobie z dziewczyną porozmawiać.
Zaczynają się też fantazje: np. rączka boli bo dinozaur dzidzię ugryzł.
Mów o sobie "dzidzia". Nie wiem czy to na tym etapie normalne?
U Was też tak jest? dzidzia zjadła, dzidzia zgubiła itp.?
Wie że ma na imię Iza, ale zawsze w 3 osobie i dzidzia
Co do nocnika to powoli do przodu.
Jak pilnuję to jest ok.
Sama nie zawoła, chociaż widać jak jej się chce - kręci się albo zamyśla.
I wtedy łapiemy.
Na nocki i wyjścia oczywiście pampki.
Dużo postępów robi w żłobku. Zaczyna recytować fragmenty wierszyków, śpiewać.
I wreszcie sama je, bo nigdy jej się nie chciało łyżki chwycić.
No i od 2 tygodni śpi na swoim dużym łózku.
Poszło bez problemów, tylko nie daje się nam na łóżku położyć bo to "MOJE!!!!"
Tylko Nikuś ma do tego prawo.
Kaka u nas kolorki się same jakoś nauczyły przy róznych zabawach.
Rozpoznaje i nazywa też podstawowe kształty geometryczne
i cechy typu duży-mały, długi- krótki, ładny-brzydki itp.
Co do Nikulka, to słodziak jest straszny.
Powoli rozszerzamy dietę. Apetyt ma na wszystko. Jak tylko widzi łyżeczkę to się trzęsie
Dalej karmię piersią i dobijamy już do 10kg.
Zaczął mi się w nocy na jedzenie ostatnio budzić, więc od dziś wprowadzam kaszkę.
Bilans zębów 2 gotowe i dwa w drodze.
Dziewczyny, co się boją 2 dziecka.
Powiem tak - jednak więcej radości niż kłopotu.
A im starsze to pierwsze tym łatwiej.
Więc nie będzie tak źle.
Jedyne co potrzeba to może cierpliwości.
I dobry żłobek
Np tyle tego chwalenia.
Buziaki dla Maluchów.
Postaram się być bardziej na bieżąco.
Podczytuję systematycznie, ale albo nie zdążę odpisać albo nie mam weny.
Dziękujemy za życzenia dla Izuni.
Imprezka urodzinowa się udała, świeczkę zdmuchnęła. sto lat sobie zaśpiewała.
Oj! Starzeją się nam te dzieciaki starzeją.
U nas dużo nowości ale niespektakularnych.
Mówienie na całego. Można już sobie z dziewczyną porozmawiać.
Zaczynają się też fantazje: np. rączka boli bo dinozaur dzidzię ugryzł.
Mów o sobie "dzidzia". Nie wiem czy to na tym etapie normalne?
U Was też tak jest? dzidzia zjadła, dzidzia zgubiła itp.?
Wie że ma na imię Iza, ale zawsze w 3 osobie i dzidzia
Co do nocnika to powoli do przodu.
Jak pilnuję to jest ok.
Sama nie zawoła, chociaż widać jak jej się chce - kręci się albo zamyśla.
I wtedy łapiemy.
Na nocki i wyjścia oczywiście pampki.
Dużo postępów robi w żłobku. Zaczyna recytować fragmenty wierszyków, śpiewać.
I wreszcie sama je, bo nigdy jej się nie chciało łyżki chwycić.
No i od 2 tygodni śpi na swoim dużym łózku.
Poszło bez problemów, tylko nie daje się nam na łóżku położyć bo to "MOJE!!!!"
Tylko Nikuś ma do tego prawo.
Kaka u nas kolorki się same jakoś nauczyły przy róznych zabawach.
Rozpoznaje i nazywa też podstawowe kształty geometryczne
i cechy typu duży-mały, długi- krótki, ładny-brzydki itp.
Co do Nikulka, to słodziak jest straszny.
Powoli rozszerzamy dietę. Apetyt ma na wszystko. Jak tylko widzi łyżeczkę to się trzęsie
Dalej karmię piersią i dobijamy już do 10kg.
Zaczął mi się w nocy na jedzenie ostatnio budzić, więc od dziś wprowadzam kaszkę.
Bilans zębów 2 gotowe i dwa w drodze.
Dziewczyny, co się boją 2 dziecka.
Powiem tak - jednak więcej radości niż kłopotu.
A im starsze to pierwsze tym łatwiej.
Więc nie będzie tak źle.
Jedyne co potrzeba to może cierpliwości.
I dobry żłobek
Np tyle tego chwalenia.
Buziaki dla Maluchów.
Postaram się być bardziej na bieżąco.
Marma super weekend wam sie zapowiada. my kupilismy takie dvd UWAGA~DVD PRZENOŚNE LAZER 7"+USB+TORBA PD852 (1304732693) - Aukcje internetowe Allegro ale na razie jeszcze ciezko mi cokolwiek o nim powiedziec bo mamy je kilka dni. jedyny minus to brak uchwytu żeby zamontowac do zagłówka. model z uchwytem był 60 zł drozszy wiec strwierdziłam ze wole dac 60 zł mniej a zamiast uchwytu sama przyszyje rzepy do torby która była w zestawie.
