reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Asia masz racje;-)
Minisia bedzie dobrze, na nauke przyjdzie czas, trzeba sie troche oswoic z jezykiem i bedzie dobrze:tak:Ja wyjezdzajac uczylam sie 5 lat jezyka a tu w 3 lata nauczylam sie 10 razy wiecej.Po 2 latach jest juz naprawde dobrze:tak:
A z ta praca to Cie rozumiem, ja wrocilam po macierzynskim bo chce byc wsrod ludzi i miec swoje pieniadze(wiesz co mam na mysli, samodzielnie zarobione).Ja pracuje po 4 godziny i wystarczy:-)

Co do tego wczesnego puszczania w Anglii po porodzie to ja Wam powiem ze wedlug mnie to jest na +.Ja sie nie moglam doczekac kiedy wyjde i mimo ze to moje pierwsze dziecko mysle ze ta jedna pelna doba jest wystarczajaca.Przy drugim porodzie mozna wyjsc po 6 godzinach ale po pierwszym nigdy nie puszczaja tak szybko.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia masz racje;-)
Minisia bedzie dobrze, na nauke przyjdzie czas, trzeba sie troche oswoic z jezykiem i bedzie dobrze:tak:Ja wyjezdzajac uczylam sie 5 lat jezyka a tu w 3 lata nauczylam sie 10 razy wiecej.Po 2 latach jest juz naprawde dobrze:tak:
A z ta praca to Cie rozumiem, ja wrocilam po macierzynskim bo chce byc wsrod ludzi i miec swoje pieniadze(wiesz co mam na mysli, samodzielnie zarobione).Ja pracuje po 4 godziny i wystarczy:-)

Co do tego wczesnego puszczania w Anglii po porodzie to ja Wam powiem ze wedlug mnie to jest na +.Ja sie nie moglam doczekac kiedy wyjde i mimo ze to moje pierwsze dziecko mysle ze ta jedna pelna doba jest wystarczajaca.Przy drugim porodzie mozna wyjsc po 6 godzinach ale po pierwszym nigdy nie puszczaja tak szybko.

No wlasnie pocieszam sie ze za jakis czas zalapie i zaczne rozmawiac bo ja nie z tych zebym ciagle milczala:-pnerwicy sie nabawie bo gdzie ide zawsze ktos cos zagada a ja yyyyyyy:-D:-Dwiec musze cos z tym zrobic ile mozna sie modlic zeby ktos mnie nie zaczepil:-p

U mnie się nigdy nie skończą porządki bo tylko ja sprzątam a reszta bałagani:sorry::sorry:

A ja własnie ogladam ME Rosja-Holandia i modle sie by ruskie przegrały!!!
JEEEEEESSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTT
teraz wszystko w rękach naszych

A najbardziej bałaganią te najmniejsze:-D
A widzę że meczyki oglądamy razem, też lubisz:tak:
Hej to Ulka obie mamy damy do komuni ??? ja ide moja na dniach zapisac do kosciola polskiego bo tu wyprawiamy komunie

Tak dzieci chodza do angielskiej szkoly i jak Wiki sobie swietnie radzi a nawet ma kolezanki chociaz nie wiem jak sie dogaduje tak Mateusz idzie ale jak na sciecie:-p:-p
No ja juz po pracy acha Dorota ja pracuje jako cleaner ;-)sprzatam dyskoteki, kino.

Nasza w irlandzkim kościele, i w szkole na lekcjach ich przygotowywują, już sporo modlitw umie:tak:
A dzieciom trzeba dać trochę czasu , napewno się "wmieszają" w rówieśników i będzie ok:tak:
A pracę fajną masz .... a drinka sobie czasem możesz zrobić??:-p

No wlasnie pocieszam sie ze za jakis czas zalapie i zaczne rozmawiac bo ja nie z tych zebym ciagle milczala:-pnerwicy sie nabawie bo gdzie ide zawsze ktos cos zagada a ja yyyyyyy:-D:-Dwiec musze cos z tym zrobic ile mozna sie modlic zeby ktos mnie nie zaczepil:-p

