reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Wstałam z rozkoszną myslą, że dziś caaały dzień LB:-p:-p:-p Fajny tydzień, bo dziś mojej mamy imieniny, jutro M siostra ma urodziny, a w piatek mam termin :-D

:tak::tak::tak:
Gosiu czyżby mamusia to Jadwiga????? Moja mama i teściwa tez mają dzis imieninki. :tak::tak::tak::-p

Majeczko pewnie ze pamietamy!!!! Zdrówka zycze

Martynko żal sie ile mozesz. Mnie juz dwa razy chwycił kryzys ale zawsze jak sie wyzale to przechodzi:-p:rofl2:

Magdasf ja tez myślałam ze jak Samiemu pokaze oddział położniczy i Hanusie to bedzie wiedział o co kaman ale on bardziej uparty niz ustawa przewiduje:-D:-D

Dorotka fakt kasa nawet najlepszy humor potrafi zjebac. Mam nadzieje ze jednak wszytko sie ułozy:tak:

Ja dzis musze troche chatke ogarnac:rofl2: a potem umówiłam sie na zrobienie pazurków a co tam:-p
Ale od rana juz mi ktos zjebał humorek. Normalnie o 7 rano dzwonek do drzwi. Brat M przyjechał (ten co zawsze:nerd:) ale powiedziałam mam to gdzies i niewychodze z sypialni niech M z nim siedzi:-p. Normalnie słyszałam jak łazi mi po chałpie w glanach i az sie gotowałam od srodka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale twardo lezałam w łóżku aby małej niebudzic:crazy: Ale jak M wychodził do pracy ten poszedł z nim. Wiec ja szybko z łózka bo przez nerwy mnie pogoniło i co widze. TORBY Z CIUCHAMI!!!!!!!!!!!! No chyba on niechce u nas mieszkac:szok::szok::szok::szok::szok: Ja wiem ze to M brat ale ja nie mam miejsca i nielubie jak ktos sie narzuca. Rozumiem gdyby ktos sie wczesniej umówił a tak:crazy: Normalnie nie wim co zrobie bo na sama mysl az mnie nosi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ufff wyrzuciłam z siebie idu sprzatac

reklama
MAJECZKO wspolczuje tej szpetnej dolegliwosci :crazy:
CZARNA w tym miesiacu jakos to bedzie choc i tak ciezko bo ja nie moge liczyc ze mi ktos pomoze :no:Ale martwie sie jak to bedzie pozniej:-(
Kurcze wspolczuje ci tego goscia i tych walizek ja bym na twoim miejscu zadzwonila do M i zapytala sie co to ma znaczyc I ze jak on chce zamieszkac to ze ty nie chcesz bo macie malo miejsca ty jestes w ciazy i zle sie bedziesz z tym czula jak on ci tam tak bedzie lazil:baffled:Zycze ci aby sie to rozwinelo po twojej mysli.

Mnie jakos glowa muli moze przez pogode :baffled:Chyba musze dzis M wykorzystac ze dwa razy:-pMoze to Oliwie wyploszy z mojego brzucha heheheh:-p:-p:-p
Mnie sie dzis nieprzyjemnie stawia brzuch czyli lekkie skurcze troche nieprzyjemne ale nie bolesne mam dzis co 23 do 26 minut Zobaczymy co bedzie dalej ale pewnie nic :no:Ide budzic M
DO POZNIEJ :tak:

dorotka nie płac za rodzinny to jest sprzeczne z karta pacjenta, wejdx na strone rodzic po ludzku, jejku wy naprawde macie duże opłaty jak ja to z domem porównuje. u mnie takie wypędzanie nie przynosi efektów
gosia ale od ciebie dzisija dobry humor promieniuje
majeczka dużo zdrówka, ja tak miesiąc temu pachniałam
czarna a M tak bez konsultacji z tobą, jejku zagryzłabym
Magdasf termin mamy taki sam czy tam 1 dzień różnicy, a ja mam fundusz tylko do 29 październkika, co mnie wkurza

A ja sobie teraz jem na co mam ochote, niedługo się skonczy, wwczoraj racuchy, dziś chińszczyzne chce zrobić, mam nadzieje ze juz niedługo będzie dieta.

Niechce skakac na M jeszcze bo nie wiem czy on zostawił te torby i potem je zabierze czy zostawił bo ma zamiar tu zostac:baffled: Poczekam az sie sama sytuacja rozwinie aby niepotrzebnie niewstrzyniac kłutni:tak:

Ja juz chatke troche ogarnełam ale jeszcze musze zabawki lauruni uprzatnac i wziasc sie za prasowanko:tak: a le czas na śniadanko (które własnie sie konczy:-p)

A gdzie Magdziunia?????? czyżby czyzek:-D:-D:-D:rofl2:
Pisałam do Nastusi ale nieodpisuje:no:

Jestem jestem - jeszcze 2 w 1.
Cisza jak makiem zasiał :dry:

Pogoda całkiem całkiem - słoneczko się przebija a rano mgła była.
Teraz wcinam sobie płatki kukurydziane na sucha - mniam.

Zaraz się chyba położę, bo tak jakoś sennie mi się zrobiło.

Wpadnę później.

