reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

no ja mam wszystkie oryginały badań ale historii leczenia w parensie to tak na prawde nie mam żadnej oprócz leczenia bakterii więc nie wiem czy oni mają zrobić mi ksero wizyt i wpisów czy coś takiego? Musze chyba też tam podejść zarejestrowałam się do B ale teraz ciągłe wątpliwości ......
No ta kobieta z Bociana właśnie też mi mówiła żeby zacząć korzystać z programu musi nas mieć w systemie więc jak podpisaliśmy już programy gdzie indziej mimo, że nie zaczęliśmy to i tak jesteśmy zapisani w parensie więc to też byłaby zmiana operatora.......

Ostatnia edycja:
reklama
Goyah a co do czego masz wątpliwości? możesz przecież jechać na wizytę i zobaczysz co Ci powiedzą. Sama wizyta w Bocianie nie zobowiązuje juz do zmiany realizatora programu.
Ja nie chcę czekać, i jeśli mam wydać niemałą kasę na stymulację to już wolę poświęcić na naprawdę dobra klinikę i specjalistów.

wiem Nuna, że AMH to kosztowane badanie, ale myślę, że warto wiedzieć na czym się stoi, zwłaszcza w moim wieku:-) Goyah, dzięki za trzymanie kciuków;-)

goyah szczeże mówiąc to nie wiem ile za wizyte płaci się, ja z Parensa biore na razie historie choroby, regulamin u nich zostawiam, 12-tego jadę na wizytę i jak spodoba mi się nie będę miała zastrzeżeń dotyczących in vitro tzn jak dr powie że w następnym cyklu będziemy działać to wtedy wybieramy oświadczenia i zmieniamy klinike, ja na razie muszę bakterie wyleczyć więc nie podejmę się stymulacji dopóki nie będzie tam czysto a podejrzewam że dr Mrugacz też nie będzie chciał, u mnie zaważyło zmiane kliniki to że Parens będzie miał pieniądze dopiero za pół roku(lipiec) to troche długo w Bocianie Pani mówiła że idzie na bieżąco, a nóż się uda że w marcu będę już stymulowana, z tego co wyczytałam na ich str to mają protokół ultra krótki, może nim pójdę dr M jak zobaczył wynik AMH to powiedział że krótki u mnie zastosuje i tego się trzymam :tak:
nika mi Pani też mówiła o tym przeniesieniu ale ja wole usłyszeć od dr że zmieniając klinikę ja na bank będę miała in vitro przez rządówke w Bocianie, nie wybiore papierów w ciemno bo nie będę miała powrotu do Parens (na rządówke bo prywatnie to nie ma problemu) i zostane z ręką w ...wszystko zależy od wizyty, pokładam sporo nadziei w Bocianie i mam nadzieje że będzie dobrze i wszystko fajnie ułoży się :tak:na pewno opisze moje spotkanie z dr Mrugaczem, oczywiście jak wszystko zgra się fajnie to pierwsza będzie wiedziała goyah :-)

wiem bo wizyta nie zobowiązująca, tylko teraz to już nie wiem co robić bo się okazało, że falstart w parensie no ale kto wiedział, że tak będzie.... a teraz dyskutowaliśmy z m czy czasem tak samo nie będzie gdzie indziej bo program tam wykonują na bieżąco ale co to oznacza...? i raczej wątpi w to że w takich klinikach od razu zrealizują nam program mamy na myśli nowych i czy czasem nie zdecydować się na prywatnie tylko w artemidzie bo taniej ale znów młoda klinika mimo, że znani lekarze tylko ja tak naprawdę o żadnym nigdzie nie słyszałam...

hehehe wiesz anula teraz po kąpaniu znów inne pomysły, że też zostawiamy tak jak jest już taką burzę mózgów nie pamiętam kiedy miałam.... w parensie zostawiamy papiery zobaczymy co powie dr Mr. A jakie miałaś AMH? Bo moje 2,6 :/ i nie wiem czy dużo czy mało ale kojarze, że któraś miała nawet 8 bo nam dr M nic nie powiedział jaki protokół miałby zastosować no ale to już po fakcie.....

goyah pięknie to ujełaś właśnie o to mi chodzi, tylko nie wiedziałam jak mam to przekazać, my tam będziemy nowe i zapewne trafimy na koniec listy, więc jaką ja mam pewność że dla mnie starczy kasy, że załapie się ? jeśli dr nie da mi pewności to będzie wielka du*** i nie zrezygnuje z Parensa bo tutaj jednak na lipiec mam pewniaka i blisko

zostaje tak jak jest, zastanawiać będziemy się po wizycie jak dr nam to wszystko ładnie przedstawi nie ma co gdybać i nie potrzebnie nakręcać się i to tak na sam wieczór żeby później koszmary w nocy mieć :-D goyah to ja chyba miałam 8 z kawałkiem nie pamiętam bo moje wyniki zostały w Parens ale odszukam na forum bo na bank pisałam że wysokie i nawet ktoś pisał że może wystąpić hiperstymulacja, ale dr M mówił że jest wysokie ale lepiej takie niż niskie i że zastosuje krótki protokół,

no to już wiem, że pisałam o Tobie z tym 8 więc pieron wie jak to będzie w naszym przypadku. Tak właśnie wracałam do wczorajszych wpisów bo coś mi się przypomniało Narcyza wczoraj pisała o znajomej "Do nuna 25 mojej znajomej w Bocianie pierwsze kazali przyjechać na wizytę zanim wybierze papiery bo powiedzieli że jesli lekarz sie nie podejmie leczenia bo i tak przecież może być to co wtedy kiedy juz zrezygnujesz z pierwszej kliniki zostajesz z ręką w nocniku .Tak i ona zrobiła pierwsza wstępna bez wybierania dobre ogólne wrażenie na miejscu jeszcze jak lekarz do niej oddzwonił to w ogóle w szoku była mówiła że w Parensie taka sytuacja jest niemożliwa , następnie wybrała papiery i jest juz na liście na miesiąc kwiecień"
My także nawet się zastanawialiśmy bo też kiedyś Narcyza opisywała przebieg IVF prywatnie czy nie zrobić tego w Bocianie najszybciej jak się da a w parensie zostać mimo wszystko...
Tak czy siak narazie jeszcze jedziemy 12.02 :) chyba że wcześniej popadne w jakiś obłęd po wczorajszej wizycie nie wiem czy przespałam parę godzin...

reklama
Do góry