Malena gratki postępów Twoich maluszków
Wanilka a próbowałaś karmić jak oglada bajke?u nas jak ni chc jesc to mu włączam Mądreg malucha albo stacyjkowo i jakos je. wiem ze to mało pedagogiczne ale z dwojga złego wole żeby jadł.
U nas u lekarza ok. kazala nm tylko kupić takie wyższe kapciuszki za kostkę żeby pięta była sztywno bo krzywo stawia nóżki. może polecicie mi coś? Nocka kiepska. A dziś przyjezdzaja znajomi z dziecmi co mnie bardzo cieszy bo ubolewam nad tym że mały ma mało kontaktu z dziećmi.
Wanilka a próbowałaś karmić jak oglada bajke?u nas jak ni chc jesc to mu włączam Mądreg malucha albo stacyjkowo i jakos je. wiem ze to mało pedagogiczne ale z dwojga złego wole żeby jadł.
U nas u lekarza ok. kazala nm tylko kupić takie wyższe kapciuszki za kostkę żeby pięta była sztywno bo krzywo stawia nóżki. może polecicie mi coś? Nocka kiepska. A dziś przyjezdzaja znajomi z dziecmi co mnie bardzo cieszy bo ubolewam nad tym że mały ma mało kontaktu z dziećmi.
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
Hello. Kto wpadnie do mnie posprzątac, bo sie zbieram od 2 godzin i nie mam weny i siły?? A syf jak nie wiem
Musze pozmywac, wstawic ze 2 prania, odkurzyc, umyc podłogi i poscierac kurze, no i zmienic posciel, szafy tez błagają o poukładanie ciuchów, a jutro i w niedziele szkoła... Ehhh
Musze pozmywac, wstawic ze 2 prania, odkurzyc, umyc podłogi i poscierac kurze, no i zmienic posciel, szafy tez błagają o poukładanie ciuchów, a jutro i w niedziele szkoła... Ehhh
magdziunia
Październikowa Mama'08
Hello no i weekend za pasem.
Dziś zakupowo będzie u mnie także czekam na mężula i pędzimy.
Domi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - dużo zdrówka i pomyślności oraz spełnienia marzeń.
Poza tym pogoda iście jesienna - wieje, pada i tak błeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Tylko siedzieć w domku pod kołderką z pilotem a najlepiej z dobrą książką.
I już wiem co chcę pod choinkę
Sorki, że tak krótko ale mykam do obowiązków
Dziś zakupowo będzie u mnie także czekam na mężula i pędzimy.
Domi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - dużo zdrówka i pomyślności oraz spełnienia marzeń.
Poza tym pogoda iście jesienna - wieje, pada i tak błeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Tylko siedzieć w domku pod kołderką z pilotem a najlepiej z dobrą książką.
I już wiem co chcę pod choinkę
Sorki, że tak krótko ale mykam do obowiązków
Marma super weekend wam sie zapowiada. my kupilismy takie dvd UWAGA~DVD PRZENOŚNE LAZER 7"+USB+TORBA PD852 (1304732693) - Aukcje internetowe Allegro ale na razie jeszcze ciezko mi cokolwiek o nim powiedziec bo mamy je kilka dni. jedyny minus to brak uchwytu żeby zamontowac do zagłówka. model z uchwytem był 60 zł drozszy wiec strwierdziłam ze wole dac 60 zł mniej a zamiast uchwytu sama przyszyje rzepy do torby która była w zestawie.
LILUNIA moze cos takiego , cena nie jest mala ale cos w tym rodzaju poszukaj wiem ze za 50zl tez idzie znalezc OBUWIE KOREKCYJE BUTY ORTOPEDYCZNE DAWID W-WA (1290683127) - Aukcje internetowe Allegro
a top dvd fajne moze sprawie dzieciom jak pojedziemy do Pl ale jesli pojedziemy to wiosna, a powiedz czyta nagrywane plyty czy tylko oryginal??
magdziunia dziekuje pieknie
a ja dzis wpadlam do pokoju mateusza i wiki zrobic porzadki masakra gdzie to mozna powrzucac papierki
no my wczoraj mielismy imprezke i dobrze bo od dzis maz 4 nocki ciagnie wiec bylaby lipa
Minisia ja równiez życze ci wszystkiego najlepszego :-) Wlasnie o jakies takie mi obuwie chodzi. a te dvd czyta wszystkie płyty, te nagrywane też.
to super ze czyta nagrywane, poszukam ci jeszcze innych linkow do tanszych moze , wiem ze mialam kiedys zapisany link do sklepu internetowego z takim obuwiem o mam!! http://www.zdrowebuty.pl/index.php?m=dir&id_dir=22265
dziekuje bardzo )))))))
Ostatnia edycja:
malaulka
Podwójna mamusia
[URL="http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.sendflowerstohyderabad.com/images/mixedroses22.jpg&imgrefurl=http://www.sendflowerstohyderabad.com/&usg=__mrLX277GSbNLhk7bD_vVbvhEIpk=&h=490&w=500&sz=39&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=Ll0PFZWjNOqBAM:&tbnh=158&tbnw=161&prev=/images%3Fq%3Dflowers%2Bpictures%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DX%26biw%3D1408%26bih%3D946%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=1138&vpy=582&dur=1051&hovh=222&hovw=227&tx=137&ty=115&ei=gEDUTLjuNYqQjAfEzY3KCQ&oei=7j_UTPL2FoSQjAfIhKzKCQ&esq=16&page=1&ndsp=32&ved=1t:429,r:25,s:0"]
[/URL]
Minisia wszystkiego naj naj!!!
