reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dzień dobry.Dziewczyny jak tam wasze samopoczucia.Mała śpi a ja korzystam z chwilki.Jestem taka niewyspana że łoo bo ona w nocy rozrabia a w dzień odsypia.
Mówię wam jedzcie póki możecie ja miałam zaplanowane jeszcze górę pączków zjeść a teraz same lekkie jedzonko aż ślinka cieknie.

reklama
GOSIU czujesz cos od wczoraj ???? a co jesli mozna wiedziec ???????:tak:
CZARNA ja mam to samo mnie strasznie zalezy aby urodzic gdzies tak maksymalnie do tygodnia po TP bo tez nie chce lezec w szpitalu Ja sie juz dosc tam nalezalam ale jak mi przyjdzie lezec to trudno ale najwazniejsze ze wyjde z tamtad z Oliwia :tak:
MADZIU to milego sprzatania ;-)

Ja bylam z M na poczcie i w sklepie i po drodze mielismy spacerek.Kurcze ja juz ledwo co chodze Non stop mnie brzuch sie napina i nie umiem sie ruszyc wtedy I wogole chodze jak stara baba i jeszcze dysze przy tym i wsio mnie boli jak chodze :wściekła/y:Kurcze juz ta Oliwia moglaby sie zlitowac i wyjsc bo mam wlasnie dosc tego ograniczenia ze nie moge kilku rzeczy zrobic przez bol i brzuch :-(

WESOLUTKA witaj Moze i ty sie zdrezmniej w dzien jak mala teraz spi ????

Dziewczyny mam pytanie CZY POWINNAM SOBIE LICZYC TE MOJE STAWIANIA BRZUCHA CZY TO OLAC ???????????jak myslicie Te stawiania mozna zaliczyc do skurczy z tego co mi wiadomo ??????????

Jagusia

Załączniki

• STP64369.jpg
    STP64369.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 49
  • STP64383.jpg
    STP64383.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 40
Dorotko po tym moim porodzie jak czułam leciutki ból w dole brzuszka i nie przypuszczałam że to już poród(bo nie raz mnie bolało o wiele mocniej)nie lekceważ niczego radzę ci.A ja muszę mieszkanko uprzątnąć w wolnej chwilce i obiad wstawić i nie mam kiedy odespać.Buśki

Ewela powodzenia !!
majeczka oj trzyma was to grypisko, a hemoroidy to żaden wstydliwy temat, niejedna ciężarna się z nimi męczy :tak:, mi pomógł krem jakieś 2 miesiące temu i wczoraj znów wyczułam. Może rzeczywiście lepsze będą czopki niż tabletki.
Martynko mam nadzieję że dziś już lepsze samopoczucie :tak: trzymaj się
czarna czasem to się cieszę że mój M nie ma rodzeństwa :-) ale bym się wściekła na Twoim miejscu jakby chciał się na dłużej zatrzymać :wściekła/y:
dorotka oj z tymi opłatami w szpiatalach, u nas wszystkim mówią że cegiełka 200zł ale jak ktoś zorientowany i odmówi to mogą się cmoknąć
wesolutka ale śliczne dziewczyny na fotkach :-) i córcia i mama

siedzę dziś sama od 8 do 16 pierwszy raz od wypadku M, czekam aż Seba wróci ze szkoły, bo mam mnóstwo zachcianek, m.in. pierogi albo kołduny z mięsem i barszcz (samej mi się już nie chce) i nektarynki (od dwóch miesięcy nie ma u mnie dnia bez nektarynek, uzależnienie :-)) a że sama nie dojdę do sklepu to czekam i ślina mi cieknie do kolan
czytacie "Język niemowląt"? ja się właśnie zabieram

