reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

Ja tez trzymam kciuki za Paulinke!
Ciesze sie ze paczka doszla. jak bede u mamy to przejrze jeszcze rzeczy po Oli moze jeszcze cos byloby dobre. sama teraz szukam rzeczy wiosennych na Olke.

co do butelek z lovi to u nas tez sie swietnie sprawdzaja, poki co tylko z piciem, ale jak Ola jeszcze jadla to bylo dobrze.

u nas koniec biegunki, tfu tfu tfu. meczyla mala od niedzieli, wczoraqj juz bylo lepiej. a jutro jedziemy do gastroenterologa i az sie boje mala wazyc :( musielism,y przez to paskudztwo odwolac rehabiliacje w tym tyg:( pewnie bedzie ciezki powrot dla Oli...

reklama
byłam u dr Mazurczaka
byłam u rehabilitantki dzis,ktora bardzo ceni fachowość tego neurologa i bardzo zachwalala tego neurologa
tez u małego nie widziala nic niepokojacego,asymetrii ewidentnej ponoc nie ma,tak samo jak WNM
sama nie wiem co o tym myslec
mozecie polecic jakis waszych neurologów

dziewczyny,mam jeszcze pytanie o przepuklinę pachwinowa,bo mojemu małemu się zrobiła
czy słyszałyscie aby samistnie znikneła,bądz znacie jakies namiary na dobrego chirurga w Warszawie,który się tym zajmuje?

Elbietta, rozmawiałam o was z nasza rehab. Mówiła mi ze sa takie cudowne przypadki jak Wasz, więc może mój wrodzony sceptycyzm jest tu nie na miejscu?:-) Skoro rehab potwierdza, dr M mówi ze ok, to stosuj zalecenia właściwej pielęgnacji i...ciesz sie ze jest tak dobrze!!! Nasza rehab mówiła ze miała już 1 takie dziecko, i też IVH III, też ekspresowo zresorbowane.. Cuda w końcu się zdarzają, nie? (zagraj dzis w totka!!!!!:-) ). Mój Franc miał pachwinową, operowaną, bo u niego były wrota w powłokach mięśniowych. Przed operacją w worku przepuklinowym miał praktycznie całe jelita.. Koszmarnie to wyglądało i męczył się robaczek strasznie. Może być tak, ze cofnie się samoistnie, jesli jest mała.

A u nas gorączka skacze, raz jest 37,4 a raz powyżej 38, gardło czerwone ale płuca miała osłuchane ze wszystkich możliwych stron i czyste. Na wszelki wypadek, bo zbliża się weekend dostaliśmy skierowanie na oddział. Mała trochę mleka popija ale nie chce spać, wyje i trzeba ją nosić. J zatrzymałam w domu bo nie chcę sama być w nocy, gdyby coś się stało. nie śpię od wczorajszego ranka i czuję się jakbym pod samochód wpadła.
Do tego idą zęby, wszystko na raz, dobrze, że chociaż tego mleka popije bo obiadków od wczoraj nie je.

Współczucia dla Paulinka,biedne maleństwo sietak męczy...mamie tez współczuje...
Franiowamamo,moze i faktycznie mój mały miał szczęście
lekarka,która robiła mu usg głowy tez tak powiedziała
za 2 m-ce mam kolejna wizyte u neurologa,zobaczymy co powie
pozdrawiam was serdecznie

Elbietta , tylko ty nam tu pisz o swoim mistrzu:)
Potrzeba historii dzieci, które wychodzą z wczesniactwa, to daje siłę i wiarę w walkę.
Uściski dla krasnalka:)

Elbietta, jak u Paulinki wylewy wchłonęły się w 10 tyg to też nazwali cudem. Ja jeszcze nie wiedziałam jak często lekarze będą używać tego określenia. Po porodzie położyli krzyżyk, od razu nazwali ją tak jak nazwali. Dziś już w miarę spokojnie moge się cieszyć z tego co osiągnęliśmy. Pisz o swoim maluszku jak się rozwija, bo dla innych mam to zawsze nadzieja... Ja też szukałam historii z dobrym zakończeniem, dla równowagi.
A Paulinka jest jak na prochach nie śpi od północy, drzemie u J na klacie ale jak odłożę do łóżka to się budzi. Chyba śpimy dziś we trójkę :szok: pierwszy raz w życiu...

Bardzo chcialabym juz napisac ze nasz problem wczesniaczy skończył sie tylko pozytywnie
niestety to jeszcze za wczesnie
faktycznie pewne sprawy nas juz uspokoiły,dziecko nie miało zadnych seps,nie leżalo zbyt długo (jak na 25 tc) pod respiratorem,wylewy sie szybko wchłonęły,zawsze pieknie zjadal
ale maluszek ma 5 dni korygowanych,wiec na happy end jeszcze mnóstwo czasu
na pewno bedę pisac co u nas słychac
przed nami w poniedzialek wizyta u okulisty,jak do tej pory ROP II i minimalne cechy regeresji ale wciąz grozi mu laser,zobaczymy co przyniesie poniedziałkowe badanie...

reklama
Do góry