reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

wesolutkaaa super urlopu i miłego wypoczynku :-) dziś czytałam że coś tam płonie w Bułgarii, ale to mam nadzieję że nie ten rejon gdzie jedziecie
malena na razie skromne gratki :tak: za tydzień po wizycie czuję że będą ogromne gratulacje :-)
Kaka trzymam kciuki za przedłużenie umowy (wow, co to za adorator? ;-))
Kasia ja też zostawiłam takie sentymentalne paczuszki z pierszycg ciuszków po mojej dwójce :tak: a Martynka prawidłowo, niech od początku pokaże innym maluchom że ma własne zdanie ;-)

oj to fakt że dzisiejsze dzieciaki nie znają wielu fajnych gier i zabaw
pogoda pod koniec wakacji fajniutka, to krążymy gdzie się da i tak czas leci
muszę jeszcze Sebę trochę obkupić do szkoły i w ciuchy, masakra ile kasy ten koniec sierpnia pochłania
pozdrawiam, pa

reklama
Hej - popadało, pogrzmiało i poszło a teraz duszno.
Zresztą przez całą noc tak było.

Co do studiów to raz, że muszę (wymóg do awansu) a drugie to po prostu chcę inwestować w swoją dalszą przyszłość.

Kaka i moje kciuki zaciśnięte.

Kasiu to Martynka poradzi sobie - ma swoje zdanie już i dobrze co jej będzie jakiś chłopak zabierał zabawki hehehhe.

Wesolutka to pewnie dziś pakuję rzeczy albo dopakowuję a jutro już wylot - oj fajnie jej :-)

Czarna to sobie poszalałaś - jak za dawnych czasów :-D

Mirabelka korzystajcie korzystajcie z ostatnich dni wakacji:tak: a o kasie nic mi nie mów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Magdziunia no i prawidłowo, mam bratowa w twojej branży i ona mówi że tam człowiek nigdy dostatecznie nie jest wykwalifikowany co roku coś a to podyplomowe a to jakieś kursy i tak w kółko:szok:
Ja patrzac w przyszłosć muszę zakupic sobie zmywarkę i mopa parowego:-p na moje stanowisko pracy:-D:-D:-D

A tak po za tym dzien doberek jak narazie brak planów. Choć musze u Niki półke zawiesić na ksiażki szkolne (co by dzieciarnia nie wyciągała z biurka), sprawdzić co jeszcze trzeba do szkoły bo jej zdaniem nawet linijki nie ma:sorry2: Najlepiej co roku nowe kupowac:-D:-D:-D Ale nie ze mna te numery:rofl2:

Co do studiów to raz, że muszę (wymóg do awansu) a drugie to po prostu chcę inwestować w swoją dalszą przyszłość.

Magdziunia-dokładnie tak... Nic Wam nie pisałam,ale ja też złożyłam papiery na studia. Teraz czekam na odpowiedz...

Wczoraj skoczyliśmy po te ciuszki do znajomej. Rubenek dostał śliczne ubranka i jeszcze coś...no bo ta znajoma ma już swoją trójeczkę wymarzoną i nie planują już więcej dzieci...kazała mi przebrać wszystkie rzeczy nawet te malutkie... zabrałam prawie wszystkie...Boże... są takie malutkie i słodziutkie...w większości dziewczynkowe...chyba wiecie o czym myślę... Znajoma zadowolona bo strych znowu puściutki-a chciała zniszczyć to co bym nie wzieła...więc stwierdziłam,że wszystko mi się przyda:-D Cały bagarznik i tył był upchany:-D A mój M:szok::szok:
ostatnio coraz lepiej się pomiędzy nami układa-to daje mi siłę...

Witam i ja Młody już spi, czekam na M. Jakoś udał się dzień, marudził bo poprzestawiały mu się drzemki, Dziś od rana bez temperatury i już dzis bez przeciwgorączkowych. Dziś byliśmy na dworze.
Mam pytanko Jak wygląda wysypka w tzrydniówce? Młody ma wysypany lekko kark, plecy i brzuch i nie wiem czy to ta wysypka, czy po prostu podrażnienie od potu z gorączki????

Magdziunia-dokładnie tak... Nic Wam nie pisałam,ale ja też złożyłam papiery na studia. Teraz czekam na odpowiedz...

Wczoraj skoczyliśmy po te ciuszki do znajomej. Rubenek dostał śliczne ubranka i jeszcze coś...no bo ta znajoma ma już swoją trójeczkę wymarzoną i nie planują już więcej dzieci...kazała mi przebrać wszystkie rzeczy nawet te malutkie... zabrałam prawie wszystkie...Boże... są takie malutkie i słodziutkie...w większości dziewczynkowe...chyba wiecie o czym myślę... Znajoma zadowolona bo strych znowu puściutki-a chciała zniszczyć to co bym nie wzieła...więc stwierdziłam,że wszystko mi się przyda:-D Cały bagarznik i tył był upchany:-D A mój M:szok::szok:
ostatnio coraz lepiej się pomiędzy nami układa-to daje mi siłę...

Wiesz ja tam jestem zdaniej jak dają to się bierze:-p:-p:-p:-p Kurde chyba przeoczyłam bo nie pamietam aby miedzy wami było coś nie tak:zawstydzona/y:

Patrycja nie pomoge z tą wysypka bo moje nie przechodziły 3 dniówki;-)

Heloł Mamusie!
U mnie cały czas życie w biegu, więc kompletnie nie wiem, co się u Was dzieje :-(. Napiszę wszystko tu, nie gniewajcie się.

