reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Hmmm co do miesiączki to ja też jeszcze nie dostałam, ale nie martwię się na zapas ... chociaż gdzieś tak od początku grudnia rano miewałam pobolewania podbrzusza jak na @.
Przeszło więc ... czekam spokojnie.

Umnie @ niestety sie pojawila ale jakos niby sie rozkreca a niby nie ale dzis mnie brzuch pobolewa Kurcze co ja bede pierwsza z @?Jak kiedys mialam @ co 34-40 dni tak teraz wy jeszcze nie macie a mnie sie cos rozkreca :confused:Od kilku dni chodze tez bardziej nerwowa wiec to juz pewnie na @

Dziewczyny ja z Oliwia nie wyrabiam w noy ona placze mi co chwile i co 2 godziny chce jesc dzis 2 razy zdrazylo sie co 3 a pozniej to juz co 1,5 wolal ale jej nie dalam i przez to moje noce sa nieprzespane :no:A od 6 rano ma kolki i tak juz od kilku dni
KAKA ZARAZ POCZYTAM SOBIE O TYCH KOLKACH DZIEKI

U mnie dzis snigu napadalo i jest -1 wiec moze sie jednak z Oliwia na spcer krotki wybiore A pozniej sama do kosciola do kancelari pojde :tak:

Dzień Dobry

Nasz sylwester był w miare choć ja siedziałam spiąca jak nie wiem i wkoncu może pospałam 2h przez Jagunie.K ją wziął w dzień na spacer żebym ja troche odespała ale po 30 min wrócił bo tak się pruła.W czoraj K sie wkurzył i powiedział,że koniec ze nie da sie przez nią egzystować bo ani ja nie oge zjesc ani sie wysikać i ona nawet płacze przy jedzeniu.Wię wczoraj po wielu próbach karminia(pleśniawek nie ma ,nic jej nie jest) w końcu wzięliśmy ją do pokoju i ona sie tam darła dobre 30 min.Po 30 min wzięłam ją i wkońcu zjadła 120 gdzie ledwo można było w nią 60 wepchnąć i poszła spac.Myśle że muszę z nią tak postępować bo inaczej my sie wykończymy K mój mi powiedział ,że jest bliski wyprowadzenia sie bo nie da sie żyć tutaj(prawda).Dziewczyny ale jak słyszałam jak płacze i jej nie bujam nic jej nie robie myślałam że mi serce pęknie.W poniedziałek ma usg Główki przez ciemiączko jeśli wszystko bedzie ok musze tak robić ehh:(Czemu Ten na górze nie dał mi grzecznego dziecka.:)
Ja dziewczyny miałam okres już 2 razy ale zawsze wypada w trakcie brania tabletek nie w tej przerwie jakoś tak mi sie poprzestawiało.
Ja myślę po leczeniu po usunięciu nadżerki założyć sobie spirale bo 2 dziecko chce mieć tak za 3-4 lata ale troszke sie boję bo to ciało obce w moim ciele.
Miłego dnia wam życzę.Buśki

Dzien doberek:-)
Za oknem bialo i mroznie i dopiero teraz czuje sie swiatecznie:-D:-D:-D:-Dtyle ze juz dawno po swietach....

Ja juz @dostalam, w zasadzie jestem juz po, tydzien temu w poniedzialek dostalam i trzymala mnie jak nigdy 8 dni, ale mysle ze pierwsza tylko taka bedzie i mam tez nadzieje ze mi sie wrowna zebym miala co 28 dni, po zosi tak mialam.Ponoc jest tak ze jak sie karmi piersia to mozna bardzo dluuuugo nie miec @, ale wiadomo nie zawsze tak jest.
Czarna ja tak mialam z zosia dlugo nie mialam @ i swirowalam ze pewnie znowu jestem w ciazy, zreszta tak bylo co miesiac przez pierwszy rok, bo moja mama mnie nastraszyla ze w ciagu roku po porodzie najszybciej mozna zajsc:rofl2::rofl2:
Ja nie biore tabletek, jedyna nasza antykoncepcja to prezerwatywy, ale udawalo sie przez 4 lata wiec mam nadzieje ze i tym razem sie uda, a jak sie cos przydazy to coz...jacek mowi co Bozia da to bedzie....:rofl2:

Na weekend planujemy wypad do kina na madagaskar, i jak dziecko nie umiem sie doczekac:-D:-D:-D
Uciekam wcinac sniadanko, narazie mamuski

wesolutka ja ci wspolczuje, pisalam wczesniej ze byla u mnie kolezanka i jej maly tez non stoper sie pruje, porobili mu wszystkie badania i chlopak zdrowy, a buzia mu sie nie zamyka....Ja mysle ze poprostu trzeba to przeczekac, latwo mi mowic, ale co innego poradzic...Trzymam za was kciuki, i zycze zby ten placz sie szybko skonczyl:tak:

Nie zdązyłam opisać linku który wczoraj wkleiłam.

Ktoś porównał polskie kropelki Bobotic i niemiecki Sab Simplex i stwierdził ze to jest to samo...tyle że kropelki Bobotic kosztują ok 10 zł.

my wczoraj zaczeliśmy oduczać małego od spania na rękach, były protesty, ale już dziś łóżeczko w dzień go mniej parzy. teraz śpi w łóżeczku. A i zaczynamy się bawić w oduczenie noszenia na rękach bo by cały czas siedział jak jest śpiący więc kładziemy i bierzemy, ja wczoraj doliczyłam się 30 i zmiana z M, ale M już nie liczył, ale się udsało. Wieczorem marudził jak zwykle koło 22, ale jak dostał cyca o 23 to mi wkońcu nie zasnąl na piciu i pił porządnie i potem spał do 7.30. teraz też spi, ale usnął na cycu o 10 i go nie mogłam obudzić więc jest w łóżeczku na śpiąco.
U mnie boało więc dziś spacer i sanki

Ja tez jeszcze nie mam @ i przez to mam schizy:cool::cool::cool::cool:

Ja też:nerd::nerd::nerd:

Nie zdązyłam opisać linku który wczoraj wkleiłam.

Ktoś porównał polskie kropelki Bobotic i niemiecki Sab Simplex i stwierdził ze to jest to samo...tyle że kropelki Bobotic kosztują ok 10 zł.

Kaka niby skład ten sam lub bardzo zbliżony, ale działanie (czyt. efekty) nie zawsze musi być takie samo. Tak jest np, z innymi lekami różnych producentów.

Magdasf też pomyślałam o wyprawie do kina na Madagaskar, ale u mnie to prawdziwa wyprawa, kina w pobliżu niet a do Łodzi to prawie 80 km więc musiałabym znaleźć "opiekunkę" dla Szymusia na co najmniej pół dnia.:baffled:

Wesolutka, ja również współczuję i podziwiam Cię za to, że dajesz radę. U nas wystarczy, że Szymon drze się przez pół godziny bez powodu, a mnie już nerwa bierze :zawstydzona/y:.

No to witam w Nowym Roku. :tak:

Nareszcie po Świętach....ja chyba jednak wolę ciszę i spokój, zamiast zamieszania i pełnej chałupki gości ;-). Na dworze śnieżek prószy, za to słonka nie widać. Ja siedzę jakaś spicniała i nie mam na nic nastroju. Mam za to ochotę na normalny obiad zamiast odgrzewane po raz n-ty, świąteczne kotlety z bigosem :no:.

reklama
vanilko nie bardzo daje rade bo ostatnio ciągle rycze normalnie jakbym depresje złapała i do tego jeszcze denerwuje sie jak K sie na nia złości.Czekałam jak bedzie miała 3 mies może przejdzie teraz czekam jak bedzie miała pół roku może przejdzie i tak wieczne czekanie.Neurolog powiedziała że nam współczuje że nic nie można poradzić że tu tylko czas pokaże...Zastanawiające jest jednak to że jak ją położe na przewijak rozbieram nagle jest cisza i sie nawet uśmiechnie a jak tylko zapinam ryk straszny-no a nie moge jej ciągle trzymać rozebranej bo to nie lato.

Dziewczyny od kiedy można podciągac dzieci za rączki by ciągneły główke tak do siadaniA?I od kiedy można dziecko w nosidełku nosić?

U mnie usypianie małej wygląda tak że kłade ją bokiem na rekach plus smoczek i bujam zamknie oczy jeszcze chwila i przekładam do wózka i bujam,ona co chwile sie drze bo gubi smoczek i tak trzeba jej z 10 razy podac i bujać póki twardo nie zaśnie.Przesrane jednym słowem.

Do góry