reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Witam coś pustawo na bb:tak: wszystkie mamy zajęte albo dzieciakami albo przygotowaniami do sylwka
ja też biorę się za pieczenie ciasteczek i karpatki bo moi kochani ją uwielbiają, w sylwka będziemy sami bo nasi znajomi też zostają w domu bo też mają małe dziecko:tak:
nasza Lenka fajnie w nocy śpi dziś od 24 do 8 rano, a tak ogólnie to zasypia między 22 a 23 tylko wczoraj się jej poprzestawiało bo znajomi wieczorem przyjechali ze swoją córką i jak Lenka sobie zasnęła to ta mała zaczęła piszczeć i obudziła ją i potem jakoś nie mogła zasnąć
z noworocznych postanowień ja mam tylko jedno SCHUDNĄĆ co za tym idzie nie jeść słodyczy, ruszać się więcej Karolina ma kawałek do szkoły więc jak będzie pogoda w miarę to będę chodzić z wózkiem z Leną a nie jezdzić autem:tak:
no to ja już zmykam do swojej dzisiejszej pracy bo już południe:tak:pa

reklama
Mi 30-tka stuknęła troszkę ponad miesiąc temu i myślałam, że mnie to nie obejdzie. Bilans dekady pozytywny - rodzina, dzieci, mieszkanie, praca itp, ale poporodowe hormony dały się we znaki i ryczałam jak bóbr :baffled:. Na szczęście szybko przeszło :sorry2:

A nad postanowieniami to muszę trochę pomyśleć, bo schudnąć to na pewno, ale jeszcze mniej jędzowata mogłabym być :-p - muszę się bardziej nad tym zastanowić ;-)

My już sobie zaklepaliśmy termin na 4 stycznia o 13stej. Mała ma wdzianko. W zamrazalniku ćwiartka świnki sie mrozi. M garnitur ma...a ja sobie kupiłam szybko jakies portasy. Dzsiiaj idziemy na nauki i spowiedz. I tyle.

My już sobie zaklepaliśmy termin na 4 stycznia o 13stej. Mała ma wdzianko. W zamrazalniku ćwiartka świnki sie mrozi. M garnitur ma...a ja sobie kupiłam szybko jakies portasy. Dzsiiaj idziemy na nauki i spowiedz. I tyle.
no proszę super:-):-):-):-)
Mi 30-tka stuknęła troszkę ponad miesiąc temu i myślałam, że mnie to nie obejdzie. Bilans dekady pozytywny - rodzina, dzieci, mieszkanie, praca itp, ale poporodowe hormony dały się we znaki i ryczałam jak bóbr :baffled:. Na szczęście szybko przeszło :sorry2:

A nad postanowieniami to muszę trochę pomyśleć, bo schudnąć to na pewno, ale jeszcze mniej jędzowata mogłabym być :-p - muszę się bardziej nad tym zastanowić ;-)
hehe jakbym o sobie czytała:-D:-D:-D

Witam coś pustawo na bb:tak: wszystkie mamy zajęte albo dzieciakami albo przygotowaniami do sylwka
ja też biorę się za pieczenie ciasteczek i karpatki bo moi kochani ją uwielbiają, w sylwka będziemy sami bo nasi znajomi też zostają w domu bo też mają małe dziecko:tak:
nasza Lenka fajnie w nocy śpi dziś od 24 do 8 rano, a tak ogólnie to zasypia między 22 a 23 tylko wczoraj się jej poprzestawiało bo znajomi wieczorem przyjechali ze swoją córką i jak Lenka sobie zasnęła to ta mała zaczęła piszczeć i obudziła ją i potem jakoś nie mogła zasnąć
z noworocznych postanowień ja mam tylko jedno SCHUDNĄĆ co za tym idzie nie jeść słodyczy, ruszać się więcej Karolina ma kawałek do szkoły więc jak będzie pogoda w miarę to będę chodzić z wózkiem z Leną a nie jezdzić autem:tak:
no to ja już zmykam do swojej dzisiejszej pracy bo już południe:tak:pa
Ula ja też się dzisiaj wzięłam za karpatkę, świąteczna poszłam w mig, więc robię następną :-):tak::tak:

Kasia, fajne określenie jędzowata i pasuje do mnie jak ulał, ale ja nie byłabym sobą gdybym zmieniła w sobie tą cechę :rofl2::rofl2::rofl2: a z noworocznych postanowień???? hmmmmm......jeszcze nie wymyśliłam. Kg zbędnych się pozbyłam, więc jakiś inny cel musze sobie zaleźć.

A bilans mijającego roku??? Mam w końcu to, o co (a właciwie o kogo) walczyłam 4 lata - dziecko. To dla mnie największy prezent od losu jakiego mogłam się spodziewać, reszta jakoś mniej ważna.

A dzisiaj byliśmy u dr, maly znowu zasypany pryszczami, a my testujemy kolejnego lekarza, szkoda, że na Szymku :-(. Mam nadzieje, że maści , które dostaliśmy pomogą, bo mały przez to strasznie niespokojny.

Ja z postanowień po pierwsze schudnąć, po drugie zastanowic się co z pracą, którą wybrać. Ja zaraz wrzuce zdjęcia na zdjęciowy. My po spacerku i mały jeszcze śpi na ganku
kaka to impreza lada dzień
wanilia ja na krostki mam sudocrem i ten z owsa krem poprawa niezła

reklama
CZesc dziewczyny serdecznie pozdrawiam. U mnie jak zwykle dół przed koncem roku ze znowu roczek do przodu i latka leca. Zadroszcze wszystkim mamuśkom ze ich dzieci przesypiają całą noc moj Antos niestety robi dwie pobudki o 3 i o 6 .
A co postanowien Noworocznych to:
1. Schudnac
2. Przestac byc złosliwa
3. nIE KŁOCIC SIE z byle powodu.
4. Isc na studia podyplomowe
5. Przeprowadzic sie do nowego domu
6. Byc wieksza optymistka
7. byc lepsza mama bardziej cierpliwaaaaaaaaaaaaaa
i na razie to chyba tyle

A co do dylematów dotyczacych 30 to powiem wam ze jestem po 30 i wcale nie jest gorsze niz jak miałam 29 moze tylko tyle ze nie ma na przodzie 2 a reszta jest lepsza przynajmniej u mnie.

Do góry