:-D:-D:-D
Nie wszystko od razu:-D:-D

Noi po meczu ufffff....... teraz po złoto, ale by było super!!!!!

właśnie miałam sprawdzać w necie czy Polki wygrały, ale Martynka już napisała, to super :-)
minisia dzielna dziewczyna z Wiki, podziwiam ją że tak świetnie sobie poradziła w szkole, mamusi cechy zresztą :tak: a Mati polubi pewnie jak język lepiej załapie i będzie się mógł dogadać z rówieśnikami
spadam do łózia, pa

czarna wysłałam ci adresik na priv

Byłam dzisiaj w pepco i kupiłam młodemu 2 pare spodni dresowych i dresik. Nocnik ładnie wychodzi, nawet sam potrafi zaprowadzić i pokazuje ze chce siąść :-). A u nas pada, pada, pada a ja zroiłam pranie i kisi się w domu. Zmiana planów, szukamy ekipy co nam położą regipsy, bo tak to do pażdzierniak się nie wyrobimy, bo co to jest 3 h dziennie
Do pazdziernika to napewno sie nie wyrobicie Bo juz 2 pazdziernik :-Dzart
A z tym nocnikiem to zazdroszcze Oliwke 2 dni temu posadzilam to mi sie rozplakala Zawsze jak ja tam posadze to mi placze I nasikala obok nocnika na podloge:cool2:
Witam się wieczorową porą!
Ja jak po ogień, bo ciężki dziś miałam dzień :no: Jak jutro znajdę chwilę to opiszę.
Przypomniało mi się, że rok temu za dwie godziny pojechałam na patologię z nadzieją, że góra na trzy dni, a zostałam dwa tygodnie :sorry: Jeszcze mam w telefonie smsy od Was :-)
Dobrej nocy!!!
No ja to pamietam Jak pisalas eski :tak:Fajnie ze masz jeszcze te eski w telefonie Fajna pamiatka
Dorka zeby miec lepsza prace musze znac jezyk a ja poki co rozumiem ale nie umiem odpowedziec wiec wybieram sie na kurs:cool:
Jednak mimo ze pracuje 3h 6dni w tygodniu mam lepiej pkacone niz w PL na miesiac:cool2::tak:a poza tym jak przekrocze dana ilosc godzin w pracy to nie dostane benefitow czyt zasilkow a tu majac 3 dzieci matki nie pracuja bo zyja wlsanie z benefitow:-ptylko wystarczy ze maz pracuje a ze ja lubie pracowac 3h stykna zawsze cos zarobie nie zaszkodze w benefitach i lepiej sie z tym czuje:-p
MINISIA MASZ RACJE po co przekraczac praca tak aby nie dostac tej dodatkowej kasy:tak:Ja slyszalama ze tam wlasnie z dziecmi to jest fajna kasa Tylko chodzilo mi ze znajac ciebie to te 3 godzinki to zaniedlugo ci nie wystarczy :-DJeszcze jak podszkolisz jezyk to wogole bedziesz tam smigac :tak:
:-D:-D:-D
W Polsce przezyc to dopiero sztuka:rofl2:a lenie jada do JU KEJ:-p
Dobra jestes;-)
Nie lenie tylko madrzy ludzie, trzeba sobie jakos w zyciu radzic:tak: Ja nie nadaje sie do zycia za granica, ale grunt ze Dominice sie tam uklada:tak:Obytakdalej, a praca jak praca zadna nie hanbi:tak:
Ja tez nie wiem czy nadawalabym sie do zycia za granica Chyba ze to tylko tutaj w polsce bedac nam sie tak wydfaje a tam byloby nam dobrze ;-)Ja mam brata w Angli i on nie mysli o powrocie Dobrze mu tam jest :tak:
Dokladnie Magda ja wyjechalam bo zaczynalo sie coraz ciezej robic i chce by dzieci mialy jak najlepsze zycie zobaczymy na ile nam sie to uda staram sie ze wszytskich sil razem z mezem:tak:

