reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Heheh Ja to kiedyś miałam momenty że oglądałam o 18 pierwszą miło ść czasem przed tym tych lekarzy na polsacie później szłam kąpać jaguśke i oglądałam na tvn na wspólnej i jednocześnie na 2 co ledzi nie pamietam tytułu a póżniej mke,teraz mki nie widziałam od łuuuuu,ale pierwszą miłość w wczoraj oglądałam

Ja miałam dziś koszmarną nocke położyłam się o 1 o 1:30 Jaguśka miała zdużo śliny w buzi i zaczeła kaszleć i sie obudziła i tak 2 godziny gadała a ja podawałam jej smoczka żeby zasneła bo cochwile głowe brała na bok w końcu kiedy zasneła, to jeb.... monitoring(mamy w sypialni cały sprzęt bo nie było gdzie umieścić,K zakładał w tym tyg)zaczoł wyć masakra Jaguśka znowu się obudziła i znowu nie mogła zasnąć.W końcu wziełam ją do nas i zasneła ale mnie było tak nie wygodnie bo ona się przekręciła i spała w poprzek z nami.Oczy mnie bolą jak diabli a tu jeszcze ta praca.Masakra.

Dziś ładniejsza pogoda więc wyjdziemy na dworek, a teraz tzacyki robie.
jA JAK BYLAMW CIAZY TO TYLE TYCH SERIALI OGLADALAM :tak:ale dokladnie mniej wiecej wiem co sie dzieje we wszystkich o ktorych napisalas hehehe
Wspolczuje nocki Moze uda ci sie choc ciut w dzien odespac
Malena ja miałam wyrzuty sumienia chyba z 2,5 mies a później już spoko.Z czasem wszystko nabiera kolorów.
Malenko dokladnie Wesolutka maracje W KONCU Izunia JUZ DOROSL wiec dlugo juz ja piersia karmisz Wyrzuty sa ale przejdzie
KURDE co za chłopy pewnie długo u mamusi mieszkali ze tak im teskno

Wiesz działka to zawsze inwestycja wiec wart brac:tak::tak:

zdrówka dla dziadka

no witam kolezanke. Wpadaj tu do nas

moim zdaniem sama sobie poradzi:tak::tak::tak:

Patrycjaja mam wózio Treeco;-) nieznany ale fajniutki i narazie niechce go sprzedawac:-p:-p:-p
Widze ze robota nabiera tempa:cool2::cool2: i Gratki dla Kamisia

Gratki za kolejnego zabka

Cierpliwie czekam na pomysle załatwienie spraw:-p

Witam
U mnie hmmm do dupy:-:)-:)-:)-(
Dzieciarnia zakatarzona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba im to morze nieposłużyło:no::no::no: A mały dzis w nocy miał temp 38,5 ale to chyba na zęby bo az przez sen sobie miałczy:-:)-( choc teraz temp nie ma.No nic znów mam zapewnione siedzenie w domu:angry::angry::angry::angry:
A mielismy dzis isc do M chrzestnicy na urodzinki:sorry2::sorry2: a i za pewne dzis bede miała gosci bo Lala ma imieninki;-)

Kaka czyt wyzej to jest odp na sms-a:no::no::no::no:
ZDROWKA I WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA LALI NA IMEININKI :tak:
Wesolutka, Dorotka, Magdasf - widzę, że chyba tylko nasze dziaciaki nie spią po nocach..
Natusia - jak oduczasz Bartusia przesypiania nocy??