PATRYCJA ja jak chce rodzic z M to musze zaplacic te 120 zl To jest niby za opieke,za ubranka bo my dla dziecka nie musimy miec w szpitalu ubranek Oficjalnie wiem ze porod nie moze byc platny ale u nas niestety jest:wściekła/y:A ja chce rodzic z M i najwyzej sie zapozycze TRUDNO :wściekła/y:
CZARNA bardzo madra z ciebie kobitka Ja to bym zaraz haje przez telefon zrobila heheh;-)
MAGDA ty tez sie naczekasz Juz ostatnio z mialas usg TP na 3 pazdziernika Teraz tez gin mowil ci ze to juz na godzinach jest a tu nic Twojemu Sebastiankowi jest bardzo dobrze w brzuszku :tak:To tak jak mojej Oliwi

Ja juz przestalam liczyc takie stawiania sie mojego brzucha bo byly w caly swiat Co 20 minut co 13 co 10 i co 5 wiec ja juz nie licze Chyba ze waszym zdaniem powinnam to liczyc Ale one sa strasznie nieregularne i trudno je liczyc Brzuch mnie caly czas boli ale do tego to sie juz przyzwyczailam My zM idziemy zaraz na poczte kolejna kase zostawic wrrrrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Natusia MA tp NA DZIS ALE COS JEJ JAKOS PRZEZ KILKA OSTATNICH DNI NIE BYLO PEWNIE JUZ Z MALUSZKIEM WROCI :-D

Postanowiłam,ze nie będę dziś leżeć bo to grypsko czas przepędzić:tak::-D Już jestem po śniadanku. Kanapeczki z kiszonym ogóreczkiem+czosnek do tego herbatka z miodziem i cytrynką...Dobrze,ze nie czujecie mnie:-Dod kilku dni wpytlam już ten czosnek...:-D:-D
U nas też mgła...sasiadów nie widać-ale akurat na to nie nażekam:-Dmiło sobie czasem wyobrazić,ze starsza pani rzucająca czary nie mieszka koło mnie:tak::-D
Chyba czas poruszyć jeden dla mnie wstydliwy temat:zawstydzona/y: Jakiś czas temu (przed ostatnią wizytą u gin) pojawił mi się hemoroid:szok: Powiedziałam o tym gin-powiedziała,ze to przez to,że Mały tak uciska na dół...Przypisała mi krem i tabeletki...Zastosowałam tylko krem (jakos nie mogę tab.) no i się zminiejszył...ale wczoraj wyczułam...jeszcze trzy:szok::szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Chyba poproszę o jakies czopki...bo jaki mi się to pogorszy przy porodzie...to jak ja sobie z tym problemem poradzę....Przepraszam za taki temat...:zawstydzona/y:
Jakby widziała siebie, mimo, że grypa mnie nie dopadła. Ogórek kiszony z mięskiem, serek z ziołami, solą i czosnkiem, chrupkie pieczywo, a do tego cytryna z miodem zalana gorącą wodą. Miks nie z tej ziemi... Ale jaki pyszny :-p
A z hemoroidami, to niestety juz tak jest... Bardzo wiele kobiet poprzez poród sn ma je potem. Nie musza boleć ani nawet wychodzic, ale sa i już....:baffled:

Heh, wiem, wiem, w piatek mam termin, jednak idę normalnie na wizytę, jak nic nie będzie, to za tydzień idziemy z Małym na wywolanie...:happy2: Ale czuję od wczoraj, że coś się dzieje, bo do tej pory nie działo się praktycznie nic :nerd:
A moja mama to Teresa, za to ciocia Jadwiga :-p:-D

No nic Laseczki, ślę duuuużo słonka i usmiechu :tak::tak::tak:

Gosiu mówisz ze cos sie dzieje:))):-p:-p:-p

A u mnie była kolezanka na kawce. I wlasnie poszła. Ja sie zabieram za szykowanie. Bo pilnuje teraz bratanka (bratowa robi pazurki) i potem ja ide robic. Ciekawe jak ja dojde do kosmetycznie z 2 małch smrodów (2 miesiace róznicy miedzy nimi) normalnie smycze by sie przydały:-D:-D:-D
Ok ide poprasowac:-p

Wiecie co mi naprawde jest obojetnie czy urodze teraz czy w terminie ale jedynie czego niechce to isc do szpitala i tam czekac i obserwowac. Bo u nas jak nic sie niedzieje to tak szybko nie wywołuja. Dopiero po 41 tyg i to mnie przeraza. Bo ja nie dam rady tyle wylezec bez dzieci!!!! Wiem ze to chore ale taka juz jestem. Strasznie z nimi z wiazania i zadne tłumaczenia i zapewnienia nic tu nie pomoga!!!
fakt ze chciałabym juz ale moj organizm tak szybko sie niepozbywa przemiłych lokatorów:-D

dorota oj to już ....., poporodzie jak niechcesz teraz kłopotów to opisz na stronie Rodzic po ludzku i napisz do rzecznika Praw pacjenta, bo 9moim zdaniem pobierają nie prawnie. Spokojnie my mamy jeszcze 9 dni do TP.
magdziunia oj pośpij na zapas
gosia wiec trzymam kciuki
czarna jejku a niemusisz mieć ich zmytych na poród???

Ja poprasowałam ciuchy i jestem na etapia ubieranie łóżeczka, ale przeprasowuje jeszcze raz. Ubralam kołderke od wózka, bo ta z kompletu wydaje mi się taka wielka, a jak wy robicie.

reklama
A ja muszę się zebrać w sobie i wziąć za sprzątanie - nie chce mi się jak nic.
Mam bałagan z ciuchami na fotelu - to z prania.
Przyniosłam i leżą sobie 3 dni - a co? :-p:zawstydzona/y:
Obiadek też jakiś zrobić - filet z kurczaka jako kotlecik, kartofelki i suróweczka.

Więc mykam a brzusio zaczyna pobolewać znów - oj czyżby cisza przed burzą ucichła.

Do góry