Aska nie bede nikogo przekonywac czy zemnie len czy nie :cool2:
POWODZENIA aby udalo wam sie tam tak jak chcecie
A swoja droga to mysleliscie juz nad tym JAK DLUGO CHCECIE TAM ZOSTAC?
właśnie miałam sprawdzać w necie czy Polki wygrały, ale Martynka już napisała, to super :-)
minisia dzielna dziewczyna z Wiki, podziwiam ją że tak świetnie sobie poradziła w szkole, mamusi cechy zresztą :tak: a Mati polubi pewnie jak język lepiej załapie i będzie się mógł dogadać z rówieśnikami
spadam do łózia, pa
Wlasnie ja tez podziwiam te dzieciaczki Wiki fajnie szybko sie zaaklimatyzowala A MATI moze jako chlopiec(nie urazajac chlopcow )potrzebuje moze troszke wiecej czasu :tak:

Ja po takiej sobie nocce Choc najgorsza nie byla Juz jestem przyszykowana do pracy Nawet sniadanie odziwo zjadlam :-DZaraz ide ubierac Oliwke i wybywamy :tak:
MILEGO DNIA

Dzien doberek:-)

No ja chwalipieta juz sie chwale ze facet dostal kredyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem taka szczesliwa:tak: W przyszlym tygodniu ma przyjsc z rzeczoznawca a potem to juz 7 dni i kasa nasza...a mieszkanie ich;-)
To jeszcze jak sie chwale to juz do konca, to jest projekt "naszego" domu
Gotowy PROJEKT DOMU - AT KAMYCZEK - DOM.PL
Taki troche zwyczajny, ale wyglad to nie wszystko w srodku jest wszystko co na potrzeba a wycena tez nam odpowiada:tak:No i w glowie mam juz caly dom umeblowany, kolorki na scianach itd itp:-D

My za 2 godziny mykamy na szczepienie, mam nadzieje ze bedzie nasz lekarz, zeby znowu jakas baba problemow nie robila:eek: Wazylam wczoraj wieczorem mlodego na naszej wadze i wyszlo 10700, ale siedzial i troche mu nogi wystawaly, wiec licze na 11 kg, zobaczymy ile dzisiaj waga pokarze:tak:

Dorota mi nie chodzi o toczy bylo by tam latwiej czy nie, chodzi o to ze ja sie nie nadaje do takiego zycia na walizkach, dla mnie lodz to za daleko od rodziny:tak:
Poza tym pieniadze to nie wszystko, ja mam super rodzine i wiem ze moge na nich liczyc w kazdej sytuacji wiec nawet sobie wyobrazic nie moge ze moglabym mieszkac jeszcze dalej:rofl2: A samakiedys pisalas, ze twoj brat mial tam ciezko zenie mial gdzie mieszkac itd., bo do tego wszystkiego potrzeba jest tez odrobina szczescia:tak:;-)

Marma ja zauwazylam ze im wiecej Stas spi w dzie tym lepiej spi w nocy...jak spi 2 razy w ciagu dnia, to idzie o 21 spac i spi do 7.30, a jak spi raz dzienie i idzie spac o 19.30-20 to wstaje o 6....

No a ja meczow nie ogladam:-p:-p:-p:-p czekam tylko na wyniki, zawsze sie stresuje jak graja, i skacze po lozku jak ogladam, Jacek sie ze mnie smieje wiec, teraz wlanczam tylko koncowki zeby oblukac wynik;-)

Magda..jak już sie wybudujecie to sie wproadzę na pięterko;-)

Dominika napewno szybko załapie język bo będzie ją otaczał i nie będzie miała innego wyjścia:cool2: Za to dziecki jak szybko zaczną szwargotać;-)

A ja słomiana wdowa. Miałam miec jutro wolne ale szefowa prosiła zebym przyszła do pracy i weź tu odmów. Trochę mi to komplikuje życie ale .w sumie za tydzien roczek to się przyda wolna sobota;-)

reklama
Kaka zapraszam, z garazu beda 2 pokoiki zrobione to sie pomiescimy, zawsze sie ktos przyda do mycia okien i prasowania;-):cool2:

Mamy wychodzic za godzine a maly mi zasnal....:eek:

Do góry