reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam się i ja. Wczorajszy dzień przeleciał leniwie. Pogoda fatalna więc siedzieliśmy w domu i chyba za szybko z niego nie wyjdziemy bo ten kaszel i katar u Kacperka się utrzymuje. Pojadę z młodym dziś do mamy niech go obejrzy i zobaczy czy nie trzeba antybiotyku włączyć albo co bo on jest jakiś taki strasznie nie wyraźny i nie wiem czy zęby czy choroba czy co. No zabieram się za siebie i za mieszkanie bo teściowa się zarzekała że przyjedzie a trzeba i zakupy zrobić i posprzątać i tysiąc innych rzeczy na które i tak jak zawsze zabraknie mi czasu.

Do później dziewczynki :-D

reklama
Hellou ja znów jakoś nie mam weny do pisania.
Dni wolne a ja lenia złapałam.
Wczoraj pojechałam po procesji i spacerku do rodziców - grillik rodzinnie tak i siedzieliśmy sobie a tu nagle przyszła chmura i zaczęło kropić, grzmieć ... pędem sprzątaliśmy i uciekaliśmy do domku.
Lało niemiłosiernie .... parę razy walnęło tak solidnie ale za to po ... hmmm ... jakie cudowne powietrze było.

A dziś wiaterek mocniejszy jest, chmurek sporo a słoneczko nieśmiało przebija.
Wybiorę się na spacerek chyba jak młody się obudzi.

Także narazie umykam powiesić pranie bo zrobiłam.
Miłego dnia.

Witam
Kate witaj.ale Ci pracy zazdroszcze...
Maamomaksa ja juz tez mysle ze naprawde go ktos przeklal i inne takie.bo pomyslow nie mam.dzisiaj w nocy poltorej godz znowu sie darl.ale przezylismy.z tego wszystkiego jeszcze spi.
Malena mi sie tez to smieszne wydawalo kiedys ale juz zdesprerowana jestem.nie wiem co sie z nim dzieje.
aha Kate u nas podobnie z ta alergia.jak jadl mleko wyskoczyla my czerwona wysypka.po jakims czasie dostal te cudowne preparaty mlekozastepcze i mleka przez 3 miechy nie jadl wogole a wysypka jeszcze gorsza w sumie.od 3 tyg prawie je bebiko i wysypka oczywiscie dalej jest, dalkej sie drapie jak przy Nutramigenie ale jest taka sama.wiec ie wiem na co ta alergia.a wyglada juz strasznie.on cale nogi ma w strupach od jakis 2 miesiecy.smaryje mu to kilka razy dziennie.brzuszek tez nie za bardzo.a twarz to roznie.najczesciej lewy policzek rozdrapany, a prawy ok....uszy ok.no i na rekach 2 czerwone plamy.
ja mam mega dola....Wojtka nie ma juz 2 tygodnie.mial byc teraz na ten weekend.a teraz dzwoni ze wyslali go do Danii:-:)-:)-(no i kolejny tydzien w plecy.juz 3 tyg przerwy bedzie.najlepsze to to ze nie wiadomo co mu za tydzien wymysla.taka to jest poje.... praca ze nigdy nie wiadomo kiedy wroci do domu.
a ja dogadalam sie z mama ze teraz na caly weekend Rafalka wezmie.zebym mogla gdzies z W wyjsc w nocy i sie uczyc w dzien.no i wezmie.ale plany poszly w ......:-:)-:)-(

ASIA spróbuj poszukać kogoś w swoim mieście od tych masaży. Może faktycznie on jest schynięty. Z tym że tego nie robia normalni lekarze. Musisz popytać znajomych i zorientować sie kto cos takiego robi. To podobno pomaga. A gołym okiem sie tego nie zauważy i rodzice sami nie potrafią zlokalizowac powodu płaczu dziecka. A taka babka od masazy tylko dotknie w odpowiednich miejscach dziecko i bedzie wiedziała czy to to. Spróbować nie zaszkodzi, nic mu od tego sie nie stanie bo nie bedzie faszerowany żadnymi lekami ani nic z tych rzeczy. A może pomoże

