reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dzien doberek:-)
Ja dzis zaspalam do przedszkola, dobrze ze mlody spal to szybko wyprawilam zoche, i zdazyla:tak:
Teraz pije kawke, chce poczytac BB a tu niewiele nakrobane:-(

Kasia ja w przyszlym roku wybieram sie na studia, tzn. mam taki zamiar. A samopoczuciem sie nie przejmuj, mysle ze to przesilenie i swiadomosc ze wracasz do pracy.

Malaulka i jak tam kopenchadzka?? Dalas rade?? Ja chyba zaczne od poniedzialku:sorry:

Czarna grunt to ze impreza sie udala.

Dorota, a ja caly czas myslalam ze oli sie poprostu budzi w nocy i chce sie bawic:-DTeraz doczytalam ze placze bo smoczek jej wypada:-D:-DJa tak mam non stop, 3, 4 razy w ciagu nocy, lozeczko mam zaraz obok lozka i nie musze wstawac. I mysle ze tylko nieliczne spia jak przyslowiowe dziecko:rofl2::rofl2:
No i dzieci maja to do siebie ze zajmuja 3/4 powierzchni lozka:tak:

reklama
MAGDA usmialam sie z tej nocnej zabawy Oliwki :-)
Nie no ona sie budzi Bo albo jest glodna :-( Albo smoczek jej wypadl Albo poprostu sobie chwile pojeczec ze smoczkiem w buzi :-(
Ja tez mam lozeczko niedaleko ale jednak musze wstac Moze teraz na wolnym rozloze lozko (ja spi sama na polowce lozka nie rozkladam go bo mi sie nie chce hehehe)i pospie choc ze 2 noce z nia i zobacze jak to bedzie Choc czasem z nia spalam i wiem jak strasznie to wyglada :-(
No dziecie takie male a zajmuje mieksca jak 2 doroslych hehehe

Hej Kobietki

U nas Jagny pokój zaczyna nabierać wyglądu pomalowaliśmy w weekend ściany i kładziemy panele powoli robi się ładnie, ale jeszcze kupe roboty przed nami z tym mieszkaniem.Jestem padnieta powiem wam i wogóle nic mi sie nie chce a objawy mam normalnie jakbym była w ciąży ale chyba urojonej:) bo na pewno nie jestem:)Trzymajci3e sie.

Czesc!
Nie było mnie przez weekend, ale widzę, że za wiele się nie działo.
Marma - szkoda, że nie maj, co? ;-)
Kasia - wcale Ci się nie dziwię z tymi studiami.
Jak ja sobie pomyślę,że znowu miałabym gdzieś jeździć co chwilę, to od razu mi słabo...

U nas Jagny pokój zaczyna nabierać wyglądu pomalowaliśmy w weekend ściany i kładziemy panele powoli robi się ładnie, ale jeszcze kupe roboty przed nami z tym mieszkaniem..

jakoś nie potrafię sobie wyobtazić Ciebie kładzącej panele :zawstydzona/y:

pospie choc ze 2 noce z nia i zobacze jak to bedzie Choc czasem z nia spalam i wiem jak strasznie to wyglada :-(
No dziecie takie male a zajmuje mieksca jak 2 doroslych hehehe

Jak ją przyzwyczaisz, to dopiero będzie problem :szok:

U nas po staremu.
Izunia wyzdrowiała, cos tam ruchowo ruszyła, bo umie już przyjąć pozycję do raczków i przesunąć się do tyłu.
parę razy sama wstała, i kroczki ładnie stawia, ale do chodzenia to jeszcze daleko.
Sorki, że tu, ale tak mi niedobrze, że nie przebrnę przez inne rozdziały.
Z Izą było latwiej w ciązy, alebo ja jestem już za stara ;-)

MIŁEGO!

Dzień dobry:-)

Czarna no to udany weekend mieliście:tak:
Magdasf1 Zosia ma charakterek;-)

A ja pożegnałam wczoraj mojego M i już jest w Polsce, no a my jakoś sobie musimy same baby radzić, Lenka zasypia w łóżeczku Karolcia w szkole,
Pogoda brzydka bo pochmurno noi trza w domu siedzieć...
Ja muszę dziś poprasować kupę prania i obiad dzieciom zrobić i to tyle w planach na dziś:tak:

Miłego dnia:tak:
Kobieto kiedy planujecie zakonczyć ten remont????
Ja to dzisiaj miałam ciężki dzień. Jestem psychicznie zmęczona w sumie tak od czwartku. Wszystkie negatywne emocje się we mnie kumulują. Nie wiem czy to już jesień tak na mnie wpływa, przesilenie czy co. Włosy mi wyłażą, nerwowa jestem, chyba morfologię muszę zrobić, może mi czego brakuje :eek:
Bynajmniej byłam dziś w pracy załatwić formalnie mój powrót i przy okazji szef napomknął o studiach podyplomowych. Zwolniła się od nas dziewczyna i jej miejsce jest wolne i mogłabym skorzystać. Tylko, że nie dam rady :-( Pierwszy zjazd jest 15-18 października (17 wyprawiamy roczek), a potem też 4-5 dni i nie miałabym co zrobić z Bartkiem. Nie wiem czy szukam sobie wymówek, bo to tylko raz w miesiącu, ale to i tak już dla mnie duża rewolucja sam powrót do pracy po 17 miesiącach z czego wcześniej pracowałam 9 i ponad rok byłam z Martyną w domu. Boję się, że nie dam rady i w środę odmówię. Chyba, że to będzie rzutowało na moją przyszłość zawodową, to nie będę miała wyboru :-(
Kasia na spokojnie pogadasz z szefunciem i moze razem znajdziecie rozwiazanie może uda sie iśc na nabór zimowy???
witam zdrowka dla maluszków, u nas kolejna dziura w suficie, tym razem w łazience i teściu :-), M juz ją załatał i zagipsował, jejku niech już będzie ta podłoga, nie wiem czy pisałam, okna już zamówione
Widać robota idzie pierunem a miło z 2 lata potrfać:-D:-D
Hej Kobietki

