reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pary Polsko-Zagraniczne

czesc Dziewczyny! mam do Was pytanie,widzę że dużo z Was mieszka na wyspach,szczegolnie mi chodzi o Wlk.Brytanie.Otoż chciałam sie dowiedzieć jak wygląda sprawa otrzymania wizy dla afrykańczyka(Nigeryjczyka).czy jest trudo?ile jest procent szans ze takowa otrzyma? z gory dziekuje za odpowiedz.

reklama
Hej dziewczyny
Ja w Anglii siedze juz piec lat i do Polski powrocic nie zamierzam... Jest mi tutaj dobrze, nie jestem od nikogo uzalezniona, mieszkamy sami, co w Polsce nie byloby mozliwe... W malym miescie z ktorego pochodze o prace tez trudno, nie wspominajac, co moj by tam robil... Do czegos tutaj doszlam, moja praca, i chociaz z "kariery" musialam zrezygnowac (mialam zostac managerem w bliskiej przeyszlosci), wcale nie zaluje... Moja przyszlosc widze tutaj, a jesli cos by sie zmienilo, wiem, ze i tak do Polski nie wroce, szukalibysmy szczescia prawdopodobnie w innym kraju ;-) Pozdrawiam mamusie :-)

czesc Dziewczyny! mam do Was pytanie,widzę że dużo z Was mieszka na wyspach,szczegolnie mi chodzi o Wlk.Brytanie.Otoż chciałam sie dowiedzieć jak wygląda sprawa otrzymania wizy dla afrykańczyka(Nigeryjczyka).czy jest trudo?ile jest procent szans ze takowa otrzyma? z gory dziekuje za odpowiedz.

Rozumiem, ze chodzi o wize do Polski? Jesli jest twoim mezem nie ma zadnych problemow. Jesli nie, raczej tez nie, musi tylko przedstawic zaproszenie, dowody, ze bedzie mial gdzie mieszkac oraz ze osoba do ktorej jedzie ma pieniadze na jego utrzymanie. Na stronie konsulatu sa wszystkie wymagania. Obecnie na wize czeka sie dwa tygodnie.

Co do powrotu do Polski, to ja sobie tego nie wyobrazam. Polska nie jest jeszcze na to gotowa ;-)
Nie wiemy jeszcze czy zostaniemy tu w Anglii czy wyjedziemy zagranice. Ale jezeli juz tu zostaniemy to sprobujemy poza Londynem, bo tu za drogo i niebezpiecznie..

my zrezygnowaliśmy z zaproszenia bo okazało sie, ze za duzo zachodu-musi byc one podbite w urzedzie wojewodzkim-oczywiscie oplata, pozniej wyciagi konta mamy, no i uwaga! kontrole policji czy dotarlismy, czy ciagle jestesmy, czy pojechalismy-ZENADA, tak jakby ciagle komuna tam byla.A wytlumaczenie jedno:Nigeria jest na czarnej liscie. Ja radze zabukowac hotel i aplikowac o wize turystyczna, a potem mozna zawsze zmienic plany i odbukowac hotel i zostac z rodzinka.
Jesli kolezanka pytala o wize angielska to jest trudno-szczegolnie teraz w dobie kryzysu, sa trzy wyjscia: zaczac studia wiec wiza studencka-ktora wiadomo konczy sie po zakonczeniu szkoly, dostac prace:lekarz, prawnik, architekt i to samo co poprzednim przypadku-wiza konczy sie wraz z kontraktem, trzecie-poslubic europejke tam na miejscu:)

czesc dziewczyny,dawno mnie nie bylo.nie mialam internetu po przeprowadzce dopiero po miesiacu zainstalowali mi,i to ma byc 21.wiek....
ja to byl z mila checia do polski wrocila,jestem w uk jedynie ze wzgledu na mojego M....bo co on by tam niby robil.pozdrawiam

hej a co tu taka cisza??? żyjecie??? Byłam dziś w ambasadzie polskiej po paszport i wiecie ile par mieszanych tam było, wow, świat się kurczy hihihi miło było popatrzeć i dzieciaczki jakie ładne, chyba wszyscy chccą na święta zdążyć

reklama
hej a co tu taka cisza??? żyjecie??? Byłam dziś w ambasadzie polskiej po paszport i wiecie ile par mieszanych tam było, wow, świat się kurczy hihihi miło było popatrzeć i dzieciaczki jakie ładne, chyba wszyscy chccą na święta zdążyć

Haha, my zawsze z mezem liczylismy cudzoziemcow w kolejce :-) To prawda za kazdym razem przynajmniej piec par mieszanych, az milo popatrzec. Ale zawsze to dziewczyny z cudzoziemcami, nie widzialam ani jednego chlopaka z cudzoziemka. Czyzbysmy byly bardziej otwarte na swiat czy moze latwiej poddajemy sie urokowi cudzoziemcow.. :-)

Do góry