reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

ANIAA 3 mam kciuki I tez sie ciesze ez jestem juz z wami :-)

Moja noc wygladala dzis tak ze Oliwia wstala przed 22 a zasnela dopiero przed 1 w nocy i spala tylko godzine i zas sie obudzila ale na szczescie za pol godziny zasnela i spala 4 godziny
Narazie spie razem z nia ale w dzin mala spi u sibie ale za kilka dni w nocy tez tak bedzie Teraz ja spie z nia bo jeszcze nie czuje sie zbyt pewna zeby zostawiac ja samo Bo ona czasem po tych wymiotach jak spi to tak dziwnie dycha i wogole ma nosek zapchany I jeszcze do tego najgorzej jest mi wstac z lozka bo jeszcze wsio boli
Ja juz ogarnelam mieszkanie M wczoraj kupil mlako sztuczne i te kaptorki ale strama sie nadal przy piersi a jak juz to jej nie wystarcza to robie to sztuczne mleko.
Teraz czekam na polozna i spac mi sie chce bo ostatnio wogole nie spalam tnz po pol godzinie .
My u nas grzejemy tym gazem ale jakos jest nadal zimno i mala mam obrana w 2 pary spiszkow czapeczka i sparpetki na raczki bo raczki ma caly czas takie chlodnawe Juz nie wiem jak mam grzac tutaj aby ona nie zmarzla.
Oliwia jest taka kochana ze nie moge sie na nia napatrzyc A mnie chormony strasznie szaleja i jest bardzo placzliw denerwuje mnie to bo non stop bym palaka
Sorki ze tak samolubnie ale jak dojde do siebie to napewno bede sie wiecej udzialala

reklama
Wiatm sie i ja nareszcie:)
wlasnie weszlismu do domku.Rafalek spi.i ja tez zaraz sprobuje sie polozyc bo wykonczona jestem..rana mi sie dalej saczy ale moge sobie sama te opatrunki zmieniac.Malenki jest kochany i slodki strasznie.jak sie troszke ogarne to wrzyce fotki jakies;-)
Gratuluje wszystkim mamusiom ktore sie rozpakowaly pod moja nieobecnosc!!!!:tak:
ale za Wami tesknilam....;-)

ANIAA 3 mam kciuki I tez sie ciesze ez jestem juz z wami :-)

My u nas grzejemy tym gazem ale jakos jest nadal zimno i mala mam obrana w 2 pary spiszkow czapeczka i sparpetki na raczki bo raczki ma caly czas takie chlodnawe Juz nie wiem jak mam grzac tutaj aby ona nie zmarzla.
Oliwia jest taka kochana ze nie moge sie na nia napatrzyc A mnie chormony strasznie szaleja i jest bardzo placzliw denerwuje mnie to bo non stop bym palaka
Sorki ze tak samolubnie ale jak dojde do siebie to napewno bede sie wiecej udzialala
Dorota a ile macie stopni w pokoju???Najlepsza temperatura to 22 st, tobie moze sie wydawac ze jest chlodno ale malenstwo wtedy jest dobrze, i nie sugeruj sie tym czy ma zimne raczki czy nie, moj Stac tez lapki na chlodne ale cala reszta jest ciepla i to jest wazne, sprawdzac karczek malej, jak jest cieply to jest ok i nie jest jej zimno, przegrzanie jest nieraz gorsze.
Wiatm sie i ja nareszcie:)
wlasnie weszlismu do domku.Rafalek spi.i ja tez zaraz sprobuje sie polozyc bo wykonczona jestem..rana mi sie dalej saczy ale moge sobie sama te opatrunki zmieniac.Malenki jest kochany i slodki strasznie.jak sie troszke ogarne to wrzyce fotki jakies;-)
Gratuluje wszystkim mamusiom ktore sie rozpakowaly pod moja nieobecnosc!!!!:tak:
ale za Wami tesknilam....;-)
Witamy witamy:-):-):-)Fajnie ze juz jestescie w domku, w domu szybciej dochodzi sie do siebie. Zycze zdrowka i zeby rana szybko ci sie zagoila:tak:

23 października urodziłam :) maluszek dostał 10 pkt, a mój poród trwał 8 godzin - to moje pierwsze dziecko, więc jestem zaskoczona, że tak krótko, chociaż umęczyłam się strasznie, bo miałam 4,5 h partych - mój mąż okazał się niezwykły, gdyby nie on...
przedstawiam Wam mój skarb - Tymoteusz

GRATULACJE SLICZNY MALUCH
Witaj w klubie;-)

Magda musisz wejsc w ustawienia i sygnature i tam pokasowas suwaczki;-)

A ja miałam cieżki wieczór. M jechał po 22 po kropelki na wzdecia. Suszarka nieco pomogła ale nie za duzo. Nie jadłam wczoraj nic takiego po czym mogła by sie tak skręcać, czekałam grzecznie az jej się odbije a tu i tak wzdęcia. Po lekach było już ok.
OJJJJJ biedna Hania
Oj ja wam wspolczuje tych kolek, i sama strasznie sie ich boje bo niby chlopcy maja czesciej kolki niz dziewczynki.
Kaka ja moge po jedzonku malego trzymac pionowo nawet godzine a i tak nie zawsze odbija, ale polozna powiedziala ze niektore dzieci tak maja;-)W tych sygnaturach robilam z tymi suwaczkami i ciagle nic:no:
jak chcesz to podaj mi na priv hasło twoje potem zmienisz. moze mi sie uda wykasowac;-)
Minisia jak dzisiaj twoje maluchy????
Kaka sliczny podpis
Aniaaa ja podawałam juz lekarza w szpitalu bo tego wymagali ale nie wiem jak u Ciebie Trzymam kciuki za wizyte
Martynka potrzeba czasu abyscie sie dotarli. Czasami mały moze potrzebowac przytulenia do piersi a nie samego jedzenia. I nie gadaj ze nie nadajesz sie na matke
Dorotko Asiu fajnie ze juz jestescie!!!!!!

Moj mały dzis w nocy znow praktycznie niespał tylko na amorki i przytulanki mu sie zebrało. Teraz tez spi jak mysz pod miotła wiecznie sie budzi:sorry2:
Dzis była moja położna (tamta była w zastepstwie) i tak zamerdała przy pępku ze wkoncu odpadł:-D:-D:-D Ogólnie bdb zadowolona.
Dzis małemu robiłam werandowanie ale tylko 10 min wytrzymał:-p:rofl2:
Była tez tesciowa zobaczyc malucha ale nawet go na rece niewzieła:-(ale ona nigdy nie była wylewna wiec mam ja w d...

A oto i Rafalek:tak: tam gdzie jest bladsy to od razu po porodzie. a ten "sniady":-p to wczoraj:tak:

Załączniki

• IMG_0023.jpg
    IMG_0023.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_0026.jpg
    IMG_0026.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 60
Asiu WITAJ!!
DorkaWITAJ!!
Czarna dzieki za pamieć, maludy juz dobrze za to zarazily mame moja i tate oraz mnie :wściekła/y: jestem wypompowana cala noc na kibelku:-(teraz jest ok ale jestem spiaca i wykonczona.Tak bardzo boje sie o mala...mam nadzieje ze nie zlapie.
Niedawno byłysmy na spacerku chociaz ja ciagle widze łóżko to sie poswiecilam taka ladna pogoda az zal w domu siedziec:tak: gorzej mi idzie zabranie sie za obiadek:-p musze ziemniaczki osturgac bo dzis buraczkowa ziemniaczki krychane i jajeczko;-)
Co do tesciowej to brak slow jak mozna byc tak obojetnym, przeciez kazdy az sie rwie zeby przytulic kruszynke ale niestety sa tacy ludzie:wściekła/y::wściekła/y:
Jutro mam po 9 rozprawe o alimenty TRZYMAJCIE KCIUKI:tak:
A moja laleczka juz tez miala wzdecie ale Plantex pomogl:tak:
Beza dzieki!!
Aniaa trzymam kciuki abys juz lada chwila sie rozpakowala
Co do poloznej to moja od jakiegos czasu tylko dzwoni co i jak bo nie ma czasu podjechac:-p i kit z nia dajemy sobie rade same:tak:

reklama
nie wie.dzwonil wczoraj w nocy ale nie odbieralam jak zwykle.jakos tydzien przed porodem napisal smsa z gratulacjami tak w ciemno.ale nic mu nie odpisuje bo jak narazie za duzo stresow jak na ten czas.
Rafalek dziekuje za komplement:)

Do góry