Martynka bałagan nie zając nie ucieknie, kiedyś ci się zachce to posprzątasz;-)
Madziu a powiedz nam co??;-)
Malena super, że jesteś taką zadowoloną mamusią;-) a jak tam poszukiwania pracy??
Kaka a może M znów zrobi niespodziankę i ciacho upiecze??
Hej laseczki witam się piątkowo- wieczorowo, boli mnie głowa bo byliśmy na zakupach i jakaś taka zmęczona jestem, ale wróciliśmy z kuchenką mikrofalową
Wczoraj mała była dwie godz. w przedszkolu, było bardzo dobrze, choć musiałam na chwilkę się pokazać bo jeden maluszek tak bardzo przytulał Lenkę, że aż się wkurzyła na niego i mamę zaczęła wołać ale przytuliła się, na chwilę byłam z nią a potem pomachała mi rączką i znów wyszłam a ona się fajnie bawiła bo już zostałam na korytarzu i obserwowałam
Następny raz we środę znów na chwilę,i tak dopóki będzie wiadomo, że będzie mogla zostać na całe dopołudnie...
Teraz idę do Karolinki odrabiać lekcje na jutro do szkoły
http://www.google.pl/imgres?imgurl=...KCQ&esq=2&page=2&ndsp=34&ved=1t:429,r:27,s:32
[/URL]
Minisia wszystkiego naj naj!!!
Martynka bałagan nie zając nie ucieknie, kiedyś ci się zachce to posprzątasz;-)
Madziu a powiedz nam co??;-)
Malena super, że jesteś taką zadowoloną mamusią;-) a jak tam poszukiwania pracy??
Kaka a może M znów zrobi niespodziankę i ciacho upiecze??
Hej laseczki witam się piątkowo- wieczorowo, boli mnie głowa bo byliśmy na zakupach i jakaś taka zmęczona jestem, ale wróciliśmy z kuchenką mikrofalową
Wczoraj mała była dwie godz. w przedszkolu, było bardzo dobrze, choć musiałam na chwilkę się pokazać bo jeden maluszek tak bardzo przytulał Lenkę, że aż się wkurzyła na niego i mamę zaczęła wołać ale przytuliła się, na chwilę byłam z nią a potem pomachała mi rączką i znów wyszłam a ona się fajnie bawiła bo już zostałam na korytarzu i obserwowałam
Następny raz we środę znów na chwilę,i tak dopóki będzie wiadomo, że będzie mogla zostać na całe dopołudnie...
Teraz idę do Karolinki odrabiać lekcje na jutro do szkoły
http://www.google.pl/imgres?imgurl=...KCQ&esq=2&page=2&ndsp=34&ved=1t:429,r:27,s:32
reklama
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
Dominika Wszystkiego Najlepszego :-)
No i troche dzisiaj porobiłam, a teraz cos mnie brzuch boli, chyba no-spe zapodam, Z reszta wg mojego gina miałam brac 3 razy dziennie, ale ostatnio jakos mniej boli, wiec biore tylko doraznie w razie czego. A moj M przed chwilą zawiozł Rafała do tesciow, bo on rano na 7 do pracy (odrabiają 12tego), a ja na 8 do szkoły... Ehhh... No i troche zła jestem, bo myslałam że kurier przyjedzie, bo juz o 8rano paczka była w Gdansku i pisze "w doręczeniu", a tu ani kuriera ani nawet telefonu :-( Buuu a sie nastawiłam, że dzisiaj bedzie :-)
Ehh ide sobie jakas herbatke zrobic i pozbierac Rafała zabawki, bo pewnie dopiero w niedziele wroci do domku.
No i troche dzisiaj porobiłam, a teraz cos mnie brzuch boli, chyba no-spe zapodam, Z reszta wg mojego gina miałam brac 3 razy dziennie, ale ostatnio jakos mniej boli, wiec biore tylko doraznie w razie czego. A moj M przed chwilą zawiozł Rafała do tesciow, bo on rano na 7 do pracy (odrabiają 12tego), a ja na 8 do szkoły... Ehhh... No i troche zła jestem, bo myslałam że kurier przyjedzie, bo juz o 8rano paczka była w Gdansku i pisze "w doręczeniu", a tu ani kuriera ani nawet telefonu :-( Buuu a sie nastawiłam, że dzisiaj bedzie :-)
Ehh ide sobie jakas herbatke zrobic i pozbierac Rafała zabawki, bo pewnie dopiero w niedziele wroci do domku.
Podziel się: