reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dorota ja chce juz skierowanie do szpitala, bo u nas odsylaja od jednago do drugiego, a jak bede miala skierowanie od lekarza ktory pracuje w madurowiczu to mnie tam przyjma, nie mam zamiaru juz teraz isc do szpitala a skierowanie moge miec, zreszta lepiej miec wczesniej niz potem sie martwiec.
Justyna ja nie chce cie straszyc, ja mialam masaz szyjki macicy i naprawde to nic milego, jak wstalam z fotela to myslalam ze sie przewroce mialam miekkie kolana, moze to nie boli, ale jest to takie strasznie nieprzyjemne uczucie ze nawet opisac sie go nie da. Faktem jest tez ze po takim masazu szybciej sie rodzi, teraz bym sie tez na niego zdecydowala gdybym miala juz termin albo byla zaraz po terminie.
Ja juz po sniadanku i nie wiem co tu robic, obiad od wczoraj wiec mam z glowy.
Jacek za jakies 3 godzinki bedzie juz w domu to moze wyskoczymy na jakies zakupy.
Oj z tymi humorkami to juz tak jest, jest raz lepiej raz gorzej, ja ostatnio tez mam takie placzliwe dni, ale mysle ze to hormony plus stres przed porodem. Uszy do gory dziewczynki bedzie dobrze, bo jakby mialo byc inaczej.
Co do swedzenia to ja od poczatku ciazy 5 dni w miesiacu stosuje lactovaginal, i jakos do tej pory udalo mi sie uniknac grzybkow.

reklama
A ja sie zaczytałam bo na tej stronece jest wiele ciekawych artykułów. Własnie czytam o swoich prawach na porodówce. Już to widzę. Po pierwsze u nas pobierają jakieś "dobrowolne" opłaty za porody rodzinne, osobną salę czy cos takiego.

JUSTYNKA ja tez czuje ze moze to byly wody :-) I tez ze w niedziele sie rozsypiesz Kochana wiem ze bardzo czekas zi sie nie dziwie bo ja twoim miejscu juz sie pienila ale zobaczysz zaraz bedziesz nam pisac ze masz juz NIUNIE na rekach :-)
MADZIU powodzenia na wizycie :-)
ASIU mnie narazie nie pytaja czy urodzilam i cale szczescie :-) Ale tez nie lubie strasznie takich komentazy :-(
MAGDA juz rozumiem :-) U mnie na szczescie jest jedenm szpital i musza mnie przyjac :-)

Jakos dziwnie zaczal bolec mnie brzuch Kurcze jak ja bym chciala juz urodzic nawet dzis Juz sie bolu nie boje bo jakas zdesperowana jestem i chce przespac te 3 tygodnie obudzic sie i isc do szpitala rodzic :-)

minisia fajne zdjęcie z pasowania
Anna czeakamy na zdjęcia

A ja z tych nieśpiących od 5, ale mam nadzieje ze niedług zechce mi sie spać.
Musze się pochwalić wczoraj późnym wieczorem zobaczyłam część czopa, 1 myśl jejku mam nie posprzatane za meblami i niepomyte okna:). Wygląd biało- przezroczysta nitka grubości 2-3 mm, długie na 2 cm, sluzowe, rozciągliwośc duża- więc to chyba to
no no zawsze cos. Ja nigdy takeigo cuda niewidziałam:-p
Dzien dobry:-) I zaczyna nam sie kolejny weekend, oby byl owocny w kolejne maluszki:tak::-)
Zaraz idziemy do przedszkola, nie chcemi sie jak cholera ale mus to mus, wkoncu ruch to zdrowie.
Wczorajszy wieczorek, krotki ale udany:blink::happy2: Troce bylam zla na m. ze pozno wrocil, ale on biedny i tak sie spieszyl, i w koncu pracuje tak ciezko zebysmy mieli to co nam jest potrzebne, wiec dalam sie szybko "przeprosic" no i jakos poszlo.
Czarna jak widac po nocce na mnie nic nie dziala:-D:-D:-D:-D Ale to moze i dobrze, zobaczymy co dzis mi lekarz powie.
Troche mnie przeraza cala ta sytuacja ze szpitalami, i moze poprosze juz dzis na wizycie o skierowanie do szpitala, zeby mnie z kwitkiem nie odeslali.

To zycze milego piatku i do pozniej :-)
Kolejna ze stali:-D:-D czekamy na wiesci po;-)
Witam sie i ja!
Mam paskudny humor od wczoraj wieczorem. Nie wiem, napadło mnie cos i bym tylko beczała :confused::dry: A dziś mnie przez to głowa boli... Lipa...
Idę dziś do ginki, a potem jadę do sklepu po łóżeczko Małemu. Jutro chce gdzieś jechac z M. i z Julą, gdzieś daleko, na cały dzień... Może w swoje stare strony???? Boziu tak mi czegoś brakuje, tylko nie za bardzo wiem... Czego?:confused:

No nic, zbieram się, a Wam życzę miłego dnia:tak::-D Usmiechnijcie się dla Mnie :tak:
:-):-):-):-):-):-):-):-) dla Ciebie
Normalnie brak zdecydowania jakbys w ciazy była:-p
Czekamy na wiesci po;-) a na która idziesz do gina?
W planach mam przychodnię i aptekę.

Korytarz pomalowany jupppy - tylko listwy do założenia ale to po wypłacie;-)
Po pierwsze gratuluje pomalowania korytarzu:cool2:
Hmmmm ciekawe czy dzis dojdziesz do tej apteki:-p
A ja sie zaczytałam bo na tej stronece jest wiele ciekawych artykułów. Własnie czytam o swoich prawach na porodówce. Już to widzę. Po pierwsze u nas pobierają jakieś "dobrowolne" opłaty za porody rodzinne, osobną salę czy cos takiego.
Karola opłata co łaska czyt "ciegiełka 100 zł":-D ale sala zajefajna jest:-p

A ja pierdziele nie mam zamiaru dzis sie opierniczac. tak wiec załącze zaraz jakąś muzyczke i biore sie za porzadki bo juz nie moge patrzec na moja chałupke:-p a potem spacerek i moze jakies zakupki:confused:;-)

Dorotko u mnie też jest jeden szpital z oddziałem ginekologiczno-położniczym i jedna wielka niewiadoma.
Ja liczę na to że mnie przyjmą.
W Warszawie, do której mam jakieś około 15 km to koszmar.
Szpitale zamykają, rodzące odsyłaja ze strachem w oczach.
Qrcze koszmar dosłownie.

Czarna Ty @. Człowiek ma czasem gorszy dzien a ona tu się podśmie****e z cieżarnej;-) że do apteki nie trafiła mimo 5 kroków.

Madziunia juz się o Ciebie martwiłyśmy.

A mnie podbrzusze pobolewa jak na @ i pewnie nadal nie rodze:baffled:

reklama
CZARNA o jak fajnie ze ty czopu nie widzialas bo to jakas nadzieja dla mnie :-)
KAKA mnie tez boli brzuch jak na @ ale to pewnie na tym sie skonczy ze bede miala dzis gorszy dzien bo juz jaki taki jest :-(
MADZIU u mnie tez jest pelna porodowka ale polozna mowila ze u mnie nie odsylaja Mma nadzieje ze to prawda :-)

Do góry