reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

no to zobaczymy w takim razie jak to będzie z tą żółtaczką..w każdym razie będzie to wyzwanie dla lekarzy;-):-D....o ile wcześniej nie mieli takiego przypadku...
(co w sumie jest możliwe, biorąc pod uwagę popularność szpitala no i podobno nadal panujący baby boom;-):-))

ja mam właśnie sesję prasowania....także zmykam....
dobranoc..

reklama
Dzień dobry:) Witam was mamusie bardzo cieplutko (z tej przezimnej i chlapiącej irlandii). My spodziewamy się maleństwa dopiero w lipcu ale za to mam nadzieję ze będzie takie śliczne jak dzieci powyższych domiś* (ja wiem że to będzie dziewczynka:)) Mój narzeczony jest nigeryjczykiem. Rodzinka za nim szaleje i kuchnię afrykańską chce wprowadzać u siebie w polsce bo tak im egusi zasmakowało :))

Domiska ja nie wspominałam nic lekarzowi..nie wiem czy trzeba..a teraz to i tak raczej musztarda po obiedzie ;-)...
a zdjęcia Rafałka są na naszej klasie, ale Blond może w wolnym czasie wkleji jakies najnowsze tutaj, co Blond?:-)

witaj olivca:-)

witam dziewczyny,
czesc Olivca... witam cie przemile....
Elete niesadze zebys musiala mowic lekarzowi ze spdziewasz sie mulatka...dziecko jak dziecko...choc najpiekniejsze na swieci...a jak cie znalesc na NK?

moje dzieciaki wlasnie wscieklizny dostaly...szaleja jak nigdy!!!! Elete wybralas juz imie?

Załączniki

• Desktop16.jpg
    Desktop16.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 22
  • Desktop21.jpg
    Desktop21.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 27
  • Desktop24.jpg
    Desktop24.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 25
Domimo- ciekawe czemu dzieciaki tak szaleją...? pełnia już była:-D...
chyba że zmiana temperatury....może już czują wiosnę;-)..chociaż to jeszcze za wcześnie chyba....
oczywiście że imię już zostało wybrane- chociaż dla dziewczynki są dwie wersje z mojej strony a chłopięce w jednej czyli bez wyboru, a egzotyczne będzie drugie...tak uzgodniliśmy (też już są wybrane) także czekamy :-D....
a u Was wszystkie dzieci mają afrykańskie imię? czy może cały zestaw;-)..i jakie są ich znaczenia?
co do NK to napiszę w wiadomości...:-)
miłego wieczoru....

witaj Elete,
moje dzieciaczki maja pomieszane imona ale moj maz wybieral je ze wzgledu na znaczenie..np najstarsza to Dominika (holy) Anna (po mojej mamie), druga coreczka to Osaremen ( dar Bozy) Dorota (dar Bozy tez) a najmlodszy to David (imie Biblijne) Johnathan (po tacie meza)

oj niewiem czy czuja wiosne mam kupe roboty w domu a przez nich nic nie moge zrobic bo mi nie daja...masakra:-) bede czekac na widomosc w sprawie nk:tak:

Załączniki

• 100_1675.jpg
    100_1675.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 29
  • 100_1669.jpg
    100_1669.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 23
Dzień dobry dziewczyny, jak tam u Was?

Domimo w końcu wysłałam, nie wiem czemu wczoraj się nie udało:zawstydzona/y:..
w moich wersjach imion znaczenie- jest też oczywiście bardzo ważne:-):
jedna to Ameze-czyli płynąca woda...drugie to Nosahoro- coś jak pomazaniec boży (przynajmniej ja to sobie tak tłumaczę:-D)
a polskie są tradycyjne i proste: Adam lub Zofia/Michalina...

u mnie strasznie brzydko za oknem (taka leniwa pogoda)...a dzisiaj dużo pracy przede mną..będzie montowanie ostatniej szafeczki..no i łóżeczka:-)...

oooo Nosahoro to przyjaciel mojego meza ;-)ladne imie!ja wciaz nie mam imienia dla synka,nie chce imienia nigeryjskiego tylko takie ,ktore funkcjonuje we wszystkich jezykach (albo w wiekszosci) ale nic mi nie przychodzi do glowy...

reklama
Do góry