reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

W Słonecznym brzegu i ogólnie na północy wybrzeża jest dużo ludzi.
Tak kurortowo i drożej.

Mi sie bardziej podoba południowe wybrzeże: Carewo, Cinemorec, Sozopol, Achtopol - tam jest ładniej - wprawdzie mało piaszczystych plaży, ale przynajmniej się człowiek o człowieka nie potyka. A w Cinemorecu to plaża jest po prostu bajkowa.
Ja dwa lata temu płacilam ok. 20zł/noc/osobę.
W tym samym pensjonacie była apartament 2+3 z łazienką i aneksem malutkim
po 25zł/osobę. Acha! I do tego była klima i taras.
Ogólnie Bułgaria jest tania, piękna i ma jeszcze komunistyczny smrodek :-)

A no dodam, ze na pólnocy też byłam i mi to kompletnie nie odpowiadało.
W górskich kurortach typu Bansko, Riła też jest cudnie i do górołazów...
Myślę, że nawet się gdzieniegdzie z dzieciakiem można wybrać.
Góry typu tatrzańskiego ale wyższe i łagodniejsze...

dzieki za info ja dopiero gdybam tylko ale wczoraj przypadkowo wlazłam na strone allegro i natknełam sie na tego typu ogłoszenia
mieszkanie - Słoneczny Brzeg - 79m2 - 2 pokoje - 140 PLN brutto - otoDom.pl i ceny mnie pozytywnie zaskoczyły. Ja nad polskim morzem płaciłam 350 za dobe:dry: wiec lepiej chyba w takie miejsca sie wybrac. A ze nigdy nie byłam wiec pytam:-p:rofl2:

reklama
Wesolutka tez tak z M myslimy ale czekam na relacje z twojego wypoczynku:-p:-p:-p Z tym że u nas wszystcy muszą się zdodzić na taki wyjazd bo jak jedziemy to cał a ekipa:-p:-p:-p:-p

My jedziemy w 4ke.Nigdy nie da sie tak by cała ekipa sie zebrała zawsze coś będzie dla kogoś nie tak.A ja Ci szczerze powiem że wolałabym byśmy jechali my z Jaguśką żeby to były nasze pierwsze wakacje razem( egoistka) Ale jest jak jest i muszę nie zżędzić:) Podesłała bym ci zdj z wyjazdu 2 lata temu ale tam wszedzie na zdj leże plackiem:)Dobra bo ja nigdy tej chałupy nie posprzątam póki Jaguśka śpi i sio na dwór lecimy.

Malena ja to musze mieć rewelacyjną plaże nienawidze żadnych kamienistych plaż.My i tak tak jak 2 lata temu wynajmiemy sobie autko i będziemy zwiedzać.Acha w Bułgarii komuna na całego ale mają tam przepiękne wzornictwo z złota i złoto jest b tanie( n w Burgas).Ja sobie kupiłam taką szeroką branzoletę jakby była haftowana i dałam za nią 1200 zł a u nas w polsce mi ją wycenili na 3,5 tyś.Dizajn jest tam zupełnie inny. Ja jedynie z czym miałam problem tam to z żołądkiem że aż wylądowałam w klinice pod kroplówką teraz jestem zabezpieczona przed wyjazdem i nie zamierzam ich wody pić tylko mineralkę.

No co kto woli.
Ja na plaży dłużej niż 3 godziny nigdy nie wytrzymałam, więc wolę inaczej.
A ceny rzeczywiście są super. Zarówno jedzenia jak i rękodzielnictwa.
Za złotem nie przepadam, ale nakupiłam sobie ceramiki dosłownie za grosze;-)

A co do jedzenie ja załtawiłam się tym serem z szopskiej sałatki.
Inna flora bakteryjna, ale duża ilośc ich bajecznie pysznego wina pomogła :tak:

dzieki za info ja dopiero gdybam tylko ale wczoraj przypadkowo wlazłam na strone allegro i natknełam sie na tego typu ogłoszenia
mieszkanie - Słoneczny Brzeg - 79m2 - 2 pokoje - 140 PLN brutto - otoDom.pl i ceny mnie pozytywnie zaskoczyły. Ja nad polskim morzem płaciłam 350 za dobe:dry: wiec lepiej chyba w takie miejsca sie wybrac. A ze nigdy nie byłam wiec pytam:-p:rofl2:

Jalubie sie wygrzewać i lupie też zwiedzać, ale nie darowałabym sobie wrócić z wakacji białym z Jaguśką raczej nie uda sie poopalać ale chociaż będziemy się kąpać się w wodzie:) Mnie tam nic nie pomogło na ten żołądek nawet kroplówka w klinice następnego dnia znowu mnie bolał strasznie.Teraz mamm różne leki i chroniące żołądek Jaguśka bedzie dostawaj swoje żarcie i mineralke.Jak wyjdzie okaże się.

Dziewczyny wasze dzieci dużo razy śpią w dzień?Bo moja odkąd staje na nogi sama nie chce wogóle w dzien spać.Ja ją kłade a ona wstaje i tak możemy godzine walczyć:)Dziś poszła raz i usypiałam ją 1,5h więc nie wiem.Dorasta czy jak?

Ale się rozmarzyłam z tym wczasowaniem. My jeszcze w przyszłym roku pewnie pojedziemy na działkę, bo obiecaliśmy moim rodzicom wycieczkę do Włoch. Nie znam się na tym zupełnie, ale też myśleliśmy nad Bułgarią albo Chorwacją. Młody bedzie miał prawie trzy lata więc pewnie pojedziemy samochodem z noclegiem po drodze. Tak zrobili teraz zanjomi i dali radę.
Kaka mój Bartek w domu jak zaśnie w ciągu dnia to jest święto. Dlatego staramy się rano załatwiać rózne sprawy i on wtedy śpi w wózku, a po obiedzie Martyna do piaskownicy, a młody na drugą drzemkę i ze dwie godziny się uzbiera.

A Martyna to ma jeszcze hopla na punkcie kolorów, których ni w ząb nie może się nauczyć, ale np pyta "jaki kolor ma Bartek?" :eek:

Dziś byliśmy na basenie. Bartek wreszcie się rozkręcił i szalał na całego, tylko dużo dzieciaków było, bo w wakacje mają za darmo i strasznie chlapali, ale młody twardziel - machał nóżkami że hej :rofl2:
Zaraz idę coś przekąsić i rozpoczynam bój z deską do prasowania. Za ładna pogoda i za szybko schnie :sorry:

reklama
Mój Bartek śpi jeszcze 2 razy dziennie tak po ok 1,5 godz i na dodatek kładziesię przed 7, także wieczorki mamy dla siebie:rofl2::rofl2::rofl2:
No ale ostatnio wstaje o 6:30 a ja tak lubiałam długo spać...:cool:
Acha i nocki przesypia całe:-):-)

Do góry