reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

cola?? Bardzo ją lubię ale odkąd nie jem już tylko dla siebie odstawiłam ją bo słyszałam że nie jest zdrowa dla maluszka. Ale spróbuję troszkę (nie muszę pić 2 litry dziennie:-)) mam nadzieję że pomoże! a najgorzej jest w pracy gdzie mam kawał drogi do toalety a mdłości nie mijają całe 8 długich godz.!

Dzięki za szybką odpowiedż!!

reklama
nie ma za co lekarz powiedzial ze oczywiscie 2 lit to przesada ale gorsze sa wymioty dla maluszka. ja nie dalam siedziec w pracy i niestety jestem w domku. Trzymaj sie dzielnie

Dzięki! ja w poniedziałek idę do lekarza więc poproszę o wolne. Przecież nie będę siedzieć w pracy 8 godz w toalecie. :no:

Życzę dużo zdrowia

Powiedzcie mi dziewczyny czy mialyscie juz robione jakies badania ? Ja bylam 2 razy u gina za 2 razem dal mi tylko skierowanie do szpitala na usuniecie cysty ale nic poza tym. Pomijam fakt ze w szpitalu go wysmiali ze kieruje na taki zabieg w ciazy , zrobili badanie krwi USG - gdzie uslyszalam bicie serduszka mojego maluszka i wypuscili do domu ze zwolnieniem zebym sobie odpoczela :) na kolejna wizyte wybieram sie za 3 tygodnie tylko wciaz nie mam dobrego lekarza :(

hej mancini. Ja właśnie dziś miałam robione badania - badanie ogólne moczu, glukoza, morfologia krwi, VDRL i jeszcze dodatkowo grupa krwi. Za te podstawowe badania niestety musiałam zapłacić, bo byłam u lekarza prywatnie :-(Za grupę krwi oczywiście też, ale to już było z mojej woli...
A to skierowanie do szpitala na usunięcie cysty to rzeczywiście jakaś pomyłka. Ja też mam cystę na jajniku, ale lekarz powiedział, że się wchłonie i mam być spokojna. A gdybym nie była w ciąży to zapisałby mi jakieś hormony, zabieg to już ostateczność. Na kolejną wizytę idę za tydzień, ale też do innego lekarza i się boję jak to będzie...
Dorotka123... bardzo się cieszę i gratuluję ;)
NatusiaMa również gratuluję. Jeśli chodzi o mdłości i wymioty to mi pomaga kromka suchego chleba zjedzona jeszcze przed wstaniem z łóżka - najlepiej jak poda Ci ją mąż ;-)

Doritko 123Nawet nie wiesz jak sie cieszę.
Ja od jutro biore sobie wolne do końca tygodnia, bo gardło mnie boli i katar mam co prawda narazie słabo ale wole chuchać na zimne, odpoczne sobie w domku, nie wiem czy iśc do rodzinnego czy do ginka bo boje sie ze mój rodzinny i tak mnie odeśle z przeziębieniem do gina, a chciałam iść za tydzień, bo miałam przyjć między 2 a 4 tygodnie i właśnie mijają 2, więc może, choć bym chciała zobaczyc serduszko, ale boje sie że za wcześnie. Urlop mam zaległe akurat 2 dni z zeszłego roku i zaczne nowy.

Avialle ja także 17.03 idę na pierwsze usg i nie mogę doczekać się aż usłyszę moją kruszynkę! Mam nadzieje że opiszesz wrażenia:tak:

kropka24 kromka chleba? no nic będę próbować coś w końcu mi pomoże.Dziękuję

Doritko 123Nawet nie wiesz jak sie cieszę.
Ja od jutro biore sobie wolne do końca tygodnia, bo gardło mnie boli i katar mam co prawda narazie słabo ale wole chuchać na zimne, odpoczne sobie w domku, nie wiem czy iśc do rodzinnego czy do ginka bo boje sie ze mój rodzinny i tak mnie odeśle z przeziębieniem do gina, a chciałam iść za tydzień, bo miałam przyjć między 2 a 4 tygodnie i właśnie mijają 2, więc może, choć bym chciała zobaczyc serduszko, ale boje sie że za wcześnie. Urlop mam zaległe akurat 2 dni z zeszłego roku i zaczne nowy.

Moze idz do gin pewnie zrobi ci usg czy jest wszystko oki :tak:.
Ja jak wskazywalo wczoraj usg bylam w 6 tyg i 6 dni i juz bylo serduszko
Serduszko pojawia sie miedzy 6 a 7 tygodniem wiec napewno je zobaczysz a moze
nawet uslyszysz :-D nie ma nic lepszego dla ucha ja uslyszec bicie serduszka
wlasnego malenstwa :tak::-D

reklama
Hej kobietki

W piątek byłam u lekarza... Pierwszy raz... Nie zrobił mi usg, bo stwierdził, ze to dopiero 8tc i że to za wcześnie. Nic nie poradził ani o nic nie pytał... Zlecił badania, zrobił cytologie i to wszystko... Niby sie usmiechał, ale był taki jakiś zimny i daleki myślami... Dziś jestem z nim umówiona na usg, zobaczymy jak będzie...

Pozdrawiam

Do góry