reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hejka !!

Sorki, że nie odpisuje na to co piszecie, ale po prostu na nic nie mam czasu !! czasem jak Szymek wisi na cycu to udaje mi się trochę poczytać... a tak to dzień leci starsznie szybko !! cyc, kupka, płacz, drzemka i tak w kółko... Była u nas położna środowiskowa, kąpaliśmy z nią Małego, oglądneła mi krocze i stwierdziła, że musi usunąć pare szwów, pomimo, że to sa rozpuszczalne...żaluję, że się zgodziłam, bo od tego czasu jak je usunełam boli jak cholera... jak wcześniej siedziałam w miare bez problemu, tak terz tylko na kółku jestem w stanie... aż się boję zaglądnąć jak to teraz wygląda...(jeszcze nie widziałam rany...).

M pomaga mi bardzo... również przewija, zabawia... a ja w tym czasie mogę ogarnąć mieszkanko i siebie.

dziewczyny - a jak karmicie przy obcych osobach, np przy teściu???? Przy koleżankach wiadomo..nie ma problemu...ale jutro mamy dłuższą wizytę teściów i nie bardzo wiem jak to robić...

Ehhh..mam nadzieję, że wkrótce te dni się unormują, ja się przyzwyczaję do nowej sytuacji i będę miała czas, żeby się więcej udzielać.

Miłej, przespanej nocki!!

reklama
dziewczyny - a jak karmicie przy obcych osobach, np przy teściu???? Przy koleżankach wiadomo..nie ma problemu...ale jutro mamy dłuższą wizytę teściów i nie bardzo wiem jak to robić...

Ja tam wywalałam cycka i dawałam małemu, ale teściu jak widział że zbliża sie cycolenie to od razu wychodził, albo podziwiał sufit :-D:-D:-D, bliższa rodzina to bez krępacji, a dalsza zwiedzała w tym czasie inne pokoje, albo zajmowała się rozmowami co by nie obserwować matki w akcji:-D:-D.
Mam nadzieję, że i Twój teść jest taktowny i nie będzie się wglądał w rozmiar Twoich piersi :-).

Trina ja też tak robie, a ostatnio mój synuś się zrobil przytulaczek i nijak nie chce usnąć, tylko musi się do cycusia mamusinego przytulić:tak:.

Czarna trzeba sobie jakoś radzić :rofl2:, ja kupuję dużo gotowców, np. paszteciki, pierogi, mielone. Co prawda mam tylko jedno dziecko, więc Ciebie tym bardziej rozumiem.

Wanilia - no właśnie też mam taką nadzieję, ale nie jestem pewna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Mój tez tylko by się do cycusia tulił, choć nie powiem..usypia sam w łóżeczku... popatrzy, popatrzy, poprzekręca się i albo w ryk i cycuś, albo (jak jest najedzony) to zaśnie ...

My na razie gotowce dostaliśmy od mojej mamy, jutro teściowie przyjeżdżają z wizytą i gotowcem, a później to już sami będziemy sobie radzić ...może jakoś się unormuja te dnie i noce, albo ja si/e trochę przyzwyczaję ...

Ostatnia edycja:
dziewczyny !!

a jak Wasze brzusie???? nie wiem czy na dobrym wątku piszę... spadły ???? Mój jest taki....sflaczały....rozlewa sie na boki i wciąż mam linię pionową.... ehhhh...

ANIU a pamietasz jak chcialas byc juz taka zaganiana i nie moglas sie synka doczekac?Super ze sie doczekalas i ze wpadasz na BB
U mnie tez wciaz harmider ale ja sie staram zagladac tutaj czesto, jak mam chwilke Czesto wchodze na sekunde doczytam ,udziele sie i lece:tak:A czesto tez podczas cycolenia jestem na BB i teraz wlasnie tak jest :tak:
Mnie sie tez wydaje zebys normalnie karmila przy tesciu ,sama zobaczysz jak on sie bedzie zachowywal Jak co to moze idz do innego pokoju ;-)
Jesli chodzi o brzuch to moja mama przywiozla mi jak wychodzilam ze szpitala jej spodnie i wtedy sie w nich nie dopielam ale na szczescie po kilku dniach juz sie zapinam Brzuch mam taki flak i wielka falde denerwuje mnie ona ale narazie sie tym nie przejmuje bo narazie musze z czyms innym dojsc do ladu czyli z nauczeniem sie bycia MAMA :-DKreske na brzuchu w ciazy mialam prawie niewidoczna a teraz jest bardzo widoczna :szok: sama nie wiem dlaczego :szok:
Pepek przed ciaza mialam w srodku ale pozniej juz mialam go na zewnatrz i teraz jak nie mam takiego brzucha to w okolo pepka mam slady takie ciemne i to nie ladnie wyglada Ale coz urodzilysmy dziecko ;-) Ja sie narazie staram tym nie przejmowac i Tobie rowniez to polecam :tak::tak::tak:

Kurde dziewczyny ale jestem w szoku :szok:Wczoraj jak mala spala miedzy 19 a 20 udalo mi sie poprasowac bo juz troche tego bylo :rofl2:I spac mi sie strasznie chcialo wiec kolo 20 poszlam do sypialni spac a Oliwia spala w naszym tv pokoju a tam M ogladal film i powiedzial abym sie poszla zdrzemnac ( chyba wczorajsze moje slowa do niego pomogly ;-))Wiec poszlam spac o 20 i mala zaraz sie obudzila ale M mnie nie wolal wiec usnelam :tak:M odgrzal jej moje mleko w butli i dokarmil sztucznym bo mojego bylo tylko 40 ml :-(Pozniej obudzilam sie jak M wchodzil do lozka a byla godzina 23 Oliwie polozyl w jej lozeczku i powiedzial mi tylko ze jak mala pojadla tak caly czas spi i wyobrazcie sobie ze oliwia obudzila sie dopiero o 2,30 wiec praktycznie Ja od 20 do 2,30 spalam Oczywiscie zaliczylam ze 3 krotkie pobutki bo juz jakos mnie bylo za dlugo jej spania a pozatym to moja pierwsza noc jak z NIA nie spie w lozku :szok:Teraz sie cycolimy Wiec pisze do was :tak:
Ja chyba tak bede robila jak M nie bedzie po pracy to najwyzej bede sie kladla jak juz mnie spanie wezmie a M sie mala zajmie i jak bedzie chcial isc spac to ja polozy w lozeczku i zawsze jak co to moze mnie obudzic :tak:
Musze dostrzegac to co M robi w dzien z mala :-p

Dorotka - m,y tez sie wlasnie cycolimy - nie jest latwo pisac 1 reka .... oj...ja tez musze nauczyc sie byc mama!! u nas ta noc o niebo lepsza id tych dwoch ostatnich !! no to super sie M zajmuje Mala!! noj tez skacze kolo niego :-):-):-)szczesliwy tatus

i my tez wlasnie jemy::)ciekawe ile razy zwymiotuje....dzisiaj w nocy chcialam juz jechac do szpitala bo nie dawalam rady:(od 9 do 1 z nim walczylam.nie plakal za bardzo tylko co ja mu mleko to on je na dywan....kurcze to nie jest ulewanie ylko wymioty raczej:((((bo chlusta na pol metra....dzisij chyba znowu do leekarza pojdziemy...bo sie boje ze jest chory:(ze zarazil sie w zpitalu jakims syfem od tamtych dzieci.w najlepszym wypadku zmienie mu mleko na te dla ulewajacych...bo to juz chyba nie jest kwestia tego ze duzo je.bonawet po30 ml wymiotuje czasem.teraz wypil 120 i na szczescie jeszcze nic mi nie oddal....
ehh jak nie urok to.....kurcze ja juz go pionowo karmie i dupa:(

ANIU przed 5 jak pisalas to my sie zas juz cycolily ;-)

Jak do was pisalam kolo 3 to mala possala tej gorszej piersi kilka minut i usnela na 1,5 godziny ja ja zanioslam do jej lozeczka i sie nie obudzila wiec sciaglam mleko z drugiej piersi sciaglam 40 ml i polozylam sie spac ale za jakies 20 min Oliwia zaczela plakac wiec zas dalam jej cyca mimo ze byl pusty ale possala kilka minut i dobrze bo moze w koncu kiedys cos ruszy :tak:Ale skonczylo sie na tych moich 40 lm z butelki i nadal byla glodna a ze mialam zrobiona herbatke to dalam jej koperkowej herbatki i wypila 50 ml i jest teraz spokojna usypia a raczej lezy i obserwuje w swoim lozeczku narazie poki nie placze to tam nie ide choc caly czas tam zagladam :tak:

ASIU kochana to nie sa przelewki z tym twoim Rafalkiem Pedz dzis do lekarza a jak to nie pomoze to do szpitala jak tak dalej bedzie wymiotowal 3 mam kciuki

Ide bo placze

reklama

!!

Ja ostatnio u rodziców uciekam karmic do rodziców sypialni. Jakoś czułam się skrępowana wyjmujac cyce przy ojcu.

i my tez wlasnie jemy::)ciekawe ile razy zwymiotuje....dzisiaj w nocy chcialam juz jechac do szpitala bo nie dawalam rady:(od 9 do 1 z nim walczylam.nie plakal za bardzo tylko co ja mu mleko to on je na dywan....kurcze to nie jest ulewanie ylko wymioty raczej:((((bo chlusta na pol metra....dzisij chyba znowu do leekarza pojdziemy...bo sie boje ze jest chory:(ze zarazil sie w zpitalu jakims syfem od tamtych dzieci.w najlepszym wypadku zmienie mu mleko na te dla ulewajacych...bo to juz chyba nie jest kwestia tego ze duzo je.bonawet po30 ml wymiotuje czasem.teraz wypil 120 i na szczescie jeszcze nic mi nie oddal....
ehh jak nie urok to.....kurcze ja juz go pionowo karmie i dupa:(

Oj, Asiulku trzymam za Was kciuki żeby się wszystko unormowało.

Macie pory na pisane na BB;-)

Ja dla brzusia zaczynam jesc aktiwie i zobacze co i jak

Do góry