reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Hej Elete, ja nic takiego nie mówiłam,w końcu to dziecko jak każde inne tylko, że ładniejsze, heh:) z pewnością będzie maskotką na oddziale- u mnie bynajmniej tak było i myślę, że pielęgniarki jakby bardziej pomagały....:cool2:

reklama
witam,

wiesz co ELETE z tymiwlosami u moich to tak..jak sie urodzili to takie bardziej proste....potem sie zaczely krecic ze wygl;adali jak wkurzony szopen a teraz obie dziewczyny maja mocno krecone..za to maly ma roczek i ma duze sliczne loki...maz mowi ze sie to zieni i bedzie mial takie same jak siostry...ale mam nadzieje ze tak zostanie jak jest..
a moje dzieciaczki te mlodzsze nadal maja takie niby zasinienie w okolicach posladkow te tak zwane plamki mongolskie
Ja jak rodzilam dzieciaczki nigdy nikomu nie mowilam ze bedzie mulatek .Ci ze szpitala co byli bardziej domyslni pytali mnie z jakiego kraju moj maz pochodzi czytajac moje nazwisko...a przy ostatnim porodzie byl na zmianie czarnoskory lekarz..wiec spoko

Czesc ;) juz witm tyle ze ze stanow buuu teskno do rodzicow!!

no ale co do wloskow.. mala nie miala za duzo wloskow jak sie urodzila no ale jak zaczely rosnac tk sie zaczely krecic :tak:
teraz wszyscy sie dziwia bo nie ma "mieszanych" wloskow a typowo czarne le jak chyba wczesniej wspomnialam i ja mam krecone wlosy wiec przez to mala ma takie wloski a nie inne :tak:

o ja o tych plamkach nie slyszalam kurde. ale mala ma wlasnie jedna taka plameczke troche ciemniejsza niz skorka na pupci.. to moze wlasnie to to? choc skolei wiele dzieci nwet nie mieszanych ma takie plamki przeciez.. ? hm nie wiem sama ;-)

hm ja lekarzowi ani pielegniarkom nie mowilam ze mala bedzie mieszana :-) hihi ale sie domysleli chyba patrzac na mojego meza a zarazem tatusia dziecka :-D a byl z nami caly czas ..
ihihi ale dziewczyny chyba nie trzeba nawet w polsce mowic lekarzom czy dziecko bedzie mulatkiem czy nie :D bo co to zmieni?? :-D

ja się zastanawiałam czy warto powiedzieć- bo wiem że jednym z elementów skali Apgar jest kolor/odcień skóry- stąd jeśli może być nieco inny od normy, żeby nie wyszło na niekorzyść dla dziecka:tak:...
ale jak Wam się udało bez..to chyba wszystko będzie w porządku....

dzisiaj miałam śmieszne zdarzenie, poszłam na kontrolne ktg i dziecko się wogóle nie chciało ruszać...nawet na drugim, po 15 min spacerku.....:no: linia prawie prosta...,
w końcu pod koniec pomiaru zaczęło:-)....

Domiska, podróż chyba była udana, w końcu nie ma to jak w domu...:tak:,
a Twoji rodzice nie wybierają się do Was w odwiedziny?
Domimo- ja wczoraj odebrałam ponad sto odbitek zdjęć:-)- powoli odrabiam zaległości:-p...
Julitka- jak użycie smoczka- masz już go i działa?
Blond- patrząc na ostatnie zdjęcie- Rafałek baardzo urósł....

dzisiaj mam "szampański" humor- po wizycie u fryzjera..:laugh2:
a jak Wam minął dzień??

Elete ja sie nie znam na skali Agpara z abrdzo:/ a nie wspomminalas jeszcze lekarzowi swojemu ze maly bedzie mieszany?

podroz dluga no ale nawet udana.. eh no ja teskbnie bardzo do rodzicow.. fajnie w domu u siebie le jeszcze fajniej byc z rodzinka i znajomymi blisko.. no alcoz zrobic

a moi rodzice pewnie wrzesien/pazdziernik terz zawitaja.. czyli za jakies pol roczku.. miejmy nadzieje ze szybko minie!:))

a ja nie widzialam zdjecia Rafalka! wklejcie no tu!:)

Hej dziewczęta:), smoczek będzie chyba jutro,ale rzecz, która mnie teraz zastanawia to to, że mój Ksawery chyba zaczyna ząbkowanie.buuu,jutro idę na szczepionkę to wypytam doktor o wszystko co z tym związane. Elete, nie stresuj sie tym,że dzidzia będzie mulatkiem:-p-ja Ci mówię, że będzie najpiękniejsze na oddziale:-), Ksawery dostał 10 punktów, później był tylko lekki problem gdy miał żółtaczkę, to byl pomarańczowy,trudniej było ocenić czy to cholerstwo już schodzi.
P.s. ja już tych jego kręconych włosów się doczekać nie mogę:)...też by mi się fryzjer przydał:eek:

witam,

sadze ze oni nietraktuja dzieci mieszanych co do skali apgara..u moich dzieci jedyne z czym mieli problem to przytakim zwyklym badaniu przez lekarza bylo im trudno ocenic na oko czy maja zoltaczke bo kolor skory im w tym nie pomagal!!!

Elete mi sie wlasnie skonczyla memory card w aparacie zero wolnego misjsca miala dzis czesc wywolac ale ..jakos mi sie niechcialo wychodzic...w kazdym razie do poki nie kupie nowej karty to niemam czym robic zdjec:no2:

Załączniki

• 100_1089.jpg
    100_1089.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 27
ja tez odradzam wszelkie smoczki!!! bleh bleh nie ma co dziecka przyzwyczajac!:))

dlczego cie zastnawia zabkowanie twojego malca??

no i doczekasz sie wloskow no i moze wlasnie loczkow synka :D a dlaczego potrzebny ci fryzjer??

pisalyscie o loczkach i wloskach :d nie kazde dziecko ma krecone wloski.. mojej znajomej chlopczyk ma tkie podkrecane le rczej proste niz krecone a tez jest mulatkiem:)

reklama
Do góry