reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hej Kobitki

Meldujemy sie u Nas wszystko Ok.
Jagna rośnie jak na drożdżach,mieliśmy mieć chrzciny Jagny 16 maja ale mamy 6 czerwca bo teraz wszędzie komunie-ciężko takiemu dużemu dziecku kupić sukienusie.Mam pytanie chrzestna mnie sie pyt. co ma kupić Jagnie a ja nie mam pojęcia,macie jakieś propozycję?
Budowa budynku idzie pełną parą.

P.s Dodałam Fotki- jakbyście nas miały zapomnieć:)

reklama
Malena - wielkie gratulacje !!!!!! super!! mam nadzieję, że nam w roku 2011 urodzi się śliczna, zdrowa dziewczynka :-) Planujemy rozpocząć starania po lecie - ktoś też ma takie plany ?? ??

U nas OK, pogoda do bani, mnie przeziębienie łapie..chrypa jak nie wiem...kaszel...jak nie przejdzie to do lekarza....
Weekend OK, tylklo pogoda kiepska... u znajomych byliśmy, trochę poimprezowaliśmy, pogrillowaliśmy.... i nic więcej....

hej witam
minisia to niech wam kase oddaje jak słowa nie dotrzymuje

U nas piatek zoo wrocław, sobota cd parapetówy tym razem dla rodzinki, miał być gril ale o tym za chwile, niedziela i poniedziałek dom, ogród, park krasnala, rowery. I tyle. U nas jest taki wysyp meszek i komarów ze cięzko gdzieś wyjść, młody wypryskany, ale już i tak pogryziony, najgorzej jest popołudniu, wszcyscy w domu się chowają, konie w stajni- o warjacji dostają, mam nadzieje ze ten pierwszy wysyp szybko się skończy. lece czytać dalej i zobaczyc Nikosia

no i jeszcze z kupą kłopotów cd, młodemy chyba idą 5 bo jeszcze niogdy tak nam się nie ślinił

częsty gość i pokój Kamilka
gościu czyha na okazję by zasiać ziarno:))) a Ty babo jesteś zdolna SUPER te mebelki wyglądają!!!!
MALENA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No i my po długim weekendzie. Byliśmy w Lubomierzu u przyjaciół. W prawdzie pogoda nie dopisała ale Chojnik zaliczony i kilka kieliszków winka :-) Kacperczak wybawił się z koleżankami a mamuśka odpoczęła. A od dziś z powrotem na pełnych obrotach. Niestety teściku nie było bo @ się pojawiła w swoim czasie no ale to dopiero pierwszy cykl tak więc bez dołów. Kacperczak wreszcie nauczył się mówić trzecie słowo poza am i mama i jest nim NIE :-D Poza tym wszystko ok i byle by do czerwca :-D
no no no widzę że kolejna odlicza dni od @ do @ albo jej braku:))))
No wlasnie nie wiem jak z kasa bo on moze mi zrobic ale z kolacja wiec ja rezygnuje i tym samym zaliczka pewnie przepada ;(

Ulka ani mi nie mow z tymi lotami !! my jutro lecimy do pl mam nadzieje!!
Patrycja super pokoik a ten gosc czyzby cos wrozyl :p
kochaniutka zależy jak mieliscie spisaną umowę czy była uwzględniona kolacja czy nie:tak::tak::tak: Pamietam jak robiłam Niki komunie to z góry było zaznaczone że albo cały pakiet albo nic (czyt obiad, ciasto, kolacja)
Patrycja niesamowite!
maly ma sliczne widoki !!

laski polecam filmik NIEUCHWYTNY mocny i trzymajacy w napieciu do ostatniej chwili!!

a my zdenerwowani troszke jeszcze jutro pakowanko i o 18 wyjazd na lotnisko
ciekawe czy dzis zasne
dobranoc
i jak gotowa na powrót na stare śmieci:))))
Hej Kobitki

Meldujemy sie u Nas wszystko Ok.
Jagna rośnie jak na drożdżach,mieliśmy mieć chrzciny Jagny 16 maja ale mamy 6 czerwca bo teraz wszędzie komunie-ciężko takiemu dużemu dziecku kupić sukienusie.Mam pytanie chrzestna mnie sie pyt. co ma kupić Jagnie a ja nie mam pojęcia,macie jakieś propozycję?
Budowa budynku idzie pełną parą.

P.s Dodałam Fotki- jakbyście nas miały zapomnieć:)
Marta ciężka sprawa z tym prezentem:nerd::nerd::nerd::nerd:
Malena - wielkie gratulacje !!!!!! super!! mam nadzieję, że nam w roku 2011 urodzi się śliczna, zdrowa dziewczynka :-) Planujemy rozpocząć starania po lecie - ktoś też ma takie plany ?? ??

U nas OK, pogoda do bani, mnie przeziębienie łapie..chrypa jak nie wiem...kaszel...jak nie przejdzie to do lekarza....
Weekend OK, tylklo pogoda kiepska... u znajomych byliśmy, trochę poimprezowaliśmy, pogrillowaliśmy.... i nic więcej....
aaaaaaaaa ale wam się zebrało po kolei na rozmnażanie!!!!!
a kysz aby to nie było zaraźliwe:-D:-D:-D:-D

U nas dzień świstaka + opieka nad bratankiem;-)
Czekam na kase jak na zbawienie bo chce zamówić foteliki samochodowe. Niestety w mojej dziurze nigdzie nie ma takich w sprzedaży:no::no::no::no: A w poniedziałek M jedzie oglądać (a może i kupić) autko:-p:-p:-p Mieliśmy takie plany na sobotę ale niestety kasa będzie dopiero w poniedziałek MAM NADZIEJE!!!! bo normalnie bez samochodu jak bez nóg:-D:-D:-D
Niestety sprawa naszego starego autka jeszcze nie wyjaśniona:no::no::no:

czarna oby szyko wam wypłacili, ja sobie życia bez auta nie wyorażam, szczególnie na tym moim zadupiu
magdzuiunia jak noga
I napisze tak jak czarna dzien swistaka, tzn młody śpi po spacerku, a ja mam chwile spokoju, o obiad z wczoraj, a popołudniu biore sie za ogródek, marchew, pietruszka, koper i buraki nie wzeszły i niewiem dlaczego.