Kurcze juz sama nie wiem. Poczytałam o tym schynieciu w necie. no i są różne opinie jedni mówia ze to zabobon a drudzy że coś wtym musi być. Niby w zabobony tez nie wierze ale jak bym miała taka sytuacje jak ty to bym sie wszystkiego łapała co może pomóc bo pewnie moja psych by siadła.
ASIU wpisz sobie w wyszukiwarke "schynięte dziecko". Ściskam mocno

Witajcie :-)
MARMA U nas tez jest katar ale na szczescie kaszlu niet
MAKSIOWA skad moglas wiedziec o tych zabkach Choc ja zawsze jak smaruje to na dole i gorze :-)
Nic sie nie przejmuj jests NAJWASPANIALSZA MAMA DLA SWOJEGO SYNKA :-)
No mam nadzieje ze jak Asia zrobi tak jak radzisz to to Im pomoze
:-)
ASIU wspolczuje ze W nie ma Wogole pisze to juz ktorys raz Ja cie podziwiam ze jestes sama caly czas z dzieckiem 24 h na dobe I eszcze Rafalek daje ci tak w kosc A Ty dzielnie to znosisz
Mam nadzieje ze Rafalkowi sie polepszy i z tym placzem i wysypka
:-)

Ja po nocce Bylo bardzo ale to bardzo ciezko LEDWO STALAM NA NOGACH taka sie rozlozylam :-(
Polowy rzeczy nie zrobilam ale mam nadzieje ze nie beda mieli mi tego za zle Dzis pospalam do 11 jak nigdy Teraz tez ide sie jeszcze polozyc tak do 15 poki jest nianka Pozniej wstane i bede zajmowala sie Oliwka i czekala na G Jak on wroci to dalej odpoczywam Bo jutro juz na dzien ide do pracy :-( Wiec musze sie troszke wykurowac

Bede pozniej

ASIU ciesze sie bardzo :-)

A CO TU TAKA PUSTKA

Ja pospapalam jeszcze 2 godziny Gdyby nie moj pies to bym jeszcze spala A tak to albo siedze albo leze Chwile Oliwka sie zajmowalam Nakrmilam ja obiadkiem A teraz z G tancuje

Pogoda dzis masakra W jednej chwili slonce a pozniej deszcz Teraz jest ciemno Zaraz lunie Oliwka pewnie zasnie dzis wczesniej bo drzemki nie miala tylko pewnie po godzinie sie obudzi ale ja sie klade z nia Jutro po 4 wstaje :-(

G kupil dzis dla Oliwki nurofen Mama tez sie pomalu rozklada Juz wszyscy na lekach jestesmy

reklama
Mama Maksa, Blond chyba Wesolutkaaa była z Jagną w takiej sprawie :tak: Asiu miłego wieczoru :rofl2:
Dorota zdrówka, zdrówka, zdrówka :tak:
Sylwia witaj po przerwie :happy:
Marma zdróweczka dla Kacperka
Ppatqa to Kamil zaliczył kontakt z naturą, fajnie jak już tak może się pobawić
Magdasf Stasiu jak Elmirka - bardzo kocha pieska :laugh2::laugh2::laugh2:
Czarna, Kaka przyjemnego wyjazdu :rofl2:

Witam się i ja! Martynka pojechała już dziś do dziadków i jutro wyjeżdżają na wczasy. Chyba już za nią tęsknię :sorry: A na dodatek wróciliśmy z zakupów, a tu w pokoiku został plecaczek z zabawkami, które sobie spakowała :-( Na szczęście jadą o 11, a my do rodziców na działkę planujemy podjechać, to zawieziemy. M się tak przejął, że już dziś chciał jechać ;-)
Córka pojechała a my mamy kota teściów, a nasz jest u moich rodziców - takie miksy :rofl2: Ale ten kot taki niekłopotliwy, bo od rana siedzi w łazience :-D
Pod nieobecność córki będziemy odnawiać pokoik, bo moja artystka ludowa swego czasu pobazgrała jedną ścianę kredkami świecowymi :eek: no i zaplanowane malowanie, wykładzina i eksmisja Bartka z pokoju rodziców :sorry: Martyna zaakceptowała. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania po powrocie :eek:
Pogoda się poprawiła, bo wczoraj dwa razy było oberwanie chmury, a dziś wiatr, ale słonecznie. Oby jutro było znośnie :sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry