reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Cześć Agnieszka !! Fajnie, że zaglądasz czasem.... jej...to już 19 dni mineło ?????? a powiedz - brzuch opadł Ci wcześniej ????czy przed samym porodem... mi.... 1cm :-( albo to błąd pomiaru ... sama nie wiem...

reklama
Co do opadniecia brzucha to mi na razie nie opadł, ale chyba nie ma sie co tym sugerowac. Spojrzcie na Patrycji brzuch z przed kilku dni, strasznie wysoko miała i co?? I już jej synek na swiecie, wiec to, ze zawsze opada brzuch to mit :-)

W sumie jak tak patrze na naszą liste, to zadna z nas, oprocz Eweli nie jest jakos bardzo "przeterminowana", wiec mam nadzieje ze do konca pazdziernika sie wyrobimy wszystkie :-)
U mnie 3 dni do terminu... Cały czas mówiłam ze do terminu mam zamiar sie rozpakowac, wiec niech mój synek zbiera sie do wyjscia...:tak:
Ok ide sie myju i do łozeczka chyba najwyzszy czas... Buziaki na dobranoc

Ewela24 ;TP 10.10 "Córeczka" Wiktoria
Gosiakuprewicz ;TP 17.10 "Synek" Radosław
Mysza22 ;TP 18.10 "Synek" Bartosz
Tirli ;TP 18.10 "Córeczka" Zofia
Blond_20 :TP 22.10 "Synek" Rafałek
Martynka1987 ;TP 22.10 "Synek" Rafałek lub Jacek :)
K@siek ;TP 23.10 "Synek"
Malena81 ;TP 24.10 "Córeczka" Liliana
Majeczka02 ;TP 24.10 "Synek" Ruben
Dorotka123456789 ;TP 25.10 "Córeczka" Oliwia
Magdasf1 ;TP 26.10 "Synek" Staś
Kate28 :TP 27.10 "Córeczka" Marika
Czarna79 ;TP 30.10 "Synek" Samuel
Aniaaa ;TP 30.10 "Synek" Szymon
Anula1975 ;TP 30.10 "Synek"

Ostatnia edycja:
Witam się z rana!
Wczoraj miałam kilka powtarzajacytch się skurczy (bolało) ale to falszywy alarm:tak:Noc tez spokojna-nie licząc snów:-D Bo wkółko porodówka mi się śniła,ze z Bezą rozmawiałam (to chyba przez sms od niej póznym wieczorem:-D)
życzę wszystkim milego dzioneczka

No to nam Patka zrobila suprise:-):-):-):-) Wszystkiego najlepszego dla waszej trzy osobowej rodzinki, i duzo zdrowka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czarna jak tam dzisiaj humorek??Mam nadzieje ze juz lepiej, napisalabym ci ze masz korzystac i sie wysypiac ale wtedy pozarlabys mnie zywcem (zarcik);-):-D
Ja dzisiaj jakos tak lepiej sie czuje, mdlosci nadal sa, ale biegunki juz nie ma, moze dlatego ze wole nic nie jesc ale zobaczymy co przyniesie nowy dzien:rofl2:

Co do tych rzeczy ktore poprzedzaja porod to naprawde roznie bywa, opadajacy brzuch, wzmozony apetyt to dla mnie takie bardzo myslne.
Zobaczcie Patka prawie nie miala zadnych objawow a tutaj juz z Kamilkiem.
Trzymam za was kciuki zebyscie juz sie rozpakowaly, ja moge juz byc ta ostatnia;-):rofl2::happy2:

dzisiaj jedno wielkie lenistwo, obiadek jest od wczoraj, porzadek w domku tez jest, zocha w przedszkolu, pozniej tylko teatrzyk z mloda, wiec luuuuuuuuuz:happy:
Jacek przywiozl mi swieze buleczki z serem i chyba sie skusze....:blink:

MARTYNKA I CZARNA no jakie glupie sa te komentarze ze mamy sie cieszyc ze jeszcze sa w brzuchu i o wysypianiu sie wrrrrrrrrr.
Moja mama mnie czasem wkurza bo ona sie trzyma tej daty 26 i ona mysli ze urodze chyba 26 albo zaraz po bo mowi ze jeszcze nie jestem w terminie A jak jej tlumacze ze juz jestem w terminie to sie na mnie dziwnie patrzyAlbo ona uwaza ze ja juz chce leciec do szpitala aby mi tam wywolywali Ona nie rozumie ze ja se moge chciec a oni i tak beda robic po swojemu A do szpitala isc aby sobie polezec to mi sie wcale nie spieszy .
CZARNA jak dzis humorek Moj narazie dobry ale zobaczymy co dzien przyniesie.

Dokladnie ja sie nie sugeruje wcale opadnietym brzuszkiem bo Patrycja miala bardzo wysoko brzuch i co juz jest Kamilek :-)
AGA kurcze to juz 19 dni szok :-)

Ja wedlug suwaczka TP mam na sobote najblizsza ale wedlug usg miedzy 11 a 14 tygodniem mam na 26 to jest niedziala Wiec ja do suwaczka dodaje sobie jeszcze zawsze jeden dzien Aha i tez 26 mam w mojej karcie i u lekarza :-)

Dzis wybieram sie do gina Bo serio ten brzuch moj mnie denerwuje i martwi Teraz jest oki ale zas zaczyna mnie pomalu mulic i jest praktycznie caly czas TWARDY
Ide z M dzis do gina i powiem mu ze maja mi zrobic KTG i juz ,Chyba ze gin wysle mnie do szpitala A on lubi wysylac Aha i jeszcze planuje sie go zapytac jak to dokladnie wyglada w naszym szpitalu Moj gin w prawdzie jest w szpitalu zadko ale bedzie wiecej wiedzial odemne :-)
Moj M ma dzis wolne tylko na 17 ma szkolenie BHP i po szkoleniu jak bede sie dobrze czula to ma przyjechac z M do mnie moja najlepsza kolezanka z pracy :-)

DZIEWCZYNY TAK SIE ZASTANAWIAM BO SLYSZALAM ZE MASAZ SZYJKI DUZO POMAGA .MYSLE SOBIE BO JA SERIO JESTEM JUZ MECZONA TYMI MOIMI BOLAMI BRZUCHA ZE MOZE POWIEM O TYM GINOWI I POPROSZE ABY ON MI DZIS ZROBIL TEN MASAZ MOZE TO COS POMOZE ???????
JAK MYSLICIE MOGE GO O TO POPROSIC ??????

Dorota z tego co wiem, amoge sie oczywiscie myslic, lekarze nie sa za chetni do robienia masazu szyjki macicy przed tp, mi z zosia zrobila znajoma polozna mojej mamy, i tylko dlatego ze juz bylam 12 dni po terminie, no i na drugi dzien zaraz urodzilam. Slyszalam tez ze szyjka musi juz byc drozna, tj musi byc jakies rozwarcie zeby taki masaz zrobic, no i wykonuja to w szpitalu, bo raz ze jest to strasznie bolesne, dwa pozniej mozna krwawic. Ale zapytaj sie lekarza moze uda sie i ci zrobi.
Ja wiem jedno nic na sile, ja nie biore pod uwage daty porodu z usg, bo to jest urzadzenie, moze pomoc ale ma zakodowane jakies dane, a dzieci rodza sie rozne jedna 2 kg drugie 5 kg i wszystko miesci sie w normie. Dorota kiedy mialas ostatnie usg?? I jaki mialas stopien lozyska??
Moze teraz sama godze sie na lincz;-) ale natura wie co robi, i jak bedziemy mialy urodzic to urodzimy, a mamie to sie nie dziw, bo ja sama jak sie z kims spotykam i ten ktos tylko gada mi o ciazy i dziecku to szlag mnie trafia, wierze ci ze chcesz byc juz po, ale pomysl ze twoja mama ma tez inne rzeczy na glowie, i moze nie ma ochoty przez caly czas sluchac ze tam cie boli, tam cie strzyka, na wszystko przyjdzie czas....Sorki nie obrazaj sie, ale kazda juz chce urodzic, poczytaj ksiazke czy zajmij sie czyms innym zeby nie myslec tylko o tym

