reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czsc Dziewczyny! Jestm w 9 tygodniu. Dzisiaj pojawiły sie plaminia....w kolorze brazowym...lekarz przepisał jedynie luteine. Mam ją przyjmować 2 razy dziennie. Nie przepisał duphastonu a czytałam ze standardowo jest zalecany w takich przypadkach.....brzuch mnie pobolewa...boje sie...i prosze o rade...

reklama
no hej wszystkim:)jestem nowa i zapowiada sie ze zostane mamusia 28pazdziernika;)
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze do tego czasu.
powiedzcie mi przy okazji,czy mialyscie jakies skurcze macicy(chyba macicy)w 8tyg ciazy??co to znaczy?czy jest to niebezpieczne??troszke sie martwie...pozdrawiam

Hej . Z tego co czytałam na jakimś forum luteina jest jakby zamiennikiem duphastonu . Mi lekarz przepisał duphaston do zażywania 2 razy dziennie do 16 tygodnia ze względu na plamienia więc Goniu11 to popostu zależy od lekarza co zaleci stosować .
dev285pr___.png

Krynia witaj, gratuluje fasolki ;)
Skurcze macicy w ciąży to norma, poprostu macica się powiększa i przez to te bóle:tak:
Fajnie, że do nas dołączyłaś, zrób sobie suwaczek, to bedziemy widziały postępy.

dzieki miroslava za pocieszenie;) strasznie mnie bolalo podbrzusee przez 4dni,myslalam ze nie wyrobie.jutro ide do gineko cale szczescie,wiec jesli bedzie ok,bardziej sie uspokoje:):)chetnie bym sobie "wkleila" taki suwaczek ,no ale serio nie wiem jak,ooouuupppsss...

Cześć dziewczyny! ja również plamiłam zaraz na początku ciąży i brałam luteine. Dodatkowo miałam jeszcze 1 x w tygodniu zastrzyk z kaprogestu. Luteinke biorę 2 x dziennie aż do końca 12 tyg i z moja dzidzią jest wszystko ok Pozdrawiam

Krynia kliknij naprzykład na mój suwaczek i wyświetli Ci sie stronka dzidziusiowo.p, tam sie robi suwaczek, są też inne stronki, ale ta jest w języku polskim i polecam ja :-)

Ja nie plamiłam w tej ciąży, ale kiedyś poroniłam i do tego moja fasolka jest trochę za mała i lekarz się obawia, zebym znowu nie straciła dzidziusia. Ale ja mam nadzieje, że wszystko będzie ok, bo naprawdę dobrze sie czuję :-)

reklama
Ja tez biore luteine, na poczatku mialam brac pod jezyk ale niestety nie wyrabialam i zaraz mialam odruch wymiotny i lekarz powiedzial zebym dopochwowo brala 2x dziennie. Z tego co mi lekarz mowil luteina ma ponoc lepsze wyniki niz duphaston (ktory zreszta bralam w pierszej ciazy). Mnie tez ostatnio bola tak jakby jajniki, i troche mnie boli jak na @ a jestem dokladnie 8 tyg i 3 dni dzisiaj, duzo leze, odpoczywam i juz nie moge sie doczekac konca 12 tygodnia....

Do góry