reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

wizyty w bocianie znalazłam 250 też nie mało ale....
pisałam wczoraj str 67 ;-)pobrał mi materiał zobaczymy czy bakterie wyleczyłam no i ciepłe gadanie, że nic więcej nie zrobi bo nie ma funduszy a najpierw te kobiety które są w programie

Dobra zmykam do łóżeczka ale coś czuje że znów będzie męcząca myślami noc...
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny ! pierwszy raz aktywnie biorę udział w forum:confused: dotychczas tylko "was" czytałam, odważyłam się napisać gdyż to co piszecie bardzo mnie dotyczy, leczę się w Parens rok, jestem po inseminacji (oczywiście nie skutecznej ) i obiecano mi in vitro latem, ale teraz bardzo się boję czy nas nie naciągają, mam za sobą 11 lat małżeństwa, 8 lat leczenia na PCO , laparoskopię, dziesiątki lekarzy, kilka klinik , załamanie nerwowe, separację itd. itd. same rozumiecie że sprawa jest poważna więc proszę powiedzcie o co chodzi z programem in vitro w Parensie:-( dziękuję z góry i przepraszam bo może już to ktoś napisał a ja może nie doczytałam:zawstydzona/y: pozdrawiam cieplutko wszystkie Panie dobrej nocy:-)

Witaj HHANA to chyba bardziej doświadczona niż my jesteś. No cóż tak jak piszesz in vitro obiecano niektórym na lipiec jeśli będą fundusze co nigdy nie wiadomo bo nam kazano dzwonić w czerwcu się dopytać ale można szukać po Polsce czy jest gdzieś możliwość wcześniej tak więc z anulą zdecydowałyśmy się na wspólny wyjazd do Bociana na wizytę ale narazie bez rezygnacji z parensa. No cóż wyniki jakie są tutaj to wyczytałaś szkoda, że nie piszą dziewczyny którym się udało na pewno było bardziej kolorowo no ale.... Z m byliśmy na pierwszej wizycie 6.11.2013 i tak badania, leczenie, kwalifikacja, podpisanie programów i teraz okazało się, że brak funduszy bo pierwszeństwo maja dziewczyny, które już realizują program i pieniądze są na ich próby. No a my już wybraliśmy tutaj więc ani nie zaczęliśmy a jak zmienimy klinikę to tylko raz i w takiej kropce jesteśmy bo nie wiadomo czy czekać czy szukać gdzie indziej a tam tez na koniec kolejki... prywatnie oczywiście można gdzie tylko chcesz....
A możesz napisać w jakich klinikach się leczyłaś bo pisałaś, że kilku? I dlaczego zmieniłaś na parens?

Dziewczyny dręczy mnie pytanie czy będąc zakwalifikowany z rządowi można próbować prywatnie gdzieś indziej? Czy jedno wyklucza drugie?

joasik nam w parensie jak rozmawiałam o wpisaniu na listę i z rejestracji Pani powiedziała że jesteśmy wpisani na listę rezerwowych to o prywatnym powiedziała że choćby od jutra to Państwo płacą na to nie ma limitów ale w sumie nie zapytałam tak dokładnie czy jak się nie uda prywatnie to później wrócic do programu... ale wydaje mi się że tak bo co im do tego że ja sobie mogę po klinikach jeździć i próbować prywatnie

No właśnie odszukałam regulamin i 9pkt jak dla mnie wyklucza taką możliwoś choć mam nadzieję,że źle to interpretuje, bo też wymyślił am sobie drogę awaryjną

Na dodatek jak ktoś jest już zakwalifikowany a nie rozpoczął żadnego cyklu i zmienia klinikę to też liczy się do tej jednej dopuszczalnej zmiany realizatora, tylko jeśli w to wliczają listę rezerwową to już by to było świństwo.
Czytałam ponownie bo chciałam cytologię sobie zrobić w innym miejscu a pamiętałam, że jakiś zapis ze świadczeniami u kogoś innego był. Bo w sumie zdziwiło mnie, że cytologię mam nieaktualna i nie zwrócili na to uwagi.

joasik rozmawiałam z Parensem dziś i Pani powiedziała że jeśli nie jesteśmy zakwalifikowani a podpisaliśmy regulamin to oni wysyłają do Ministra listę tzw oczekujących(rezerwową) i tak jak w moim przypadku nie miałam nic robionego na NFZ tylko prywatnie i jak chcę zmienić klinikę to już się liczy to jako zmiana realizatora i nie będę mogła wrócić w razie "w" do Parensa !!! chore to jest strasznie ale nie jest winą Parensa tylko głupiego regulaminu i pie*** polityków !!! ja regulamin podpisałam 7 stycznia i jestem w du*** bo myślałam i nawet dr mówił że stymulację zaczniemy w lutym a transfer ok marca a tak kasy nie ma ja zostaje z podpisanym regulaminem i nie wiem co dalej ... !!! :wściekła/y::angry:

joasik no toś mi podcięła nogi bo my chcieliśmy właśnie tak zrobić jeśli w Bocianie tez będzie oczekiwanie długie to zdecydowaliśmy si, że prywatnie załatwimy. To teraz anula nie wiem czy ta wizyta nasza ma sens. Podpisaliśmy regulaminy i tutaj może na lipiec, w Bocianie nie powiedzieli nic konkretnego i nie wiadomo czy też się nie okaże koło maja.... Prywatnie nie można bo program podpisany, a zrezygnować, żeby zrobić prywatnie nawet przed nie zrobieniem niczego ... :szok: to po cholere się za wszystkim łaziło...... doooopa wiedziałam, że to palan rządowy i nic dobrego z tego nie będzie:baffled:

reklama
joasik ale ty chyba jesteś po transferze jeśli dobrze pamiętam więc może nie będzie Ci potrzeba :)

Do góry