reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Agamir, wszystko przed Tobą :-) Jeszcze nam się znudzą te brzuszki, i będziemy chciały się ich jak najszybciej pozbyć żeby wziąść te nasze maleństwa w objęcia :-D

reklama
Avialle jak tak patrzę po forach, to niektóre kobiety rodzą martwe dzieci nawet w pod koniec ciąży, więc niebezpieczeństwo istnieje do końca:baffled:

Masz racje Miroslawa ze pewnie bedziemy mialy dosc brzuszkow ale za kilka dni bedzie 11 tydz. i chialabym aby byl choc niewielki. Tak bym juz chiala byc mama

Dziewczyny. Niestety zawsze jest niebezpieczeństwo. Znam takie przypadki gdzie u jednej koleżanki powstał pusty pecherzyk ciazowy i musiała miec usuwany ale i taki u innej kolezank, ze doszło do opuchniecia płodu z nieznanych przyczyn i dziecko urodzone w 7 miesiacu zyło godzine po porodzie:-:)dry::-( A czym pózniej tym gozej sie to przezywa nie...Niby mówia ze niebezpieczenstwo poronienia jest do 3 miesiaca zazwyczaj a ja miłam pierwsze 3 miesiace super a w 16 tyg pierwsze plamienia i musiałam lezec przez 3 miechy w łózku bo potem miałam jeszcze incydenty z krwawieniem 2 razy mimo, ze lezałam...nie wiedomo do konca dlaczego:confused: Potem 3 ostatnie miechy juz mnie postawili i było OK. nawet przenosiłam. Ale teraz własnie mam takie shizy z krwawieniem, ze tez ciagle patrze czy mi nic nie leci:zawstydzona/y: po pierwsze boje sie poronienia a po drugie to jakbym znowu musiała lezec to nie widze wogóle takiej opcji przy moim małym czorcie:no: A do ewentualnej pomocy mam tylko schorowaną tesciową. Wiec modle sie zeby było dobrze i zebym mogła chodzic w ciązy.

A co do brzucha to ja mam teraz taki bamber jak w tamtej ciazy w 4 czy nawet 5 miesiacu ale miesnie juz rozciagniete i co poradzić...wydeło mnie jak balon:sorry2:

Ja tez sie boje i to bardzo tym bardzej ze przy kazdym usg mowili mi ze ciezko bedzie donosic ciaza konca wiec kazdy bol to strach w oczach i sprawdzanie czy nie mam krwawienia jest bardzo meczace psychicznie.

I ja się boję coć nie biegam ciagle do łazienki i nie sprawdzam...czasem tylko takie czarne myśli mnie nachodzą...ale trzeba myśleć pozytywnie moje drogie:tak:

Ja tez sie boje i to bardzo tym bardzej ze przy kazdym usg mowili mi ze ciezko bedzie donosic ciaza konca wiec kazdy bol to strach w oczach i sprawdzanie czy nie mam krwawienia jest bardzo meczace psychicznie.

Czemu mówia ci ze bedzie ciezko donosic???

Mnie wlansie ostatnie 2 dni zaczal brzch bolec i mam takie klocia momentami, i jak tu sie nie stresowac:(

Avialle mnie też często boli brzuch, ale to jest podobno normalne, to przez to,że macica się powiększa, ale jeżeli sie boisz to idź, albo zadzwoń do swojego lekarza. Zawsze lepiej dmuchać na zimne

reklama
Poniewaz mam złe położenie macicy (krzywe) i cos co mi nie mowia tylko stwierdzaja ze ciezko bedzie donosic i zebym lepiej cały czas lezała

Do góry