reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

reklama
Alutka nie wiem. Dr kluz dzis przyjmuje Moze zadzwoń czy cie przyjmie i jedz. Albo po prostu zadzwoń powiedz jak jest ze twoj lekarz nie przyjmuje a ty się martwisz może cie jakoś uspikoi

Milena ja jak byłam w czwartek u dr Magonia to już miałam dlatego przepisał mi luteine i kazał czekać. Mam brać nospe, asmag i pregna plus.

Witajcie, straszny spokój ale tak często bywa przed burzą...:-D
Mam pytanie, czy robicie coś na endometrium, bo moja siostra też aktualnie się stara i ma małe endometrium ( w 12dc ma 3,5). Oczywiście wiadomo ten cykl stracony, ale dostała estrofem 1 mg od 1 dnia cyklu. powiedzcie da się coś zrobić żeby było chociaż te 7?? Ja mam zawsze powyżej 8 i ja mam AMH 3,9 a ona 0,9!!! Różnica jest między nami 1,5 roku. Myślałam że to raczej wszystko uwarunkowane genetycznie i że będziemy miały podobnie. a tu takie zdziwienie przy odbiorze wyników. To już oczywiście nie ma znaczenia ale mój m ma wyniki słabiutkie a jej m ma takie wyniki że sam lekarz się zachwycał. I ani ona ani ja nie jesteśmy w ciąży:crazy:

czerwona oliwko ja mam amh 0,6 i endometrium zawsze ładne, więc nie wiem od czego to jest zależne
nawet jak nic nie stosuje, tzn nie piję winka itd to też ładnie rośnie

rea jak coś znajdziecie z siostrą na endometrium to daj znać, u mnie z powodu kiepskiego endo nie odbył się criotransfer, 5mm w 11dc i takie samo w 16dc, coś takiego znalazłam :
Sposoby by poprawić grubość endometrium:

-naturalne- ryby, orzechy, migdały, czerwone wino.

-bez recepty- magnez, Bcomplex, kwasy Omega 3, Hormeel S, Wiesiołek (do owulacji), Vit E (do owulacji) oraz Acard. Dawkowanie wg ulotki.

-na receptę- Duphaston i Luteina, Tamoxifen, globulki z viagrą (poprawiające ukrwienie), witamina D3 (Vigantoletten 1000), stymulacja estrogenami (Estrofem/Forte, Progynowa 21/21mite, estroplastry); stymulacja gonadotropinami (Humegon, Menogon, Puregon). Dawkowanie należy przestrzegać ściśle według zaleceń lekarza.
A tak wogle to zastanawiam się nad następnym cyklem co dr Mr zaproponuje, bo estrofem wogle na mnie nie działa,

Dzięki za rady, obawiam się Anula że na nią estrofem też niestety nie działa. Wogóle ona ma straszne skoki hormonów i to takie przerażające. Np w poprzednim cyklu miała estradiol 2300 na clo i do tego prawdopodobnie żaden pęcherzyk (6 dużych powyżej 18!!!) nie pękł i takie samo endometrium jak teraz czyli 3,5. Szok!!! Podpowiem wszystko co napisałyście, ale jej musi wzrosnąć co najmniej drugie tyle co ma!!!
Ja myślałam że w mojej rodzinie to tylko ja będę miała problem z niepłodnością. I obawiam się że te naturalne specyfiki tj orzechy, wino, magnez, kwasy omega 3 nie pomogą bo ona to wszystko stosuje przed owulacją!!!
Anula a powiedz czy często masz takie małe endo w czasie owulacji. Pytam w sensie czy zdarzają się miesiące że jest powyżej 8?? Chcę ci tylko powiedzieć że ja mam zazwyczaj ok 10,5 w 13 dniu natomiast teraz miałam w 12 dc 8,4, i jestem pewna że to po stymulacji z poprzedniego miesiąca, teraz nie wiem jakie jest. Może Kochana musisz poczekać 2-3 m-cy aż wszystko wróci do normy?? Bo jak dzwoniłam do dr Mr że jednak chce w tym miesiącu to powiedział tylko "na razie czekamy do 12dc i zobaczymy endometrium, a potem jak będzie powyżej 7 to będziemy dalej rozmawiać" czyli miał coś na myśli że endo może nie urosnąć. Oczywiście wiadomo ze jak będziesz miała endo powyżej 7 to nie ma na co czekać. Wszystko będzie dobrze.
Nuna właśnie tak jak piszesz AMH nie ma nic wspólnego z endo.

reklama
rea patrzyłam na kartę z Parensa i tam zanim miałam stymulacje do iui to endo miałam 10mm w 11dc, ale już w trakcie stymulacji do iui to w 10dc 5,2mm,a następne iui to takie parametry endo- 6,6mm, 6mm, 7,8mm, 8mm, także rewelacji nigdy nie było !!! ja po stymulacji jeden cykl całkiem odpuściłam a drugi to ten co nie wypalił, więc przyszły to będzie trzeci, więc organizm powinien odpocząć już, no nie wiem jak to będzie teraz, ja AMH ma ponad 8 więc nuna ma rację

Do góry