reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Chętnie bym się z Wami spotkała ale wyjeżdżam w sobotę z samego rana bo muszę być po południu w domu (ważna uroczystość rodzinna). U mnie nie najlepiej bo endometrium dzisiaj już tylko max 7 :szok: Endometrium to akurat nigdy mnie nie zawodziło ale dzisiaj to jest porażka!!!

Ostatnia edycja:
reklama
19.06 Alutka: wizyta serduszkowa
20.06 Rea: transfer
21.06 Anikola: wizyta Bocian dr.Mr
21.06 Czerwona Oliwka: wizyta Bocian dr. Mr
26.06 Kasica82 : beta
27/28.06? Milena: wizyta Bocian dr. Mr

Alutka poprosimy o relacje z wizyty.

Rea jak transfer?

Oliwka i Anikola jak wrażenia po wizycie?

Dzięki Milena że pytasz, ale miałam strasznie małe endometrium bo zaledwie 7. Chcę tylko powiedzieć, że zawsze jak nie bierzemy jakiejś opcji pod uwagę to właśnie przeważnie ten problem właśnie się pojawia. Reszta przebiegła bez zarzutu. Szybko, sprawnie i bez nerwów. Na szczęście dr Mr nie spieszył się do mnie i mogłam wreszcie chwilę porozmawiać z embriologiem. Cieszę się bo ta rozmowa na prawdę dużo mi dała, w sensie wskazówek co robić z tym moim "chłopem" dalej :-) Byłam naprawdę zdumiona informacjami od embriologa (przede wszystkim jego wiedzą na temat bakterii mojego m) bo przecież nie musiał tego wszystkiego mówić, no i pewnie wiedzieć też nie. Po transferze była "poważna rozmowa" z m i podjęliśmy decyzję o leczeniu bez względu na efekt tego in vitro. Mam nadzieję że się uda ale przez to endometrium jestem strasznie zrezygnowana. :-(
Oliwka i Anikola jak tam wasze wizyty i wrażenia??

Ostatnia edycja:
Rea moja kochana musi być dobrze.
Ja jutro kończę brać te moje leki i będę czekać na @. Pytałam na innych wątkach ale żadna z dziewczyn nie brala tego leku i nie wiem kiedy się mogę małpy spodziewać. Jakby tak jak inne to powinna być w środę czyli wizyta w następnym tygodniu. Korzystam z ostatnich dni bez przemyśleń i wczoraj sobie porzadzilam z przyjaciółką % % % i jezdzilysmy ns koniach potem pękła poloweczka. Jutro wybieramy sie na basen póki jeszcze mogę. Ja zawsze jeżdżę na Strzyżów polecam naprawdę fajnie tam jest.

Rea powodzenia!!!:-)

Rea, jeśli mogę zapytać skąd wiedzie, że to bakterie powodują obniżenie morfologii u Twojego m?Robiliście jakieś konkretne badania? Tak pytam, bo u mojego też nie najlepiej Nie chodzi mi już oczywiście o możliwość zapłodnienia, ale po prostu o o wyleczenie.

Ostatnia edycja:
Sisi wiem to z posiewów. Na nich wychodzi bakteria, ale czy ona jest konkretnie akurat przyczyną słabej morfologii?? Nie wiem i na to pytanie nikt mi nie odpowiedział. Jedynie co zasugerował pan embriolog to że bakteria może być przyczyną problemów ze zdrowiem (nie będę się rozpisywała). Chodzi o to że każdy mężczyzna powinien chodzić do urologa tak jak kobieta chodzi do ginekologa. Ja raz w roku robię cytologię a mój m nigdy nie był u urologa!!! Czas to zmienić. :-)

reklama
Rea, mój też nigdy nie był u urologa czy androloga Mężczyźni nie mają takiej świadomości, jak my kobiety, że badać się trzeba regularnie Dopiero jak ich coś przyciśnie, to wtedy idą, a wizyta u urologa, to dla nich czysta abstrakcja A to powinno być standardem..

Do góry