reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

no ja mam wszystkie oryginały badań ale historii leczenia w parensie to tak na prawde nie mam żadnej oprócz leczenia bakterii więc nie wiem czy oni mają zrobić mi ksero wizyt i wpisów czy coś takiego? Musze chyba też tam podejść zarejestrowałam się do B ale teraz ciągłe wątpliwości ......
No ta kobieta z Bociana właśnie też mi mówiła żeby zacząć korzystać z programu musi nas mieć w systemie więc jak podpisaliśmy już programy gdzie indziej mimo, że nie zaczęliśmy to i tak jesteśmy zapisani w parensie więc to też byłaby zmiana operatora.......

Ostatnia edycja:
reklama
Goyah a co do czego masz wątpliwości? możesz przecież jechać na wizytę i zobaczysz co Ci powiedzą. Sama wizyta w Bocianie nie zobowiązuje juz do zmiany realizatora programu.
Ja nie chcę czekać, i jeśli mam wydać niemałą kasę na stymulację to już wolę poświęcić na naprawdę dobra klinikę i specjalistów.

wiem Nuna, że AMH to kosztowane badanie, ale myślę, że warto wiedzieć na czym się stoi, zwłaszcza w moim wieku:-) Goyah, dzięki za trzymanie kciuków;-)

goyah szczeże mówiąc to nie wiem ile za wizyte płaci się, ja z Parensa biore na razie historie choroby, regulamin u nich zostawiam, 12-tego jadę na wizytę i jak spodoba mi się nie będę miała zastrzeżeń dotyczących in vitro tzn jak dr powie że w następnym cyklu będziemy działać to wtedy wybieramy oświadczenia i zmieniamy klinike, ja na razie muszę bakterie wyleczyć więc nie podejmę się stymulacji dopóki nie będzie tam czysto a podejrzewam że dr Mrugacz też nie będzie chciał, u mnie zaważyło zmiane kliniki to że Parens będzie miał pieniądze dopiero za pół roku(lipiec) to troche długo w Bocianie Pani mówiła że idzie na bieżąco, a nóż się uda że w marcu będę już stymulowana, z tego co wyczytałam na ich str to mają protokół ultra krótki, może nim pójdę dr M jak zobaczył wynik AMH to powiedział że krótki u mnie zastosuje i tego się trzymam :tak:
nika mi Pani też mówiła o tym przeniesieniu ale ja wole usłyszeć od dr że zmieniając klinikę ja na bank będę miała in vitro przez rządówke w Bocianie, nie wybiore papierów w ciemno bo nie będę miała powrotu do Parens (na rządówke bo prywatnie to nie ma problemu) i zostane z ręką w ...wszystko zależy od wizyty, pokładam sporo nadziei w Bocianie i mam nadzieje że będzie dobrze i wszystko fajnie ułoży się :tak:na pewno opisze moje spotkanie z dr Mrugaczem, oczywiście jak wszystko zgra się fajnie to pierwsza będzie wiedziała goyah :-)

wiem bo wizyta nie zobowiązująca, tylko teraz to już nie wiem co robić bo się okazało, że falstart w parensie no ale kto wiedział, że tak będzie.... a teraz dyskutowaliśmy z m czy czasem tak samo nie będzie gdzie indziej bo program tam wykonują na bieżąco ale co to oznacza...? i raczej wątpi w to że w takich klinikach od razu zrealizują nam program mamy na myśli nowych i czy czasem nie zdecydować się na prywatnie tylko w artemidzie bo taniej ale znów młoda klinika mimo, że znani lekarze tylko ja tak naprawdę o żadnym nigdzie nie słyszałam...

hehehe wiesz anula teraz po kąpaniu znów inne pomysły, że też zostawiamy tak jak jest już taką burzę mózgów nie pamiętam kiedy miałam.... w parensie zostawiamy papiery zobaczymy co powie dr Mr. A jakie miałaś AMH? Bo moje 2,6 :/ i nie wiem czy dużo czy mało ale kojarze, że któraś miała nawet 8 bo nam dr M nic nie powiedział jaki protokół miałby zastosować no ale to już po fakcie.....

goyah pięknie to ujełaś właśnie o to mi chodzi, tylko nie wiedziałam jak mam to przekazać, my tam będziemy nowe i zapewne trafimy na koniec listy, więc jaką ja mam pewność że dla mnie starczy kasy, że załapie się ? jeśli dr nie da mi pewności to będzie wielka du*** i nie zrezygnuje z Parensa bo tutaj jednak na lipiec mam pewniaka i blisko

zostaje tak jak jest, zastanawiać będziemy się po wizycie jak dr nam to wszystko ładnie przedstawi nie ma co gdybać i nie potrzebnie nakręcać się i to tak na sam wieczór żeby później koszmary w nocy mieć :-D goyah to ja chyba miałam 8 z kawałkiem nie pamiętam bo moje wyniki zostały w Parens ale odszukam na forum bo na bank pisałam że wysokie i nawet ktoś pisał że może wystąpić hiperstymulacja, ale dr M mówił że jest wysokie ale lepiej takie niż niskie i że zastosuje krótki protokół,

no to już wiem, że pisałam o Tobie z tym 8 więc pieron wie jak to będzie w naszym przypadku. Tak właśnie wracałam do wczorajszych wpisów bo coś mi się przypomniało Narcyza wczoraj pisała o znajomej "Do nuna 25 mojej znajomej w Bocianie pierwsze kazali przyjechać na wizytę zanim wybierze papiery bo powiedzieli że jesli lekarz sie nie podejmie leczenia bo i tak przecież może być to co wtedy kiedy juz zrezygnujesz z pierwszej kliniki zostajesz z ręką w nocniku .Tak i ona zrobiła pierwsza wstępna bez wybierania dobre ogólne wrażenie na miejscu jeszcze jak lekarz do niej oddzwonił to w ogóle w szoku była mówiła że w Parensie taka sytuacja jest niemożliwa , następnie wybrała papiery i jest juz na liście na miesiąc kwiecień"
My także nawet się zastanawialiśmy bo też kiedyś Narcyza opisywała przebieg IVF prywatnie czy nie zrobić tego w Bocianie najszybciej jak się da a w parensie zostać mimo wszystko...
Tak czy siak narazie jeszcze jedziemy 12.02 :) chyba że wcześniej popadne w jakiś obłęd po wczorajszej wizycie nie wiem czy przespałam parę godzin...

reklama
Do góry