reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Dziewczyny gdzie się najlepiej dowiedzieć o formalności ślubne? odsyłają mnie z jednego miejsca do drugiego... on Niemiec ewangelik, ja Polka katoliczka i ślub sobie wymyśliliśmy pewnie w Polsce, a lądujemy najpewniej w Niemczech. i jak to ugryźć? pomóżcie!

reklama
Dziewczyny gdzie się najlepiej dowiedzieć o formalności ślubne? odsyłają mnie z jednego miejsca do drugiego... on Niemiec ewangelik, ja Polka katoliczka i ślub sobie wymyśliliśmy pewnie w Polsce, a lądujemy najpewniej w Niemczech. i jak to ugryźć? pomóżcie!

Wiesz co ja to mam juz dosyc...u mnie podobnie bo ja katoliczka a on hinduswiec ze slubem koscielnym ciezko...w Polsce:-(wogole ciezko bo w polsce dlatego wezmiemy prawdopodobnie w anglii tutaj prosciej, choc i tak tylko cywilny a z koscielnym zaczekamy albo zapomnimy...
a ty z cywilnym w polsce nie powinnas miec problemow a z koscielnym to zalezy od proboszcza kosciola w ktorym sie chcecie pobrac, poniewaz slub taki jest mozliwy ale wtedy On musi sie zgodzic ze dzieci wasze beda wychowane po chrzescijansku.

Wiesz co ja to mam juz dosyc...u mnie podobnie bo ja katoliczka a on hinduswiec ze slubem koscielnym ciezko...w Polsce:-(wogole ciezko bo w polsce dlatego wezmiemy prawdopodobnie w anglii tutaj prosciej, choc i tak tylko cywilny a z koscielnym zaczekamy albo zapomnimy...
a ty z cywilnym w polsce nie powinnas miec problemow a z koscielnym to zalezy od proboszcza kosciola w ktorym sie chcecie pobrac, poniewaz slub taki jest mozliwy ale wtedy On musi sie zgodzic ze dzieci wasze beda wychowane po chrzescijansku.
chyba właśnie dlatego na ewangelicki się zdecydujemy... tak będzie dużo łatwiej.
tylko, że pastora ewangelickiego wciąż zastać nie można :cool:

wydaje mi sie ze pewnie w kazdej innej religii nie robia takich problemow jak w naszej...a szczegolnie w Polsce...polscy ksieza sa tacy ze tylko klody pod nogi rzucaja...ciekawe jak pojdzie mi sprawa chrztu w Polsce..pewnie zas problemy bo nawet po slubie cywilnym maja problem ze to nie slub...i bez niego dziecka nie chca ochrzcic..ale to zobaczymy..niech mi sie ta dzidzia pierw urodzi...juz sie doczekac nie moge:-)a poza tym ciaza to meczarnia zwlaszcza tez ostatni miesiac:-(

mysle, ze powinno byc wszystko w porzadku, w sumie przeciez kazdemu ksiedzu zalezy, zeby nowe dzieci chrzcic... :) tylko narzekac wczesniej moze, ale ochrzcic mysle, ze i tak ochrzci!

Witam mamy :-)

madziaaa widzę że już końcówka, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :tak:
Giov7 ciąża zlieci szybciej niz myślisz, lepiej się nią naciesz bo po jakimś czasie będzie ci jej brakowac:tak:
Joanna Zofia jak ksiądz wporządku to bez problemu ochrzci maleństwo, mój nie robił żadnych broblemów, a jak mój tata chciał go uprzedzic ze dziecko to mulatka to go wyzwał że dzieci to dzieci nie wazne jak wyglądają. Za to bardzo szanuje mojego księdza (super koleś) :-D

Pozdrawiam wszystkich i życzę Szczęśliwego Nowego 2010 roku!!!! :cool2:

Hej dziewczyny...fajnie ze znalazłam to forum. Jestem tu nowa. Mam meża Nigeryjczyka i dwoje dzieci 8 letni syn i 3 miesieczna córeczke.Mieszkamy w Polsce... pozdrawiam wszystkie mieszane pary:)

monilove witaj na forum, śliczne masz dzieci, fajnie że parka mój M liczy w przyszłości na syna :-D mam nadzieję, że się nie przeliczy. Ale narazie niech zapomni o kolejnych dzieciach bo ja mam inne plany :tak: Pozdrawiam serdecznie, napisz coś więcej o sobie :tak:

reklama
Dzieki za powitanie...ty tez masz sliczną córeczke, taka prawdziwa czekoladka:-)Mój synek na zime zawsze jasnieje, ale latam wyglada jak twoja córcia. Natomiast moja córcia , to zobaczymy. Póki co, jest raczej jasna, ale mam nadzieję ,że też bedzie czekoladke przypominac:-D A jak byla z twoją małą, od początku była taka brazowa , i skąd pochodzi twój maż? My mieszkamy w małym miescie w dolnoślaskim. Moj M uczy tu angielskiego, a ja siedze z dziećmi w domu. Ostatnio zastanawiamy sie nad przeprowadzką do wiekszego miasta, ale zobaczymy jak to się ułozy:tak:pozdrawiam serdecznie i napisz coś wiecej...

Do góry