MAGDA za co ja mam sie gniewac :tak:.Wiesz ja nie mysle tak non stop o porodzie Potrafie funkcjonawac jak mnie nic nie boli Ale jak mam takie bole jak wczoraj ze chodzilam po scianach i krzyczalam bo tak bolalo to to mnie wkurza i dlatego chce juz urodzic Mnie brzuch boli juz dobre kilka dni i mam tego dosc Wiem ze kazda ma dosc ale jedna bardziej cos boli a jedna mniej a jeszcze inna nic nie boli :tak:.Ja o ten masaz szyjki tak pytam bo moze jak bym miala rozwarcie w co watpie bo ja mam takiego pecha ze boli ja ch... a rozwarcia pewnie nie bedzie:baffled:To moze gin by sie zlitowal i zrobil mi ten masaz Ale nie wiem wogole czy go o to zapytam Zobacze co mi powie na kozle .

Aha jeszcze jedno pytanie bo gin ostatnio powiedzil mi ze szyjka miekka ze mozna wejsc do macicy ale po co ?? to byly jego slowa A ja sie zastanawiam czy on nie musi wejsc do tej miekkiej szyjki aby zobaczyc czy i na ile jest rozwarcie ?????????Moze ktoras sie orentuje ???????

W koncu po godzinie dzwonienia do rejestracji dodzwonilam sie do poloznej i mam rzyjsc na 13 wiec przed 13 bedziemy z M wychodzic Ciekawa jestem czy zalapie sie dzis na to KTG w koncu :rofl2:

Moj M jeszcze spi ale ide go budzic

Acha Magda ja ostatnio mialam usg chyba w 36 lub 37 tygodniu juz nie pamietam A ja sie nie sugeruje tym ostatnim usg tylko miedzy 11 a 14 tyg bo to najprawdopodniej najbardziej optymalny termin U mnie to jest jeden dzien roznicy wiec spoko :tak:

Dorota ale jakis opis tego usg dostalas?? Tam musi byc napisane jaki masz stopien I,II czy III.
Ja juz jestem po prysznicu i juz mi sie nudzi....po buleczce wyladowalam w kibelku i chyba znowu dzisiaj nie bede nic jadla, wole byc troche glodna niz spedzac czas w m1:-D
Slucham sobie muzyczki, ktora zawsze sprawia ze mam lepszy humor, az chce mi sie tanczyc;-):-) Moj m. jak puszczam muze puka sie zawsze w czolo ze wariatka ze mnie, a zocha chyba ma to po mnie bo jak slyszy jakas muzyke to zaczyna wariowac:-D
Ide troche na tv, moze cos ciekawego poleci. Milego poniedzialku i zadnego dola dzis nie lapac:-D

reklama
cześć dziewczyny !! witam raniutko !! no może nie tak raniutko, bo już jest 9:50, ale niedawno co wstałam... pare rzeczy muszę zrobić, zaraz potem spacerek i sprzątanie :-)
Dorotka - idź do tego lekarza... mam nadzieję, że wszystko będzie w porzadku... moja koleżanka też miała takie bóle brzucha w 9 miesiącu....
Czarna - jak tam humorek dzisiaj ??
Magda -ja też własnie słyszałam, że przed TP lekarze z reguły nie chcą robić masażu...chyba większość z nich woli zaczekać aż wszystko się samo, naturalnie zacznie...
Majeczka - mi się porodówka w ogóle nie śni, natomiast ciągle mi się śni, że rodzę w domu...i tak jest postęp, bo do tej pory śniło mi się, że rodziłam sama w domu, a za ostatnim razem już M był w mieszkaniu i to on dbierał poród i badał rozwarcie.... głupie mam te sny straszne....
Martynka - no to prawda, że nie zawsze musi brzuch opaść... aczkolwiek chyba z reguły opada... z tego cor rozmawiałam z moją mamą i babciami, to wszystkim im brzuchy opadały wcześniej, zarówno przy pierwszym jak i drugim porodzie...ale może ja jestem jakimś wyjątkiem??
Biedna Pati.... chyba namęczyła się mocno na porodówce skoro aż przytomność traciła :-( ale najważniejsze, że już jest razem z Kamilkiem:-)

Do góry