Pytanko- my ciągle walczymy z zatwardzeniem u młodego, macie jakieś sposoby

Czarna gotowa ale pelna obaw ;)
zobaczymy...

co do umowy ja jej nie widzialam tesciowa ja ma
ale od poczatku bylo mowione ze kawa i obiad

laski ja spakowana
mala spi
zaraz obiadek i ogarne chatke z grubsza potem prysznic makijaz i na lotnisko o 18:30 wyruszamy
21:30 mamy samolot a w Pl ladujemu 00:30 ciezka noc nas czeka

Czesc dziewczyny czytam was wieczorami ale odpisac nie mam sił b zasypiam nad kompem a M zanosi nie do łózka. U nas czas leci jak szalony. Antek woła na nocnk juz za kazdym razem nawet w sklepie woła tutu i pokazuje na pupe lub siu.... w zaleznosci co chce i to jest najwiekszy sukces mojego siedzenia w domu . Zamiast papa mówi bay bay po tak ucza na angielskim. Maksio po podaniu poł łyzeczki kaszki manej dostał taka alergie ze szkwiec kazali nam odstawic bo pewnie bedzie uczulony na glutem kolejna próba po 10 miesiacu.

PPatqa na zatwardzenie dawaj do picia koper lub duzo płynów ale nie słodkich . Antos pije codziennie kubeczek koperku i jest oki no i oczywiscie ograniczone słodycze do minimum. A pomogły tez pestki słonecznika wsypuja je do misiczki podsmazone i on skubie sobie. Jeslito nie pmoze idz do peditry na recepte jest lek dostawał go Maskio albo zmiendiete na wiecej warzyw .

Czarna bez samochodu jest strasznie.

Antek spi po spacerze Maksio przy mnie szaleje .

Z kazdym dniem doceniam ze mam dwa tygrysy w domku jest coraz lepiej ja Maksio płącze Antos idzie głaszcze go opwiada mu zeby nie płakal. czasem jestem zmeczona ale to niewrze jak sie widzi takie dwa małe skarby .

Malenka powodzenia w podwojnym macierzynstwie

Hej ho dziewczynki, u nas stara bida, narazie nic sie nie dzieje, pogoda do bani wiec wiekszosc czasu siedzimy w domu.
Wiec to by bylo na tyle:-D Milego dnia :-)

Ps. tak by sie mogla Maksiowa odezwac bo zjazd tuz tuz i moze zapomniala;-)

Planujemy rozpocząć starania po lecie - ktoś też ma takie plany ?? ??
Ja mam, no i Marma :-) ale nie po lecie a już traz :rofl2:
Czekam na kase jak na zbawienie bo chce zamówić foteliki samochodowe. Niestety w mojej dziurze nigdzie nie ma takich w sprzedaży:no::no::no::no: A w poniedziałek M jedzie oglądać (a może i kupić) autko:-p:-p:-p Mieliśmy takie plany na sobotę ale niestety kasa będzie dopiero w poniedziałek MAM NADZIEJE!!!! bo normalnie bez samochodu jak bez nóg:-D:-D:-D
Niestety sprawa naszego starego autka jeszcze nie wyjaśniona:no::no::no:
mam nadzieję, ze szybko dostaniecie kasę z ubezpieczenia i kupicie fajne autko :happy2:
laski ja spakowana
mala spi
zaraz obiadek i ogarne chatke z grubsza potem prysznic makijaz i na lotnisko o 18:30 wyruszamy
21:30 mamy samolot a w Pl ladujemu 00:30 ciezka noc nas czeka
Niemeczącej podróży i udanego pobytu w Polsce, no i oczywiście komunii :tak:
Antek woła na nocnk juz za kazdym razem nawet w sklepie woła tutu i pokazuje na pupe lub siu.... w zaleznosci co chce i to jest najwiekszy sukces mojego siedzenia w domu . Zamiast papa mówi bay bay po tak ucza na angielskim.
Z kazdym dniem doceniam ze mam dwa tygrysy w domku jest coraz lepiej ja Maksio płącze Antos idzie głaszcze go opwiada mu zeby nie płakal. czasem jestem zmeczona ale to niewrze jak sie widzi takie dwa małe skarby .
Zazdroszczę tego wołania na nocnik :zawstydzona/y:
Z angielskim, to mam nadzieję, że zaczniemy od wrzesnia. Mam w bloku na przeciwko (rodzice notorycznie zajmują moje miejsce parkingowe :wściekła/y:), ale niestety nie zebrali grupy takich maluszków. Czekamy więc na nowy rok szkolny.
Za rok, dwa będziesz szczęśliwa, że masz taka mała różnicę wieku między chłopakami, bo będziesz miala więcej czasu dla siebie, oni zajmą sie sobą. A np. ja jak dobrze pójdzie wpakuje sie znów w pieluchy ;-)

reklama
Hellloooooo

u nas równiez stara bida a do zjazdu juz tak niewiele czasu;-)

Domi juz na lotnisku zapewne...

Wogóle coś lichutko u nas ostatnio, że ja sie opiiiii to juz sie nikt nie dziwi...Mama Maksa i na Maksa, gosiakrupiewicz, Dorota...

Do góry