Mariczka super. Wprawdzie przeszliśmy 3-dniówkę, ale dość bezboleśnie - gorączka 2 dni, a potem 2 dni wysypki (za to całe ciałko zsypane).

Od 2 tyg. mamy odstawione leki na AZS i leczę ją homeopatią. Dostaliśmy się chyba cudem do lekarki, do której są ogromne kolejki i stosujemy jej terapię. Początkowo było kiepsko, stan skóry bardzo się pogorszył i wręcz nie mogłam patrzeć na Mariki plecki bez koszulki :-( tak jej wszystko wychodziło na zewnątrz przez skórę - ale taki był cel kuracji oczyszczającej. Teraz 3 leki kończymy we wtorek i zostanie nam jeden lek przez miesiąc jeszcze i mamy kontrolę. Ale już jest o niebo lepiej!!! Nie bardzo wierzyłam w powodzenie, chociaż córeczce koleżanki pomogło i mamy chwalą tą lekarkę na forach, ale muszę przyznać, że naprawdę jest NIEŹLE. :-):-):-) Nawet nie wiecie jak się cieszę. Zamiast wydać 1,5 tys na testy alergiczne zainestowaliśmy w leki homepatyczne. Trzymajcie kciuki!

Marika nadal na Nutramigenie-przyzwyczaiła się szybko, ale ja jej bardzo mało go daję - ponieważ Niuńka przesypia całe noce dostaje tylko mleko wieczorem i to czasem wypije, a czesem nie i tak ok. 90-120ml. Może też dlatego lepiej, że bez mleka? Kto to wie...

A co nowego? Marika coraz więcej rozumie i szybko się uczy. Klaszcze ślicznie i robi brawo, czesze włoski szczotką, karmi nas i daje pić, pokazuje oczko, jak czytam jej książeczkę to przekłada mi kartki (uwielbia jak się jej czyta, aż pieje):-D:-D:-Ddużo pokrzykuje, śmieje się, śpiewa, tańczy jak tylko słyszy muzę. Zaczęła się zawstydzać jak ktoś ją zaczepia, a ona sama wszystkich obcych czaruje, zwłaszcza płeć brzydką :-)W domu jest weczorem jak po przejściu tornada... sprzątam godzinę. Nie mówiąc o tym, że śmierdziel nauczył się otwierać wszystkie szuflady... Nauka chodzenia w toku, ciągle głównie przy meblach lub popychając krzesło.

Tyle u Mari, u mnie bez zmian. Zapieprz... A nie, przecież zaszalałam - mam nową fryzurę od wczoraj :-) - z jednego boku wycięte krótko do ucha, z drugiego dłuższe włosy do karku + asymetryczna krótka grzywka. Muszę się przyzwyczaić, bo zupełnie inaczej i jak na mnie "bardzo krótko".

Pozdrawiam Was mocno i sorki za zanudzanie :-)

PPATQA My świeżo po to mogę pomóc. Wysypka jak przy różyczce, zaczyna się od góry i potem schodzi na dół. U Mariki wysypka była najpierw na czole i karku, potem szyja, plecy, następnie brzuszek i aż do podbrzusza doszło. Na szczęście tylko 2 dni była tak wysypana porządnie. Teraz juz ślad nie ma.

Czesc Wam i chwała!
Wczoraj byłam w Krakowie u promotorki.
Jeszcze tydzień i oddaję pracę, obrona 29 września...
@ brak, trochę mnie mdli, więc zaczynam się cieszyć...
Już nie mogę doczekać się środy.
Nawet sobie robocze imię wybrałam - Nikodem :dry:
Do M. nie dociera, ale to jak zwykle do niego :tak:

Majeczka
Jakie studia?
Fajnie z tymi ciuszkami...
Więc może dzieczyneczkę do kompletu?
Dobrze, że między Wami się układa.

Przy okazji przypomniała mi się Ewela i Agamir.
Ma ktoś kontakt?

Pati. Ja też na świerzo (chyba ogólnopolski czas na trzydniówkę).
U nas na 3 dzień lekko a 4 mocniej. Takie małe nieregularne jasnoróżowe kropeczki troszkę zlewające się w plamy. Głównie na tułowiu, troszkę na główce.
Jak ma wysypkę, to na pewno to!

Kate Zmieniasz w końcu pracę czy się przyzwyczaiłaś?
Marika wyprzedziła wszystkie paździochy o rok - to chyba zasługa warszawskiego powietrza :-p
Zdjęcie fryzurki poposimy!
Trzymam kciuki za leczenie homeopatyczne!
Oby podziałało.
Prosimy odzywać się cześćiej!

Miłego dnia Mamuchy! ;-)
Coś mam za dobry humor:confused:

reklama
Witam:-)
U nas pogoda jak na razie nie za ciekawa...Może będzie lepiej:confused: Mój M chce wyjechać za granice...Rano mówił mi,że wysyła dane do kontraktu... Pod koniec września wyjazd...Ale ja nie chce żeby jechał...
Mam jeszcze tyle rzeczy do prania. Powiedzcie mi jakie macie foteliki samochodowe? Chodzi mi o taki, który by się rozkładał trochę jak dziecko uśnie. Myślę o takim bo w następne wakacje wyjeżdzamy nad morze. Może macie np:taki 4B FOTELIK SAMOCHODOWY 4baby Weelmo WYSYLKA GRATIS (723597275) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry