reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dorotko i Asiu ciesze się, ze juz jestescie :-)
Mam nadzieje, ze powoli sie wszystkie zorganizujemy i na BB bedzie tak tłoczno jak jeszcze niedawno :-D

A u mnie dalej kryzysik...
Znowu mamy problem z kupkami :-( Mały sie prezy, wygina, płacze, jakby chciał zrobic, a tylko bąki ida i przez to nie chce jesc, bo ma pełny brzuszek. W nocy mi w ogole nie chciał jesc. Pluł, bawił sie, marudził, szczypał, a ja sie denerwowałam, bo byłam juz wykonczona... Dopiero rano zrobił kupke i wtedy zjadł. Nie wiem juz jak mu pomoc. Masowalismy brzuszek wtedy był spokojny, ale chwile. Herbatke Hippa na trawienie wypił 2 dni, a juz wczoraj nie ruszył. Nie wiem, czy to ja jem cos nie tak, czy po prostu jego brzuszek jeszcze nie jest w stanie trawic dobrze mleczka :-( Widze, ze u waszych maluszkow tez wzdecia sie pojawiają?? Jak sobie radzicie??

reklama
Asiu ależ słodziak z Rafałka.

Dorcia fajnie, że już jesteś.

Ja dziś mam dzień lenia - to pogoda tak na mnie działa.
Właśnie przed chwilą dziadkowie byli u wnusia, ale on spał słodko sobie.
A za jakieś dwa tygodnie my jedziemy z wizytą do nich.

Obiadek też zjadłam i teraz czas na karmienie małego bo się właśnie przebudził.

Dzieki Czarna chyba sobie poradzilam metoda prob i bledow;-)
Moj kurczaczek spi, polozna byla, zapytalam sie o usg bioderek i nie musze isc robic po 2 tyg tylko dopiero po 2 miesiacu. I mam przemywac sola fizjologizna oczko kilka razy dziennie bo ma zaczerwienione. A tak zdrowiotki jest:tak:

Minisia mam nadzieje ze malutkiej nie wezmie chorobsko, trzymam za nia kciuki.

Witajcie dziewołki popołudniowo.

I u mnie była położna i też inna niż ostatnio. Nie była zadowolona z dokarmiania mlekiem modyfikowanym, zaleciła picie herbatek a jak czasem dziecko płacze to niech sobie płacze:baffled: średnio mi się to podobało chociaż ogólnie babeczka super miła.

Znalazłam sposób na Hanie. Włączam jej laktator i się uspokaja heheheh i zaypia.

dorota u mnie 24 stopnie, a kaloryfery poskrecane, a mały ma chłodne paluszki
blond witaj,śliczny
kaka ojejku ale was dopadło
czarna moja mama z koleji boi się brać na ręce, ale chociaż przychodzi popatrzy pogłaska i przejeła dyzur obiadowy:), więc to mam z głowy
minisia dużo zdrówka życze. Trzymam kciuki jutro

Mały miał rano czkawke, a ze wcześniej wydoił oba cyce to pic nie chciał i co wtedy robić z czkawką?????????
Gdzie i jak, kiedy załatwić ortopede i usg bioderek???

Mi udało sie poprasowac choć z przerwami. Potem uszykowałam małego na spacer, wyszedł z babcią, a my skoczyliśmy do PZU i kupiłam dzinsy.
Po przyjeździe ja obiad, mały cyc i teraz śpi.

Ppatga mi na pierwszej wizycie polozna podala numer do nazej poradni ortopedycznej i zadzwonilam sie umowic.Musisz spytac polozna.
Dajecie dzieciom tym co skonczyly 3 tyg. wit d3???

CZARNA dziwna ta twoja tesciowa ze nie chciala wziasc malego na rece :crazy:
MINISIA wspolczuje dolegliwosci i tez 3 mam kciuki zaby malej nic nie bylo
MAGDASF1 I PPATQA dzieki za cynk ze wasze dzieci tez maja raczki zimniejsze.Musze kupic termometr do pokoju bo nie wiem ile mam stopni Ale mnie pocieszylyscie:tak:
MARTYNKA ja sie wlasnie boje ze moja bedzie miala takie bolesci brzuszka jak twoj maluszek ja sie boje bo nnie wiem co mam wtedy robic i nie chce aby Ona cierpiala:no:

Moja spala ponad 4 godziny pozniej pomarudzila i zas spanie ale tylko na kilka minut Teraz zas spi smacznie Az strach sie bac co to bedzie w nocy ja sie zaraz poloze przed tv i M bedzie do niej zagladal a mnie moze uda sie zdrzemnac ZOBACZYMY
Dziewczyny ja sie dzis czuje tak fajnie jak M jest ze mna w domu tak bezpieczniej i tak pewnie ale jutro M jedzie na szkolenie i zostane sama z mala az sie juz boje A dzis jest tak fajnie bo M sie nia zajmuje Przewija Karmi moim sciagnietym mlekiem i pomaga mi go sciagac bo ja mam laktator reczny wiec trza sie namachac.

Mam pytanie bo niby to wiem ale wole sie upewnic Ja staram sie moja karmic cycem ale ona sie denerwuje ze jej pomalu leci a z jednego wogole nie umie Jak ma kaptorek to jest ciut lepiej ale jak karmie ja piersia to i tak jest nadal godna i dokarmiam ja moim sciagnietym mlekiem i czasem sztucznym Dzis jeszcze sztucznego nie dostala ale pewnie na noc jej dam bo po nim ona jakas taka spokojniejsza I jak ja sciagam laktatorem pokarm to on mi nie zaniknie ???????Bo to chyba nie ma znaczenia czy dzidzia cignie mleczko czy laktator wazne aby sie cos dzaiilo i wtedy jest mleko a jak nic bym z piersiami nie robila ani nie dostawiala ani nie sciagala to nie byloby mleka wogole za jakis czas dobrze rozumiem ???????????????????????????
Ja zazwyczaj wieczorami jestem jakas taka bardziej placzliwa :-(

reklama
dorotka nie powinno ci zaniknąć, dobrze ze M ci pomaga, a jutro sobie poradzisz zobaczysz

Mi włśnie maly leży na cycu

Do góry