nika13
modlę sie o cud...
Anula nie spotkałam się jeszcze z normami AMH przy których kwalifikują na krótki czy na długi protokół. Wydaje mi się że w dużej mierze zależy od reszty wyników hormonów, wieku pacjentki, chorób itp. Ja mam niski poziom AMH (0,8) więc pewnie z tego względu bedę miała krótki protokół, aby wcześniej nie "wyciszać" jajników, bo w moim przypadku to nie ma sensu, i tak są wyciszone.
Na wyniki SCSA trzeba czekać ok.3 tyg.
nawet jeśli parametry nasienia są w miarę dobre to nie zaszkodzi im dodatkowa dawka witamin.
Plemniki "regenerują" się w przeciągu 3 miesięcy, więc przed planowaną czy inseminacją czy IVF warto wspomóc dodatkowymi specyfikami.
Co do pustego jajeczka podczas punkcji to Ci nie odpowiem. Ale po to jest stymulacja hormonalna aby wyhodować ich jak najwięcej i aby było z czego wybrać
Na wyniki SCSA trzeba czekać ok.3 tyg.
nawet jeśli parametry nasienia są w miarę dobre to nie zaszkodzi im dodatkowa dawka witamin.
Plemniki "regenerują" się w przeciągu 3 miesięcy, więc przed planowaną czy inseminacją czy IVF warto wspomóc dodatkowymi specyfikami.
Co do pustego jajeczka podczas punkcji to Ci nie odpowiem. Ale po to jest stymulacja hormonalna aby wyhodować ich jak najwięcej i aby było z czego wybrać