reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

Witamy się i my
Noc w miarę, chociaż obudził Marikę zatkany nosek i było pół h czyszczenia. Kaszel już jej w nocy nie męczył, ale od czasu do czasu zakaszle jeszcze. Niestety katar coraz większy i to z jednej dziurki. Boję się, żeby to nie były jednak zatoki, bo coś taki lekko zielonkawy jest. Czyszczę go co chwilę, żeby jej się łatwiej oddychało. Temp. ma 37,4, więc jeszcze poczekam z czopkami.

Chyba jednak nie obejdzie się bez wieczornej wizyty u naszej lekarki... Oby nie trzeba było wkraczać z antybiotykiem. :-( :-( :-(

Na szczęście wesoła, śmieje się, nadal ładnie je i grzeczniutka. Odłożyłam ją na chwilę do łóżeczka, żeby wodę nastawić na herbatę, wracam, a ona śpi. Moje biedactwo kochane...

reklama
Dorotka - a kiedy masz wyniki tego moczu Oliwki?? Mam nadzieję, że będzie dobrze!! wystarczyła ta ilość ??
Asia - od 22 do 8 rano???? wow!! 10 godzin!! ciekawe kiedy ja się doczekam tak długiego spania... pewnie za 5 lat...grrrr..ale wtedy to już (mam nadzieję) będzie drugi dzieciak, który pewnie znów będzie spał 4h maksymalnie..

U mnie nocka ogólnie kiepska... nie dość ze Szymek się dzisiac coś więcej budził, to jeszcze mnie budziły czarne myśli o tej jego główce...grrr.. więc ogólnie obudziłam się o 8:30 niewyspana, ale juz nie mogłam dalej spać, bo znów zaczełam się martwić... grrrr,... kiedyś byłam wielką optymistką i nawet jak coś szło nie tak, czy nawet bardzo nie tak miałam dużo wiary, że będzie dobrze...a ostatnio wręcz odwrotnie....

Ania będzie dobrze
kate zdrówka dla małej
kaka mi suchy chleb nie zostaje:),mam stałe zapotrzebowanie na niego
blond jejku 10 h
dorotka ale miałaś przeboje, miłej zabawy na kincercie

A my wczoraj nabraliśmy ochoty na gofry i robiłam. Potem kąpiel małego zaczął marudzić i tak się rozpłakał po kąpieli ze cyca nie chciał a zawsze pije- usnął u M na rękach, wziełam go i jak się obudził o 9 bto zassał, potem posiedzieliśmy jak zwykle do 22.30 i na cyca, on wypił i nie w głowie mu spanie, poleżał w łóżeczku i gadał do karuzeli, potem pielucha, cyc i jak usnął o 24 to spał do 8.15, ale o co mu wczoraj chodziło to nie wiem. W nocy 3 razy krzyczał przez sen???

Witam i ja.
Kolejny dzień przed nami i fajnie.
Wiosna już blisko ;-) co prawda za 2,5 miesiąca ta kalendarzowa, ale jak o niej myślę to zaraz mi cieplej się robi.

Asiu to ładnie Rafałek przesypia nocki.
U nas od kilku dni jest tak, że Sebastianek śpi ciągiem 4-5 godzinek czyli od 20.40 do 1.00-2.00 a później jedzonko i spanie ale już krótsze do 5.00-6.00
Tak bym chciała aby całe nocki przesypiał ładnie bez pobudek, ale mam nadzieję iż to już wkrótce nastąpi.

Mnie się nic nie chce - jakaś taka rozlazła się zrobiłam.
To strasznie głupie uczucie i chce się go pozbyć ... być może dlatego, że nie wychodziliśmy na spacerek przez dłuższy czas :baffled: bo wiadomo .... mrozy.

Ale dziś chyba wybiorę się do koleżanki - mieszka obok, więc spoko ... no i jej synek jest od Sebcia starszy o 4 miesiączki.
Będzie o czym pogaduszyć.

Miłego dnia :-)

Moj znowu nocke przespal:))!!!spal od 22 do 8 bez pobudki:)
Jak ja Ci zazdroszcze.....:-p
Kaka ja suchym chlebem też kaczki w Łazienkach dokarmiam ;-)
Aniu bądź dobrej mysli!!!
Kate mój też smarka, ale juz coraz mniej, choć w nocy koncerty daje prawie jak jego tatuś ;-) teraz też sobie własnie obok mnie pochrapuje. Kaszelek w zasadzie mu przeszedł po syropku przepisanym przez lekarza. No i humorku też nie stacił i nie widać za bardzo, żeby chorował. Tylko temp chyba nie miał podwyższonej, przynajmniej tak mi sie wydaje, bo nie ufam termometrowi naszemu :baffled:
Pati mój też ostatnio wieczorem sie z krzykiem budzi...
Magdziunia mi też się nic nie chce, a w niedzielę mam pierwszy egz i początek sesji na moich obecnych studiach; niestety nie mam za grosz ochoty do nauki...

