reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2008

Czarna, my mieszkamy tu gdzie mieszkamy dopiero od roku, a w samej Warszawie od 2,5 roku i nie mamy tu żadnej rodziny :-( Początkowo plan był taki, ze moja mama przyjedzie i sie zajmie dzieckiem, ale przez ten udar, to ja musze się zająć nią. Mój M rozmawiał z administratorem naszego osiedla, że jakby ten znał kogoś, kto blisko mieszka i mógłby się zająć małym, to ma dać znać. Ale to zawsze ktos obcy...
Dorotka muszę wrócić, bo z połowy pensji M nie wyżyjemy (druga połowa na kredyt idzie, który niestety cały czas rośnie). Poza tym nie wiadomo do kiedy będzie pracował tu gdzie pracuje, a w nowej pracy chyba dostanie mniej.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co wkur.. sie I ide dzis do innej pani doktor z Oliwia bo juz zas nie moge na nia patrzec Coraz gorszy ma ten katar I widze ze sie z tym meczy Zas sie zaczyna tak jak przy zapaleniu pluc Tamta lekarka przepisala mi juz 2 rodzaje kropli ale zawsze jakos lekcewarzy ten jej katar I chce zasiegnac opini innego lekarza i sie zarejestrowalam i pojde tak kolo 15 do innej babki bo jestem ciekawa co inan mi powie Jestem zla Ze ona praktycznie caly czas jest chora i niczym sie jej wyleczyc nie da :-( Moze inna lekarka cos innego poradzi Co sadzicie ??????????

Dziewczyny, byle do wiosny :-) te świeże warzywka, owoce, słonko... aż się rozmarzyłam :-) A najbardziej nie mogę się doczekac dłuższych spacerków i żeby pokazywac małej wszystko wokoło, pamiętam jak z Sebą tak wędrowaliśmy.
Wczoraj coś mówili że za trzy lata jednak maluchy będą zaczynały naukę od 6 roku życia, nie wiem jak Wam ale mi się to nie podoba, wolałabym tak jak jest teraz
dorotka ja uważam że dobrze się skonsultowac z innym lekarzem

Młody śpi mi od ostatniego karmienia o 11. To już ponad 3 godz!!! cholerka, gdybym wiedziała wcześniej, że tak mu się zechce pospać to dużo rzeczy mogłabym w międzyczasie zrobic....

a moj po ten nocce pieknej chce mnie w dzien wykonczyc:-:)baffled:od 8 nie spi a od 11 szaleje na maksa.juz nawet teraz lezy sam i sie drze bo pomysly mi sie skonczyly...widac ze mu sie spac chce bo oczy mu sie kleja...

Wiecie co wkur.. sie I ide dzis do innej pani doktor z Oliwia bo juz zas nie moge na nia patrzec Coraz gorszy ma ten katar I widze ze sie z tym meczy Zas sie zaczyna tak jak przy zapaleniu pluc Tamta lekarka przepisala mi juz 2 rodzaje kropli ale zawsze jakos lekcewarzy ten jej katar I chce zasiegnac opini innego lekarza i sie zarejestrowalam i pojde tak kolo 15 do innej babki bo jestem ciekawa co inan mi powie Jestem zla Ze ona praktycznie caly czas jest chora i niczym sie jej wyleczyc nie da :-( Moze inna lekarka cos innego poradzi Co sadzicie ??????????

Dorotka, idź może do innego specjalisty dla porównania. Nam lekarka poleciła do noska Euphorbium, ale dopiero kupiłam, więc nie wiem, czy działa...

ANIAA to ile twoj synus spi w nocy bo moja pierwszy sen od 4 do 5 godzin raz sie jej zdarzylo 6 szok :-)Nie martw sie choc wiem co czujesz MOZE ZALOZMY WATEK ZAMARTWIANIA SIE HIHIHI
TRINA ja mam to samo Wczoraj o tym z mama rozmawialam ze ja chyba nie bede umiala jej zostawic obcym ludziom :-(
A musisz isc do pracy ?????Ja bym chciala isc na wychowawczy ale niestety finansowo nie dam rady A idac do pracy nie mam gdzie Oliwi zostawic I tez mam z tym przechlapane bo nie wiem co zrobic :-(
MAGDA ja tez czekam na wiosne i nasze dzieciaczki beda juz jane duze :-)
CZARNA a jakie ty mu robisz te inhalacje na nosek ??Moze i ja sprobuje bo moja tez ma wiecznie katar :-( A teraz wydaje mi sie ze ma go coraz gorszy :-(

Teraz mialam niezla przeprawe z Oliwia bo odstawila teraz niezly koncert Ja po takich kilku minutach jej placzu jestem taka zmeczona grrrrrrrWspolczuje WESOLUTKIEJ
Teraz mala sluchala karuzeli w lozeczku i zaczela szukac smoczka jak jej go dalam to zasnela Wiec mam chwile :-)
Dorotka ja mam specjalny inhalator. Ale ty mozesz zagotowac wode w garnku i postawic przy łózeczku aby mała wdychała tylko niepoparz ja para!!!! I fakt dobrze skonsultowac lekarza. Ale szczerze watpie aby cos innego ci powiedziała. Katar ma to do siebie ze mleczony trwa 7 dni a nieleczony tydzien.i nie ma złotergo leku na niego:dry:

Trinia a moze popytaj kolezanek w pracy? moze one kogos znaja??? Ja mam to szczescie (w nieszczesciu bo lata pracy stoja)ze nie musze narazie pracowac, Choc szczerze strasznie bym chciała:tak: no nie teraz ale tak jak mały skonczy roczek;-)

Blondii moze jest przemeczony a to jest straszne:tak: Musisz go wyciszyc;-)

Mirabelka ja tez uwazam ze to bezsensu. Zabieraja dzieciom dziecinstwo:-(

No wiec tak mówiłam, że jak podejmiemy jakąś decyzje napisz. Mój mąż podjął decyzje,że zostaje w domu on się nie nadaje na takie wyjazdy bo za bardzo by tęsknił - ja mam inne zdanie na ten temt ale prbuje go zrozumiec dlatego odpuszczam i niech się stara skoro taka decyzje podjał i obiecał, że bez wyjazdu damy sobie rade! W poniedziałek ma prawdopodobnie pierwszą rozmowe w sprawie pracy mam nadzieje, że się uda!! narazie sobie radzimy ale jest cieżko.
Może i lepiej, że zostanie bo nie lubie samotnych dni ale jak mówiłam wcześniej byłam bardzo za tym by jechał no ale dam mu szanse skoro chce się tu wykazac.

Minisia najwazniejsze ze nie siedzi z d... na kanapie tylko sie stara. A decyzja jak najbardziej odpowiednia jak dla mnie. I napewno wszystko sie ułozy:tak:

A nasza Justynka jeszcze sie chyba upaja szampanem. Opija decyzje o powrocie do PL:-p

reklama
wyciszam go tak jak zwykle tzn bujam , herbatka i nic.nie mowiac o smoczku ktorego od miesiaca nie chce wogole. na raczkach on na szczescie nie bardzo lubi bo chwila ok a pozniej placze a jak sie go polozy to spokoj.teraz juz 3 herbatka dzisiaj leci...ehhh
Minisia mam nadzieje ze sie uda.trzymam kciuki!!!

Do góry