reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

reklama
Nuna, właśnie zuważyłam, chyba wczesniej tego nie było, że przy nicku wyświetla się zielone puste kółeczko, jak ktoś jest on line, tak jak my teraz:-)

no ja dopiero jak o tym napisałaś to zwróciłam na to uwagę :)
nie wiem czy ciąża ma wpływ na wynik amh, nie mam pojęcia
a wiesz, że koszt tego badania to ok 150 zł?

witajcie Sisi powodzenia w piątek oby na do góry :) no właśnie to amh drogie więc lepiej zrobić w odpowiednim czasie żeby nic nie przeszkadzało a fsh jest ważny dc. My się zmobilizowaliśmy bardziej ze względów ciekawości i opinii w innej klinice narazie z m nie będziemy rezygnować z parensa potraktujemy to jak wizytę konsultacyjną bo właśnie ja nie wiem od kiedy się jest w programie skoro ja tak jak anula mam tylko podstawowe badania a nic na fundusz nie zrobiliśmy.... A i pamiętam że Narcyza kiedyś pisała, że jej znajoma w grudniu przenosiła się do bociana a i zabieg ma też na kwiecień więc gdzieś tutaj jest zakłamanie i nie wiem czy źle nie zrozumiałam coś ale anula pisała, że też jej powiedziała kobieta, że realizują na bieżąco...
Co się dzieje z Czerwoną oliwką ona miała stymulacje się nie odzywa...?

Anula tutaj o zmianie pisze dokładniej to jest ze strony invitro.gov.pl i okazuje się że:

1. Każda para uczestnicząca w Programie może zmienić realizatora (czyli klinikę, do której się pierwotnie zgłosiła). Informację o chęci zmiany realizatora para przekazuje na piśmie realizatorowi, u którego została zakwalifikowana do udziału w Programie.
  2. Para może zmienić realizatora Programu tylko raz (wtedy, gdy jest już zakwalifikowana do udziału w Programie, ale nie rozpoczęła żadnego cyklu medycznie wspomaganej prokreacji lub kiedy zakończyła cykl medycznie wspomaganej prokreacji).
  3. Zmiana realizatora nie wymaga uzyskania żadnej zgody (nie jest potrzebna ani zgoda kliniki, ani zgoda lekarza). Warto jednak – jeszcze przed podjęciem ostatecznej decyzji o zmianie – skonsultować ją z personelem medycznym zatrudnionym przez dotychczasowego realizatora.
  4. Zmiana realizatora nie oznacza rezygnacji z udziału w Programie. (Rezygnacja z udziału w Programie nie pozwala na ponowne przystąpienie do niego!)
  5. Jeżeli para, która zmienia realizatora, była zakwalifikowana do udziału w Programie, ale znajdowała się na liście oczekujących, po zmianie realizatora jest wpisywana na koniec listy osób oczekujących, którą prowadzi nowy realizator.
  6. Para będąca w trakcie cyklu medycznie wspomaganej prokreacji nie może zmienić realizatora przed wykorzystaniem wszystkich zarodków utworzonych w trakcie leczenia.

goyah ja po prostu do Ministerstwa jutro zadzwonie i wtedy będzie wszystko jasne, na pewno siedzi tam osoba która to wszystko ma w jednym paluszku i powie to obiektywnie, bo Bocian jedno Parens drugie a ja między młotem a kowadłem, po tym wpisie co zamieściłaś to moje zdanie jest takie że ja nie jestem zakwalifikowana, nie miałam żadnych badań robionych na NFZ tylko prywatnie, chociaż pewne zdanie mnie w tym do końca nie przekonuje(to podkreślone)
Jeżeli para, która zmienia realizatora, była zakwalifikowana do udziału w Programie, ale znajdowała się na liście oczekujących, po zmianie realizatora jest wpisywana na koniec listy osób oczekujących, którą prowadzi nowy realizator.
może ja jestem na liście oczekujących to wtedy du*** do Parensu nie ma powrotu wrazie "w",

Ostatnia edycja:
My jesteśmy w takiej samej sytuacji jak Ty tylko już po leczeniu bakterii i się okaże czy się wyleczyła. Dlatego ja narazie nie wybieram dokumentów po prostu jedziemy na wizytę. Na stronie gov pisali o wolnych miejscach na 31.01 Aktualności | invitro.gov.pl
Mąż mi jeszcze mówi żeby się umówić do innej kliniki w B żeby zaliczyć dwie wizyty za jednym wyjazdem :)
A że tak zapytam bo ja nawet o tym zapomniałam czy zapytałaś o koszt wizyty ale znalazłam, że 250 i kurcze znów kasa i jeszcze większa :/ kliniki teraz czepią niezłą kasę na ludzkim nieszczęściu..... mam nadzieje, że te nasze dzieciaczki będą mieli już możliwość darmowego leczenia :-)

Anula dzwoniłam dzisiaj również do Bociana. Bardzo miła Pani ze mną rozmawiała. Postanowiłam że zmieniam klinie i mojej decyzji nie cofnę. Jutro lub w czwartek pojadę do Parensa aby złożyć pismo/wniosek o zmianę realizatora i wyrejestrowanie z Parens. Pani z Bociana mówiła, że we wniosku musi byc podana klinika do której się chce przenieść. Parens wniosek musi złożyć do Ministerstwa i za ok 2-3 tyg już się widnieje w bazie w Bocianie. Ja póki co nie zapisywałam się na wizytę, bo najpierw chcę załatwić sprawy z wyrejestrowaniem a wizyta jak juz będę widniała w bazie Bociana.

Widzę dziewczyny Anula i Goya że w tym samym terminie cykl będziemy zaczynać :) U mnie wstępnie 11 luty to pierwszy dzień będzie (oczywiście jak wszystko będzie terminowo).
Fajnie że się razem wybieracie do Boćka. Mam nadzieję że dacie znać jakie wrażenia.

reklama
Pytałam jeszcze o dokumentację, i dowiedziałam się że najlepiej abym miała oryginały wyników swoich i małżonka. Jeśli Parens nie będzie chciał udostępnić kserokopii historii leczenia to mam poprosić o zrobienie przez nich epikryzy i z tymi papierami na wizytę przyjechać jak juz będę w programie u nich.

Do góry