No i mam doła. Nie chce wracać do pracy po macierzyńskim... Naczytałam się wczoraj artykułu o opiekunkach, M mi poopowiadał co w żłobku widział (był wczoraj zawieść wniosek o przyjęcie). Nie chcę nikomu Maćka oddawać. Nie zajmą sie nim tak jak ja, bo to nie ich dziecko. Czy ktoś go potrzyma za rączkę, kiedy zasypia? Czy będzie umiał rozweselić jak płacze? Czy pozwoli mu płakać? Czy pogada jak mu sie gadulec włączy? Nie chce mi sie więcej pisać, bo mam doła...

Ostatnia edycja:
Kate moj ma zatkany noc od prawie 7 tyg:crazy: i wiecznie czyszcze, nawilzam inhaluje i tak w kółko:-D:-D:-D:-D Zycze zdrówka dla Mariczki:tak:

Magdziunia tez miałam takie nastawienie jak ty. Nic mi sie nie chciało itp ale zaczełam znow wyłazic z maluchami i jest o wieleeee lepiej. I tez czekam z utesknieniem na wiosne:tak:
blondii moja Laura tyle spi:-D:-D:-D
dorotka a kiedy wyniki????
trina a nie masz sasiadki lub kolezanki której jestes w stanie zaufac i powierzyc małego????
Moj zaczyna przesypia c w nocy 5/6 h naraz wiec tez jestem heppy:)

Ostatnia edycja:
Trina oj doskonale Ciebie rozumiem - ja po powrocie do pracy będę zmuszona zostawiać małego z babcią.
Kocha go bardzo, ale tak jak napisałaś ... tylko ja wiem jak jemu dobrze jest zasypiać gdy jestem blisko, potrzymam za rączkę, pogaduszę z nim tym śmiesznym językiem niemowlęcym.
Dlaczego tam na górze nikt nie pomyśli o tym i nie ułątwi matkom tak pięknych chwil.
Macierzyński powienien być do roku czasu a później jak chcesz wrócić to wracasz do pracy a jak nie to na wychowawczy.
Przecież roczne dziecko już ma taki kontakt z rodzicem, że łatwiej się porozumieć a bąbelek maleńki, który skończył ledwo 5 miesięcy ... :-:)-:)-( tylko płaczem sygnalizuję.
Ech to wwszystko jest takie nijakie.

A i czytałam w necie, że Tusk ma zamiar pomagać biednym - już to widzę.
Cała ta polityka jest do d... :wściekła/y: żadnych ułatwień ... biurokracja.

No to się wyżaliłam ..... i ciut mi lepiej.

O kaczki to ja też chodzę i dokarmiam u nas w parku. Nie mogę się doczekać aż Sebcio będzie t robił sam.
Rzucał kawałęczki chleba i śmiał się w głos.

Apropo śmiania się w głos - wczoraj przed kąpielą zrobiłam małęmu takie pruty na brzuszku buzią ... oj zaśmiewał się bardzo.
Ech coraz bardziej kontaktowy jest malec i dobrze.
Tak się cieszę, że mam skarb swój wyczekany i ... wymodlony.

Czarna oby do wiosny :-D a i masz rację jak się człowiek przewietrzy to zaraz lepiej funkcjonuje.
Dziś rano w jakim programie na 2 słyszałam, że jak dziecko ma katar to jak najbardziej mżna wyjść na spacer - dotleni się i drgi oddechowe przewentylują - wypowiedź lekarza.

Oki uciekam pod prysznic n i na ploteczki heheheh.

ANIAA to ile twoj synus spi w nocy bo moja pierwszy sen od 4 do 5 godzin raz sie jej zdarzylo 6 szok :-)Nie martw sie choc wiem co czujesz MOZE ZALOZMY WATEK ZAMARTWIANIA SIE HIHIHI
TRINA ja mam to samo Wczoraj o tym z mama rozmawialam ze ja chyba nie bede umiala jej zostawic obcym ludziom :-(
A musisz isc do pracy ?????Ja bym chciala isc na wychowawczy ale niestety finansowo nie dam rady A idac do pracy nie mam gdzie Oliwi zostawic I tez mam z tym przechlapane bo nie wiem co zrobic :-(
MAGDA ja tez czekam na wiosne i nasze dzieciaczki beda juz jane duze :-)
CZARNA a jakie ty mu robisz te inhalacje na nosek ??Moze i ja sprobuje bo moja tez ma wiecznie katar :-( A teraz wydaje mi sie ze ma go coraz gorszy :-(

Teraz mialam niezla przeprawe z Oliwia bo odstawila teraz niezly koncert Ja po takich kilku minutach jej placzu jestem taka zmeczona grrrrrrrWspolczuje WESOLUTKIEJ
Teraz mala sluchala karuzeli w lozeczku i zaczela szukac smoczka jak jej go dalam to zasnela Wiec mam chwile :-)

reklama
Aha i ja sie zaczelam zas rozkladac Coraz bardziej zle sie czuje Zas mnie jakies przeziebienie lapie Kurcze aby zas Oliwia nie byla chora :-( Bo mnie jak widze ze ma katar to juz mnie trzesie bo ostatnio zapalenie pluc sie od kataru zaczelo :-(

Do góry