reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Witam 13 w piatek.
KAKA gratki dla Hanusi niech dalaej tak zdrowo rosie. Buziaki od cioci z BB!!!!!!!!!!
Wanila spokojnie bedzie dobrze!!!!!!!!!!
Wszystki zycze miłego dzionka i aby 13 w piatek był bardzo dobry. A u nas nocka dosc spokojna mały budził sie tylko 2 razy natomiast od 6. 30 pobudka i zabawa . Teraz poszedł spac ja poprasował mega wielka sterte prania wstawiłam nowe i ogladam teraz przy zielonej herbatce TVN STYLe ulubiony moj kanał.

reklama
Witam w piątek trzynastego :-)
nie żebym wierzyła w zabobony, ale:
- Szymek obudził się o 3 i nie spał do rana
- pojechałam po zakupy i nie było najważniejszych pozycji na liście,
- smażyłam dewolaje i schabowe, kiedy zadzwonił telefon no i oczywiście mój obiad poszedł z dymem, mimo, że M siedział w kuchni
- na koniec oczywiście pokłóciłam się z M, a co!
Dodam tylko, że dziś na późny obiad ma przyjechać koleżanka, a więcej schabu w lodówce nie mam, trudno będzie pizza.

Idę schować się pod kołdrę i nie zamierzam się wychylać do północy. Mam ku....a na dziś dość "suprajsów" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie będę kusić losu!
Wiola przytulam

Czy u Was też pada śnieg????

Witam z rana i dziękuje Dziewczyny za wsparcie.
U nas niestety nie wesoło. Całą noc walczyłam by zbić Małej gorączkę.:crazy:
Zaledwie godz. temu podałam jej paracetamol, a już z powrotem jest 39,4'C :-:)-:)-(. I nie wiem jak jej pomóc..:-(
Maja jest wykończona, zresztą ja też ledwo żyję.. Spróbuję się dodzwonić do przychodni. Chciałabym, aby obejrzał ją jakiś lekarz..
Biedna Majeczka, oby to nic poważnego.

Witam z rana.
Kaka zdjęcie super - współczuję kierowcy jadącemu na samym końcu hehehehehhe.

Co do Bobodentu to i ja mam - raz posmarowałam i ... hmmm.
Raczej nie pomogło a Dentinox ma działanie jak znieczulenie dentystyczne.

A ostatnio w Rozmowach w Toku Drzyzga robiła wywiad z tatusiami i jeden powiedział, że jak jego dziecku wychodziły ząbki to on dawał suchą kiełbasę do gryzienia.
Nosz qrna idiota jakiś :no:

Wesolutkaaa och to naprawdę uważaj dziś.

Marma oby mały dziś nie marudził.

Co do wit D to ja też daję tylko po jednej kropelce.

Niestety przedawkowanie jej może objawiać się:
* wzmożonym pragnieniem (dziecko ciągle chce ssać),
* zwiększonym oddawaniem moczu (zużywamy więcej pieluszek),
* brakiem apetytu (dziecko chce ssać, ale na mleko nie ma ochoty, jest więc niespokojne),
* zaburzeniem snu,
* ulewaniami,
* wymiotami,
* osłabieniem siły mięśniowej.

Jeśli dziecko wymaga standardowej dawki, czyli 400j na dobę, a z pokarmem dostanie np. 300 j, brakuje mu (w miesiącach niesłonecznych) 100j. W 1 kropli jest np. 300j, tzn. że niemowlę wymaga wtedy 1 kropli co 3 dni.

Dorotko mam nadzieję, że i u Ciebie Oliwia dziś będzie spokojniejsza.

Czarna qrcze współczuję tej kobiecie - i to w biały dzień.
Co za debil jakiś - na amory mu się zebrało i dorwać chciał matkę z dzieckiem.
:wściekła/y:

Młody mi zasnął w wózku i dobrze bo mam chwilunię dla siebie a o 12.00 wyjdziemy na spacerek no może ciut wcześniej.
Pogoda dziś do bani - szaro, buro i ponuro ....
Jutro jedziemy na urodzinki córci mojej siostry - Majka kończy 2 latka.
A wieczorkiem może kolacyjka we dwoje - tylko małego położymy i ... ;-):-D

Wiola przytulam

Czy u Was też pada śnieg????
Madziu nie pada, za to szaro, buro i ponuro :crazy:

Wracamy od lekarza

Jupi Jupi
OLIWIA JEST ZDROWA :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

jejku wygrana w totka mnie tak by nie ucieszyla Mimo ze dzis pitek 13 to jest to trzeci najszczesliwszy dzien w moim zyciu ( czyt.jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy,narodziny Oliwi i dzis wiadomosc ze jest zdrowa)
Oliwia wazy 6220 na dzis :tak:
I dostalysmy zgode na WPROWADZANIE NOWYCH POSILKOW :tak::tak:

JEJKU ALE JESTEM SZCZESLIWA sorki ze na tym watku ;-)

