reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Anikola, głowa do góry już niedługo na pewno i TY będziesz mogła sobie przypiąć tego typu suwaczek:tak:Na każdą z nas przychodzi kolej w swoim czasie!!!!!!!

Goyah, powtórzę za Anikolą - stwórz suwaczek, żebyśmy wiedziały który to tydzień:-)

reklama
majeczka, anikola, dziękuję za odpowiedź. Tak jutro będę dzwonić właśnie się umawiać.

Sisi czy u Ciebie nie było tak ,że od razu jak pojechałaś na wizytę to miałaś stymulację? pytam, bo zastanawiam się co ze wszystkimi wymazami. Wstępnie mam się zgłosić w sierpniu i od razu krótki protokół a co wtedy z wymazami i posiewami?

Anikola z tego co pamiętam to tak jak piszesz sisi zaczęła odrazu stymulacje.
Ja tez gdyby nie torbiel zaczęłabym odrazu. Posiewy, Wymazy, wirusy mialam z marca. Zresztą dr mrugacz tylko przeleciał to szybko wzrokiem.

Witaj kis. Ja czekalam na wizytę di dr M prawie 2 miesiące. Potem już na bieżąco. A nie rozważasz np. Dr slowika albo dr. Homy. Wydaje mi się ze sa bardziej dociekliwi. Jak czekalam na inseminacje to do dr S weszła para i była na konsultacji ponad 40 minut, a dr M bach bach szybko i następna. Zastanów się. Pytaj nas my niestety jesteśmy krok albo nawet dwa dalej.

Anikola, rzeczywiście tak było, że stymulację miałam rozpoczętą już na pierwszej wizycie Nie miałam robionych w bocianie posiewów i wymazów jedynie skserowałam wyniki tych z parensa, które robiłam przed IUI, więc kilka dobrych miesięcy wstecz. Na tej pierwszej wizycie miałam tylko powtórzone badania hormonalne, bez AMH (do dzisiaj nie wiem, jaki mam współczynnik:-)) Lekarz powiedział, że nie ma potrzeby tego robić Mój m miał powtórne badanie nasienia, bo tamto było sprzed dwóch lat i tyle Po wizycie pierwszy zastrzyk i reklamówka leków na drogę:-)

Sisi ja dokładnie tak samo tylko bez leków (torbiel) amh tez mi nie kazal ale ja zrobiłam w Rzeszowie. Swoją drogą co klinika to inaczej. Niby w rzadowce jest obowiązek zrobić amh i bez tego ani rusz. Dr mr musi mieć jakieś chody w ministerstwie :)

Milena, bo to jakoś jest tak, że lekarz nie musi mieć podanego wyniku amh, jeśli badania (współczynniki hormonów są w określonych proporcjach, kiedyś to czytałam) I do programu rządowego nie musi być amh, wystarczy fsh w odpowiedniej wysokości.

Sisi a mniej więcej pamiętasz czy te wymazy w dniu rozpoczęcia stymulacji miały więcej niż 6 miesięcy? z prawie wszystkimi powinnam się zmieścić w terminie tylko chlamydia napewno przeterminowana. A posiew bakteriologiczny nie kazał Ci robić?

Anikola, ja pierwszą IUI miałam w grudniu, więc pewnie w listopadzie wymazy, a w bocianie byłam 24 kwietnia TYlko te hormony robiłam, żadnych posiewów.DR przejrzał papiery, bardziej interesowało go np. od kiedy się staramy, leczymy, żeby móc nas zakwalifikować do dofinansowania.

reklama
dziewczyny @ przyszła. Muszę trochę od tego odpocząć mam już dość. Jak pomyślę że zaczynam od początku... to chce mi się ryczeć.:-(

Do góry