reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Witam jestem tutaj nowa . Przeczytałam cale forum :) bardzo trzymam kciuki za was.
Ja ide po raz pierwszy na wizyte do doktora Magonia w Parents . Bardzo sie denerwujje. Staramy sie z meżem juz od roku w koncu trzeba sie zbadac bo napewno cos jest nie tak . Wysłałam meza na badanie i okazało sie ze wszystkie parametry w normie poza ruchliwoscia. Ze mna jest tak ze miałam przewaznie regularne cykle jednak własnie spóznia mi sie juz 10 dni juz nadzieje miałam zrobiłam test i jest negatywny . :( Mam obawy jak to bedzie w tej klinice jakie badania musze zrobic i wogole stresa mam duzego :( poradzcie cos

reklama
witaj ana88 po pierwsze nie denerwuj się dr M to bardzo miły lekarz i wszystko wytłumaczy, najpierw przeprowadzi z wami wywiad bardzo dobrze ze masz wyniki męża krok za wami a jeśli chodzi o ciebie to będzie chciał zobaczyć czy jajeczkujesz (przynajmniej tak ze mną było i pisze jak ze mną postępował) bez stymulowania jeśli okaże się że nie to wspomoże aromkiem ale innym specyfikiem, a jeśli chodzi o badania to cytologia, wymazy, posiew i bakteriologiczne. A kiedy wybierasz się na wizyte ? jesteś umówiona, dzwoniłaś ?

Nie udało się... czuję smutek pomieszany ze złością sama nie wiem na kogo... naprawdę udało się komuś w Parens? Bo już tracę nadzieję i wiarę w to miejsce... wszystko podczas tych 2 podejść zawsze jest tak jak powinno według lek. a nic z tego... wiem jak to wszystko brzmi i myślicie ze się wkurzylam ale bardziej dławi mnie żal...mam jednego mrozaczka ostatnią nadzieję ale wrócę po niego... sama nie wiem kiedy...bo teraz nie mam siły i pozytywnego myślenia... trzymam za was kciuki dziewczyny ... potrzebuje wiary

Ohhh Ważko tak mi przykro ... nie wiem co napisać bo przypuszczam że żadne słowa Ci nie ulżą jedynie czas... trzymaj się nawet najmniejszej iskierki nadzieii

witaj Ana tak jak pisze Anula nie masz się co obawiać bardzo przyjemny lekarz ale może jednak nie będziesz musiała korzystać z kliniki :-) test mogą być czasem zakłamane oby...

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
anula86@ wizyte mamy w srode tak juz miesiac czekalismy od zapisania sie .
Jest to dla mnie trudne tym bardziej ze akurat u mnie w pracy 2 kolezanki własne sie dowiedziałam sa w ciązy a mi nasuwa sie pytanie tylko jedno wszyscy sa a czemu nie ja :( moze samolubne ale tak pragne jak wszyskie wy tutaj:(
A jeszcze mam oytanie co do cen tyccha badan jak pamietasz

Ana pierwsza wizyta kosztuje 120 + posiewy 100. A później AMH, FSH i CigM 220 i męża 40 chyba że potrzeba będzie żeby mąż zrobił chromatynę a to już 360 ale z tego co piszesz wyniki nasienia nie mieliście złych. Tak przynajmniej było w naszym przypadku też jesteśmy po pierwszych wizytach płatnych ale my się przygotowujemy do IVF. Klinika prywatna i trzeba się niestety przygotować na koszty. Życzę powodzenia

wazko ja jestem jeszcze przed stymulacją, ale póki co na tym forum żadna nie jest w ciąży a przecież dziewczyny i do insem podchodziły i do in vitro i nic... wielkie g**** , ja też się dołuje bo jakby przynajmniej jedna z nas zaciążyła ... miałybyśmy siłę o walkę a tak ... co się dzieje !!! czy to jest możliwe że traktują nas jako jeden przypadek, przecież każda z nas ma inny organizm, cykle etc. a wszystkie jedziemy na tym samym !!! ważko ja chwilami też tracę nadzieję w ta klinike i co z tego że wszyscy mili (ciąż jak nie było tak nie ma) trzymaj się kochana
ana88 wiem o czym mówisz, mam sporo znajomych i wszyscy dzieci mają tylko ja ... i ciągle te głupie pytania "a na co wy czekacie" ręce opadają co nie którzy mogliby się domyśleć !!! ciężko jest, jeśli chodzi o koszty są na stronie Parens,

Ostatnia edycja:
Ważko bardzo mi przykro;-( naprawdę przykro T Tak, jak piszecie dziewczyny, można zupełnie stracić wiarę w skuteczność tej kliniki Koleżanka, która tam chodziła jakieś rok temu zrezygnowała, bo stwierdziła, że to tylko niepotrzebne koszty i wątpi w ich skuteczność Powiedziała wprost, że to tylko wyciąganie pieniędzy od zdesperowanych, zagubionych ludzi Gdybym mieszkała chociaż trochę bliżej BIAŁEGOSTOKU na pewno pojechałabym do tamtejszej kliniki Oni naprawdę się na tym znają i mają potwierdzone wysoki wyniki, a u nas to...Tyle jest nas tutaj na tym forum i żadna nie miała szczęścia...to daje do myślenia...

reklama
dziękuję dziewczyny za miłe słowa...będę starać się myśleć pozytywnie ... teraz jestem jeszcze bardzo rozgoryczona ...porażka podcięła mi skrzydła i zabrała wiarę którą miałam ale będzie dobrze... trzymam dziewczyny za was wszystkie kciuki..

Do góry