Witam
ja dzisiaj mam kolejny dzien wscieklosci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tym razem na mojego brata ktorego po raz kolejny wydaje mi sie ze znac nie chce i ciesze sie ze na stale wyjezdza do tej Szwecji:wściekła/y:on nie szanuje nikogo(oprocz oczywiscie siebie rzecz jasna...)jeszcze musze 1 dzien wytrzymac bo jutro wyjezdza i bede miec spokoj....
M wczoraj dzwonil 6 razy ze swojego tel,4 razy z innego, i pisal 2 razy...:wściekła/y:niektorzy ludzie chca mnie chyba naprawde wykonczyc psychicznie....moj brat odebral 2 razy i sciemnial ze nie wie o co chodzi ze nowy nr ma.ale M nic nie zrozumial tylko mi napisal ze nie rozumie dlaczego pozwalam jakiemus kolesiowi na niego krzyczec:baffled::angry::rofl2:nie ma to jak sie dogadac....pozniej jeszcze pare razy dzwonil ale juz nikt nie odbieral.
ostatnio jestem chodzacym strzepkiem nerwow i podejrzewam ze jeszcze chwila i wybuchne bo wszyscy i wszystko mnie wkur...:wściekła/y:
za chwile przyjdzie do mnie kolezanka, pozniej moze Iga wpadnie wiec moze mnie jakos uspokoja...
Wesolutka pieknie wygladasz z Jagusia!sliczne obie jestescie:tak:Dorotko ja stawiania sie brzucha nie licze bo jakbym liczyla to bym musiala ciagle w szpitalu byc bo mi sie stawia co kilka minut wiec....ale oczywiscie rob jak uwazasz.
Mirabelka ja wlasnie jestem na 180 stronie tej ksiazki:)i bardzo mi sie podoba, no poza paroma wg mnie nie do konca madrymi pomyslami jak np to ze pierwsze 10 dni dziecko musi miec tetrowe pieluchy zebysmy wiedzialy ile sika bo te nowe pochlona wszystko i nie bedziemy wiedziec...hmmm....jak dla mnie to jakies dziwne ale moze sie nie znam

Ostatnia edycja:
reklama
Martynka ja dopiero dzisiaj dowiedziałam się co to nieprzespana noc i mieć wszystkiego dosyć.
Poryczałam się, że Jasia nie będę tak długo widziała i jak oni dadzą tuo sobie z nim radę.
Brzuch mnie bolał, generalnie wszystko mnie bolało! Zasnęłam dopiero ok 3 -bałam się, że coś się zacznie, ale na szczęście się uspokoiło.
Mam nadzieję, że nie będę miała dzisiejszej nocy powtórki z rozrywki. Chcę na spokojnie pojechać rano do szpitala i tam już niech się dzieje co chce!

Dorotko i gdzie w tym prawda, że pieniądze szczęścia nie dają???

Majeczko
jak masz kaszelek, to miodek może jeszcze go wzmagać. Polecam syropek z cebulki :)
A hemoroidy to żaden wstydliwy temat. Zapewniam Cię, że baaardzo dużo ludzi boryka się z tym problemem.
Ja się nabawiłam przy porodzie dwóch. Niestety trzeba na dietę mocno uważać, aby nie powodować zaparć i oczywiście jakieś czopki
czy maście też są wskazane.
Mam nadzieję, że szybko się ich pozbędziesz!

Oj czarna, też bym była wściekła!!

Ja dzisiaj nie mam na nic weny, do torby brakuje mi jeszcze trochę rzeczy i za nic mi się nie chce do niej podnieść!
Łóżeczko już ubrałam, muszę dokupić stelaż do baldachimu i będzie wszystko gotowe.
Wczoraj z P odkryliśmy, że w jednym rogu w naszym pokoju jest wilgoć, aż zbladłam ze strachu. Przecież grzyb jest taki niebezpieczny, a jeszcze dzieci w tym pokoju z nami są!!!
Mama dzisiaj umyła ten kawałek ściany i wstawiłam duży grzejnik olejowy. Będzie chodził przez 24 na dobę, żeby to ***** wysuszyć! Nic innego nie możemy zastosować bo to silne środki są, do tego stopnia, że trzeba by było z pokoju się wynieść na 48 godzin....

Mam nadzieję, że dzisiaj już nie będę ryczeć i zmobilizuję się do roboty bo strasznie takiej glusiowatej siebie nie lubię!

Do góry