Witam z rana i dziękuje Dziewczyny za wsparcie.
U nas niestety nie wesoło. Całą noc walczyłam by zbić Małej gorączkę.:crazy:
Zaledwie godz. temu podałam jej paracetamol, a już z powrotem jest 39,4'C :-:)-:)-(. I nie wiem jak jej pomóc..:-(
Maja jest wykończona, zresztą ja też ledwo żyję.. Spróbuję się dodzwonić do przychodni. Chciałabym, aby obejrzał ją jakiś lekarz..
kurde ino czekamy na wiesci
Magdziunia ja tez znam ten spsób na sucha kiełbache:tak:

Wiola ty juz dzis nic nie rób:-D
Kaka całuski dla Hanulka
Dorotka super wieści!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny czy wy tez tak bolesnie przechodzicie jajeczkowanie. Normalnie nogi mi drętwieją krzyż rozwala i skurcze jak przed porodem:szok::szok::szok::szok:
A po za tym dzien doberek:-p

A o moje miasto...rzuca Wam sie coś w oczy??

Mój M też robił u Was prawko :-D na obozie letnim.

A wit D do buzi przed karmieniem, bo ona rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego nie z herbatą. A ilość to indywidualna sprawa. My mamy 1 kropelkę. Ja już mam za sobą przedawkowanie wit d. Lekarz rodzinny kiedyś oglądał ja u kontroli i stwierdził, że żebra jej wystają, a ona miała robione badania na krzywicę, bo ciemiączko nie zarastało. Polecił mi lać nawet 5 kropli. Dawałam przez kilka tygodni, aż wylądowaliśmy w poradni zaburzeń metabolicznych i jak zbadano jej poziom d3, to już miałam odstawić, bo dużo skumulowała. Ma skończone 2 lata i jeszcze niewielkie wgłębienie, a z lekarzem się nie wykłócę, bo to była sugestia nigdzie nie zapisana :baffled:. Lepiej uważać.

Czarna sama jestem ciekawa efektu. Zrobię fotki przed i po.
Ładne rzeczy z tym zboczeńcem :szok:

Anna że lekarz ją obejrzy, a na przyszłość jak jest taka gorączka powyżej 38-38,5 można co 4 godziny paracetamol z nurofenem podawać (właśnie jak przy trzydniówce)

Witam w piątek trzynastego :-)
nie żebym wierzyła w zabobony, ale:
- Szymek obudził się o 3 i nie spał do rana
- pojechałam po zakupy i nie było najważniejszych pozycji na liście,
- smażyłam dewolaje i schabowe, kiedy zadzwonił telefon no i oczywiście mój obiad poszedł z dymem, mimo, że M siedział w kuchni
- na koniec oczywiście pokłóciłam się z M, a co!
Dodam tylko, że dziś na późny obiad ma przyjechać koleżanka, a więcej schabu w lodówce nie mam, trudno będzie pizza.

Idę schować się pod kołdrę i nie zamierzam się wychylać do północy. Mam ku....a na dziś dość "suprajsów" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie będę kusić losu!

Ja też od rana jakaś warcząca jestem. Na prawdę zaznaczę w kalendarzu, bo chyba mam normalne cykle :baffled:

Dorota to super wieści!!!

U nas też szaro buro. Bartek trochę kaszle, ale w dalszym ciągu wydaje mi się, że to ślinotok.
Na wieczór małe prasowanko, spakować torbę i jutro jedziemy na imprezę do cioci, nocujemy u moich rodziców, bo oni zostają na imprezie (ciii, teściowa myśli, że my też zostajemy, a nam się nie chce u nich nocować) i po śniadaniu pójdziemy do teściów - czyli weekend z serii cyrkowych. Już było pytanie z wyrzutem, że tylko na dzień, przecież M ma wolne :baffled: Du.. blada. Jak jej tęskno, to niech częściej przyjeżdża. My mamy dwie strony do odwiedzenia :-p

Dzieki
Jejku jaka jestem szczesliwa
TA NERKA NIUNI TO JEJ TAKI UROK I NIE TRZEBA NIC Z TYM ROBIC JEST ZDROWA szok

Pozniej was pocztam jak mi mala pozwoli chcialam sie podzielic moja radoscia :tak:

reklama
Kaka - Gratulacje dla Haneczki, za ukończenie 4-mca.
Wanilia - Ja też mam już dzisiaj wszystkiego dość.Co za dzień..
Dorota - Bardzo się cieszę, że Oliwcia jest zdrowaaa!!!
Czarna - Ja nigdy nie odczuwałam jejeczkowania, ale miałam bardzo bolesne @, a od czasu porodu nie mam już z tym najmniejszego problemu.. No tyle, ze leje się ze mnie, bardziej niż zawsze..

My wróciliśmy od lekarza. Wieści w odpowiednim wątku.
Z M oczywiście cały czas nie gadam.. Spał dziś w salonie na kanapie..
Choć byliśmy w przychodni razem, to nie zamieniliśmy ze sobą, ani jednego słowa.. Teraz wyszedł właśnie do pracy.. Ani "cześć, ani........".
Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam tak na niego zła..
Cieszę się bardzo, że przez kilka najbliższych godzin nie będę musiała go oglądać.. ..

Uhhh.

Dzidzia się budzi..

Do góry