A my nockę mielismy średnią... Szymek zasnął o 19:40, ale już o 22:30 obudził się, dostał cycusia i zasnął, potem pobudka o 2-ej i i 4:50 obudził się już zupełnie.... grrrr...
Ja juz sie nawet gubie w godzinah w ktorych oli sie budzi tak o jest czesto :-(
zyje zyje :tak:dzieki za pamiec .
nie bylo mnie troche bo w weekend mama Rafalka zabrala na 2 dni:-)i szalelismy z W:-Daz nas policja spisala:-D:-D:-Dale o tym pozniej.
potem jakos czasu nie bylo a wczoraj W wpadl wieczorem do mnie robiac niespodzianke:-)normalnie kocham tego wariata.ile on sie wczoraj napocil zeby mnie sciemnic i tu prezyjechac....
lece sie wykapac, malego polozyc i jakies sniadanie zjesc bo jeszcze nie zdazylam:zawstydzona/y:
no i troche do poczytania mam chociaz staralam sie na biezaco czytac.
milego dnia
Witamy PANIA :tak:
A ja yasyalaam i sobie mopa parowego kupiam + najwzyej M mnie udusił:sorry2:
Szalejesz Zapodaj linka :tak:
No panienko to ja czekam na testy i opinie bo tez zamierzam:-p:-p:-p:-p A M powiedz ze dostałaś od sąsiadki jak Magdasf zrobiła:-D:-D:-D:-D
DOBRE :-D:-D:-D
No wiec to bylo tak...:-Dw sobote wyszlismy sobie na piwo do pubu.po 3 przeszlismy do dyskoteki.no i tam sie pobawilismy i wypilismy kolejne 3...:baffled:no i jeszcze chcielismy po jednym na droge wziac:sorry2:no i wyszlismy z dyskoteki z tym piwskiem i policja nas zlapala.puscila by nas gdyby Wojtek nie zaczal dyskutowac....ja tez zreszta im cos dogryzlam ze jak wyrzyce piwo to bede zasmiecac czy cos takiego:-p:-D:-D:-Dwiec mnie tylko spisal, a W wsadzili do samochodu i chcieli mu mandat dac ale nie przyjel i ma wezwanie na policje:-Dno ale nic jakos to juz W wyjasnia.
potem na bosaka wracalam srodkiem ulicy do domu....a pozniej W zrobilo sie mnie zal i on szedl boso a ja w jego butach....:-Dwiecej nie powiem bo sie wstydze:-p:-D
Oj tys jest szalona :tak:

Narazie lece bo Oli marudzi I zaniedlugo goscie wiec musze pospzratac Pozneij reszte nadrobie

reklama
Witam i ja znów.
Posprzatałam, wywiesiłam pranie a młody wrócił z babcią ze spacerku.
Teraz męczy grający telefonik na podłodze :-)

Załączniki

• DSCN1608.jpg
    DSCN1608.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCN1610.jpg
    DSCN1610.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 33
No to ja mam dzis powera, myslalam ze lenia bede miala bo z rana taka sobie bylam, ale teraz okno umyte, posciel przebrana, jedno pranie wyprane i wywieszone drugie sie pierze, ubrania poskladane, ja nie wiem co mi sie stalo bo usiedziec nie moge:-D:-D:-D:-D okna upierdzielone na maxa, wczoraj w koncu wzieli mi rusztowania i widze swiat, i slonko pieknie swieci wiec to chyba to;-):-)
Popisalabym jeszcze ale boje sie ze jak zasiedze to juz mi sie dupska ruszyc nie bedzie chcialo:-)
A i dzis mija miesiac mojej super dietki, na wadze widze 7 kg mniej:tak: Po ubraniach natomiast widac i to juz naprawde sporo. Jestem z siebie dumna:tak:
A na jakiej jesteś dietce?

KURDE co za chłopy pewnie długo u mamusi mieszkali ze tak im teskno

Wiesz działka to zawsze inwestycja wiec wart brac:tak::tak:

zdrówka dla dziadka

no witam kolezanke. Wpadaj tu do nas

Witam
U mnie hmmm do dupy:-:)-:)-:)-(
Dzieciarnia zakatarzona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba im to morze nieposłużyło:no::no::no: A mały dzis w nocy miał temp 38,5 ale to chyba na zęby bo az przez sen sobie miałczy:-:)-( choc teraz temp nie ma.No nic znów mam zapewnione siedzenie w domu:angry::angry::angry::angry:
A mielismy dzis isc do M chrzestnicy na urodzinki:sorry2::sorry2: a i za pewne dzis bede miała gosci bo Lala ma imieninki;-)

Kaka czyt wyzej to jest odp na sms-a:no::no::no::no:

zdrówka dla dzieciaczków, oby szybko katarki zniknęły
nie bylo mnie troche bo w weekend mama Rafalka zabrala na 2 dni:-)i szalelismy z W:-Daz nas policja spisala:-D:-D:-Dale o tym pozniej.
potem jakos czasu nie bylo a wczoraj W wpadl wieczorem do mnie robiac niespodzianke:-)normalnie kocham tego wariata.ile on sie wczoraj napocil zeby mnie sciemnic i tu prezyjechac....
lece sie wykapac, malego polozyc i jakies sniadanie zjesc bo jeszcze nie zdazylam:zawstydzona/y:
milego dnia
szalej szalej ;-)
A ja yasyalaam i sobie mopa parowego kupiam + najwzyej M mnie udusił:sorry2:
a cóż to jest?może jestem zacofana ale pierwszy raz o takim słysze?

Ja miałam super humorek, obiadek upichciłam, zupke i drugie danie nawet, małemu zupke ugotowałam, pranko itp a tu K zadzwonił że naprawa tego mojego pierda będzie kosztowała 350 zł. no żesz k...wa mać. nie dość że stary to jeszcze tyle kasy.

Lili to faktycznie sporo naprawa.

Opadłam z sił a tu obiadek trzeba zrobić - myślałam o żeberkach w sosiku, ziemniaczkach i suróweczce.
Ale jakoś nie chce mi się zabrać za to wszystko.
:baffled:

szukam chętnych do wywieszenia prania;-)
Ja uwielbiam wieszac pranie :tak:
No to ja mam dzis powera, myslalam ze lenia bede miala bo z rana taka sobie bylam, ale teraz okno umyte, posciel przebrana, jedno pranie wyprane i wywieszone drugie sie pierze, ubrania poskladane, ja nie wiem co mi sie stalo bo usiedziec nie moge:-D:-D:-D:-D okna upierdzielone na maxa, wczoraj w koncu wzieli mi rusztowania i widze swiat, i slonko pieknie swieci wiec to chyba to;-):-)
Popisalabym jeszcze ale boje sie ze jak zasiedze to juz mi sie dupska ruszyc nie bedzie chcialo:-)
A i dzis mija miesiac mojej super dietki, na wadze widze 7 kg mniej:tak: Po ubraniach natomiast widac i to juz naprawde sporo. Jestem z siebie dumna:tak:
Zazdroszcze PAWERA :tak:
Witam i ja znów.
Posprzatałam, wywiesiłam pranie a młody wrócił z babcią ze spacerku.
Teraz męczy grający telefonik na podłodze :-)
Slicznie meczy ten telefonik :tak:

Oli zasnela kilka minut temu Ja wkleilam kilka zdjec na odpowiednim watku Lece sparzatac Musze kuchnie ogarnac i podlogi umyc Bo zaraz Oli wstanie a za kilka minut mamy gosci Tzn ja z Oli G dzis dlugo w pracy A mama poszla do fryzjera i dlugo jej tam zajdzie bo bedzie sie farbowac

Spacer udany I dlugi Dziwna dzis pogoda Raz zimno a jak zaswieci sloneczko to upal a jak zajdzie to zimno:baffled:
Kupilam BOB bo nie moglam sie powstrzymac W prawzie za 10 zle drogo ale musialam i juz troche zjadlam :tak:
Kupila tez pol kilo truskawek Pomalu zaczynaja mi sie one przejadac Pozniej kolezanka musiala od Tlumacza w domu prywatnym odebrac jakies pisemko I ona ma CZERESNIE I POZWOLIL SOBIE NAZRYWAC wIEC WROCILAM DO DOMU Z bobem.truskawkami i czeresniami :tak:

AHA mam pytanie Jak to jest z poduszkami???????

Kiedy dac Oli poduszke do lozeczka ?????Podobno juz mozna. Ja jeszcze nie daje Nie wiem jak to jest z tym do konca I jak to jest z PODUSZECZKA W WOZKU ?????????

Dorotko smaku mi narobiłaś tym bobem ho ho i teraz będzie za mną chodził i chodził po głowie :-p
Czereśnie jadłam na weselu - tak troszkę, bo one też z lekka mogą w moim przypadku jako mamy karmiącej uczulić małego.

Co do podusi to ja mam taką płaściutką i już od 3 miesięcy daję małemu do łóżeczka.
Właściwie to chyba ciut za wcześnie włożyłam, ale ....
A moja koleżanka swojemu synkowi do wózka dawała taką normalną grubszą :szok: mały miał wtedy skończone 4 miesiączki.

Zauważyłam, że mojemu brzdącowi bardzo podoba się leżenie na podłodze - tyle przestrzeni i może śmiało pobuszować.

Za to ostatnio teściowa rozłożyła te piankowe puzzle na podłodze i młody wyjmował kawałki elementów i pchał do buzi - więc poszly w odstawkę :baffled:

Lilunia moja dieta to MŻ:-D:-D:-D:-D Ale tak serio, to pilnuje sie, zero slodyczy i pieczywa jedyne to "styropian" i pieczywo Vasa, miesko tylko gotowane i duuuuuzo warzyw, pije duzo kefiru, jogurtow, i codziennie zamiast ziemniakow ryz...dla mnie to nie problem bo lubie ryz i gotowane mieso wiec jakos wytrzymuje, najgorzej ze slodyczami bo uwielbiam...ale jak widze efekty to szybko mi mija:tak:
No to u mniekolejny pokoj tip top wysprzatany i ide dalej robic;-):-)

Dorota a OLI zle ci spi bez poduszki?? Moj to jak spi na lozku to na poduszce a w nocy w lozeczku bez i jemu to obojetne, wiec poki co do lozeczka pchac poduchy nie bede. Do wozka wogole nie daje poduszki, bo mlody za nic juz nie zasnie w wozku, ale to nawet dobrze bo na spacerku sie wyszaleje a w domu wtedy spi jak aniolek;)

Ostatnia edycja:
Ja dizś włożyłam poduszke do łóżeczka a tak nie uzywaliśmy. W s[acerówce nie mam...

A ja nie doczytałam, ze Lala ma imieninki. Zdróweczka kochana!!!

reklama
Natusia super zelazko Gratki 8 miesiaca i zabka
MOLI dobrze ze M milutki :tak:
Pati Kamis szaleje z postepami Zaraz zcznie ci chodzic :tak:
MINISIA no szkoda ze musialas zrezygnowac z pracy Ale przynajmniej teraz mozesz spedzic czas z dziecmi A JAK ONE NA WYJAZD DO ANGLI SIE ZAPATRUJA ?

Wiec u nas nocka z 3 pobutkami Od 6 juz nie spi Tzn drzemnelysmy sie pozniej jakas godzinke jeszcze Kurcze jak ja ide do pracy to Oli spi do 7 lub 7,30 a jak ja mam wolne to przed 6 wstaje Juz jej dzis powiedzialam zeza to jej nie lubie hehe
Teraz siedzi i bawi sie zabawkami Pierwszy raz poobkladalam ja poduszkami aby jak sie zmeczy ne rabla o ziemie narazie sie jeszcze nie zmeczyla HIHI zaraz herbatki sie napije Cos posprzatam I na 10 umowilam sie z jedna kolezanka na spacer Pozniej musze Podlogami sie zajac przed wizyta nastepnych gosci Chcialabym isc dzis do fyzjera Na to wesele ktore ammy za tydzien jakos musze wygladac Aha i farbnac sie jeszcze musze

dzieci sa chetne oni sa jeszcze mali i glupi hehe wiec powciskasz im it i juz leca ale tak powaznie to nie sa jacys zle nastawieni jada bo tam tata i mama tak decyduje wiec nic nie mowia dla nich to kolejny jakis krok w zyciu;-)oby sie udalo jeszcze nie lecimy:-Dnarazie moj przeciera szlak :tak: a wracajac do dzieci to oddam za darmo oprocz malutkiej normalnie nie mam sil na nie ciagle musiayby miec kare!!!ja juz wymiekam ani prosba ani grozba nawet klaps nie pomaga matko ja nie wytrzymam :-:)-(

milego dnia

ładnie mamuska ładnie hihi:-D:-D

Madzia ogromne gratki!!!!!!!!!
Ja tez planuje schudnac dla meza :-p

Do góry