reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Kaka82 - Jak ja Ci zazdroszczę, że Haneczka zasypia sana..:tak: Ja muszę się z Małą nieźle natańcować, żeby ta usnęła.. Trzymam ją w pozycji stojącej i chodzę po mieszkaniu, czasem godzinę, dwie.., a nawet i trzy :baffled: ,aż odleci w locie.. :sorry2: Nie ma mowy ,żeby usnęła w jakikolwiek inny sposób..:no::dry:. Dłużej tak być nie może, bo jest mi coraz ciężej..,a mała Spryciula :-p, nie pozwala się usypiać na noc Tacie..:sorry2:

Dorotko - Cieszę się, że spotkanie z koleżanką zaliczyło się do udanych.. :-) Co do Niani, to kieruj się swoim instynktem.. Jeżeli podpowiada Ci on, że opiekunka wydaję się podejrzana, to lepiej nie ryzykuj.. Mam nadzieję, że ta młoda niania się sprawdzi.:tak:,że będzie miała dobry kontakt z Olinkiem, a Ty będziesz zadowolona:-).

U nas wieczór udany..:tak:. Zaliczyliśmy dłuższy spacer, a po drodzę wstąpiliśmy do pizzerii i zamówiliśmy sałatki na wynos :-p. Potem kąpanie Młodej, kaszka i to męczące usypianie..:-(Teraz leżę już w łóżku, a oczy zamykają mi się żywcem.. Najwyższa pora iść spać by zregenerować siły ;-):-).

Miłej nocki Kochane

reklama
Moj M też lutowy, ale jakoś nie mam pomysłu na prezent, muszę coś wymyślić :crazy:.

No i moje maleństwo też smacznie śpi. W poludnie zaliczył drzemkę 2,5 godziny :szok: pewnie po porannych ćwiczonkach zmęczyła się dziecinka.
Mykam, bo już padnięta jestem.

Ja piwko zostawiam na sobotę ;-):-p
kurde zdrac mi te ćwiczonka z miłą chęcią pomęcze małego:)))
No chyba zrobię w piątek na obiad z ziemniakami w łupinkach :-p
Trzymamy kciuki za Tuśkę co by rodzice mogli wybyć.

O feeee :baffled:

Też mi się tak marzy tylko, że kebab i krwawa mary :-p:-p:-p

Dzień jakiś taki intensywny dla mnie dzisiaj, padam z nóg, a w sumie dużo nie zrobiłam. Przed chwilą skończyłam gulasz i chyba przesoliłam :baffled: zobaczę jutro, najwyżej dorzucę ziemniaków, to trochę wyciągną. No i wymyśliłam jak urządzić pokój dzieciaków i myślałam, że zrobimy to w wakacje, a M stwierdził, że jak tylko przyjdzie pożyczka to kupimy dwie szafy do pokoiku i załatwimy sprawę :rofl2::rofl2::rofl2: jupi!!! Taka jestem nakręcona!:-D
az zazdroszcze remonciku uwielbiam takie rzeczy:-D:-D:-D
Aga witaj!!!!!!!!!! Gratki dla Nicolki
Asia wrzuc przepis na gyrosa
Magda juz nie raz dymka puściłam :((((ale normalnie nie pale;-)

A ja nadrobiłam prasowanie z 4 pran !!!!!!!! i kolejne schnie:baffled::baffled::baffled::baffled: pomyłam podłogi:-p teraz piwko ostatnie karmienie smerfa i kimono;-)

Witam czwartkowo - jeszcze tydzień i tłusty czwartek :-D
Trzeba by faworkami się zająć - mniam :-p

Agniesiu ja miałam to samo - jak przenieśliśmy łóżeczko małego to całą noc nie spałam i nasłuchiwałam czy płacze.
A on smacznie sobie chrapał w swoim pokoiku.
No i teraz wiem, że to była słuszna decyzja.

Dla Twojego Aniołka [*]

Czarna u mnie takaaaaaaaa góra prasowania a mi się nie chce :baffled: .... ale kiedyś trzeba to zrobić.

U nas zrobiło się biało po nocy - spadło trochę śniegu i świat od razu inaczej wygląda.
Ale po ostatniej, pięknej sobocie zamarzyłam za wiosną :blink:

no i dzien dobry pora powiedziec:-)

my nie śpimy nie wiem od której...mężula wstawał dzis o 3 nocy do pracy:dry: laurita przyszła do mnie ale nie pospała za długo, o 6 obudziła Liliankę no i tak sobie siedze; 7 rano a ja mam do ogarnięty i kawę wypitą:rofl2: Laura rytualnie wsuwa śniadanie przed bajką a Lili sie turla po łóżku.

No heeej Agniesia:-)
Dorota, Magdasf ja teeeeż lubie likiery itp.. możemy sie kiedyś spiknąć;-):rofl2:

Heloł;-)

Mi dziś córa dała pospać do 8mej z 3 przerwami...no ale i tak nieźle. Teraz jest wiadomo gdzie...
A ja sobie włoski umyłam i robię kawusię.
A dzis szczepienie:baffled: o 12stej. I sie zastanawiam czy dać jej obiadek przed czy po... Zwykle jadała o 12stej a teraz na 12 musimy być.

justyneczka - śliczny !

Tak mi się coś wydawało, że Młoda wygląda dziś trochę "podejrzanie".. Te, oczka, bladziutka cera.. Zmierzyłam jej temperaturę, a tu 38,2' gorączki.. :baffled::crazy:.
Oby nie wykluło się z tego nic poważnego.. :-(

reklama
Witam po dłuższej nieobecności
Nie mam kiedy was poczytać ale mam nadzieje że u was wszystko w porządku.
U mnie wszystko ok zdałam wkoncu ten egzamin teraz pozostaje mi praca mgr, po wyrwaniu zęba czulam sie fatalnie dostałam gorączki i szczękościsku ale teraz już jest lepiej trochę bardziej otwieram buzie w przyszłym tyg idę na zdjęcie szwów.
W jutro jedziemy do moich rodziców bo ja mam w łodzi ginka i usuwaną tą nadżerkę a w poniedziałek Jaguśka ma wizytę poradni patologii noworodków wiec cały weekend u rodzinki i bedzie super bo sobie odpoczne a w sobote pojadę na zakupy.

Z nowości to Jaguśka kuma że ma rączki i trzyma sobie sama butelke odpycha mamusie i sama chce jeść noi juz zabawki sobie przekłada.Ucze ją zasypiania samodzielnego w dzien jest cięzko ale po kąpieli sie udaje.Może z czasem zrozumie.
Trzymajcie sie dziewczynki nie poczytam was bo nie mam kiedy.Buziaczki

Do góry