U nas Jagny pokój zaczyna nabierać wyglądu pomalowaliśmy w weekend ściany i kładziemy panele powoli robi się ładnie, ale jeszcze kupe roboty przed nami z tym mieszkaniem.Jestem padnieta powiem wam i wogóle nic mi sie nie chce a objawy mam normalnie jakbym była w ciąży ale chyba urojonej:) bo na pewno nie jestem:)Trzymajci3e sie.
hehe nigdy nie mów nigdy:cool2::cool2::cool2: i czekam na fotki gniazdka Jagusi
C

Jak ją przyzwyczaisz, to dopiero będzie problem :szok:

U nas po staremu.
Izunia wyzdrowiała, cos tam ruchowo ruszyła, bo umie już przyjąć pozycję do raczków i przesunąć się do tyłu.
parę razy sama wstała, i kroczki ładnie stawia, ale do chodzenia to jeszcze daleko.
Sorki, że tu, ale tak mi niedobrze, że nie przebrnę przez inne rozdziały.
Z Izą było latwiej w ciązy, alebo ja jestem już za stara ;-)

MIŁEGO!

Gratki dla Izuni, a co do Ciebie no cóż z Izunią nie miałaś takich obowiazków jak teraz masz. dlatego inaczej czujesz tą ciąże:tak: Brak czasu na relaks odpoczynek czy też wsłuchanie się swojego ciała i cieszenia się tym stanem:sorry:

Ja mówie dzień doberek tylko bo nic ciekawego nie mam do napisania:rofl2:

Magdasf jak tam twoje sprawy???????????

Czarna my narazie czekamy na odp. banku tzn kupcy czekaja;-)bank ma 28 dni na odpowiedz, wiec jeszcze tydzien. Im krocej tym bardziej sie boje czy wszystko sie uda bo juz sie napalilam:-D ale musi byc dobrze:tak:

A ja siedzę w pracy i coś mnie trafia z powodu głupoty ludzi no albo to z powodu okresu...No w każdym razie jestem zła jak osa.

A mnie ostatnio odbiło i stwierdziłam że zrobiła bym sobie studia położnicze. Uwielbiam pracować z maluszkami w dodatku i tak wszędzie wszystkim doradzam i pomagam i u nas w przychodni pacjentkom , które są świeżymi mamami i czasami nie wiedzą co robić i koleżanką no ale niestety studia 3 lata i tylko dziennie więc odpada... U nas jest położna ale sama niema dzieci i ma wyłącznie wiedzę książkową więc.... same rozumiecie...

Hello
ja sie witam.my pospacerku ale idziemy chyba jeszcze raz.maly spi a ja pracy szukamdalej.juz bylam na jednaj rozmowie w sobote i wypadla ok tylko ze ja nie wiem czy ja chce bo koles jakis podejrzany jak dla mnie.no ale jak nic nieznajde to nie bede wybrzydzac.
Rafalek chyba troche lepiej.ktarku ma mniej aledalej taaaaki gesty ze szok.jak Fride widzi to ucieka wiec tylko mu psikamwoda morska do nosa a potem latami mu nos wycieram bo inaczej jest ryk okrutny.
Ja wczoraj tez jak Marma dostalam @ i tez mnie scielo.normalnie polamana chodze, na nic sily nie mam.do tego jeszcze sie wczoraj czyms zatrulam wiec bylo wesolo...:eek:
Wojtek pojechal dzisiaj rano dopiero wiec sie troche nim nacieszylam :tak:

Magdasf we czwartek kończę dietkę:tak:
Czarna sama chciałabym wiedzieć kiedy będzie już koniec prac, chyba jeszcze długo nie jak z pracą dalej tak będzie w kratkę:-(
Blond dobrze, że z Wami już lepiej;-)

A mi się coś przez tą spiralę poprzestawiało bo już 10 dzień mam @, czy to jeszcze organizm się przystosowuje czy coś jest nie tak:no: Czarna miałaś jakieś podobne rzeczy?????

Moje małe obie zasmarkane:no:, Lena trochę marudzi i częściej chce na rączki tyle się do niej mogę poprzytulać, choć odpycha się kolanami a jak ją dam na podłogę to znów jęczy na rączki noi jak jej dogodzić:baffled:??

reklama
Hej kobietki. U nas juz lepiej choc ostatnie dni były ciężkie. Maciej budził sie w nocy z przerazliwym płaczem. A w dzien stale jęczał. Teraz jest juz lepiej. Duzo czasu spędzamy z sąsiadką z dołu i jej 4-miesięcznym synkiem. Spacerujemy razem itp. Poza tym każdy dzień wygląda prawie identycznie :-) Zmykam bo K wrócił z pracy i trzeba mu jakis obiad dać . pozdrówka.

Do góry