reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Witajcie dziewczyny.
Niestety ja nie mam się czym chwalić, bo nie osiągnełam nawet takiego etapu jak Wy. Moje pierwsze podejscie do ivf zakończylo sie na punkcji. Ale nie chcę wdawać się w szczegóły i proszę nie pytajcie. Od kilkunastu dni przechodze chyba najtrudniejszy okres w moim życiu. Nie ma chwili abym nie myslała o porażce.
Cały czas Was czytam i kilka dni po tym wydarzeniu, zaczęłyscie pisac o zmianie kliniki , ja siedziałam i wyłam przed monitorem, bo nie wiedziałam co mam robić, czy też rozważyć zmiane czy pozostać. Ale rozsądek mówi, że kolejne podejście równiez w Parens. Wchodzą tu względy pracy mojej i mojego m, ale przede wszystkim kwestie finansowe. Poprzedni cały rok wydawaliśmy kase na iui, badania itp aż w końcu jej brakło.
Na chwile obecna jeszcze bardziej zagłębiam wiedze na temat ivf, aby lepiej przygotować się do kolejnego podejscia jak również przygotować sie na rozmowe z lekarzem. Niebawem mam wizyte u doktora, bardzo się jej boje.

Wyczytałam w Waszych postach, że macie zal do kliniki, że was "zarezerwowała", ale np ja papiery podpisałam początkiem lipca choć nie spełniałam wtedy jeszcze warunków kwalifikacji ( za mało cykli stymulowanych) aby miec rezerwacje i to ja o to zabiegałam. Myslę, że gdyby to forum powstało wczesniej wiele z nas miało by o czym mysleć.

Goya kochana Ty nie szukaj możliwości zapłodnienia mniejszej ilości komórek tylko wyraź zgode na 6, bo nawet z tych sześciu możesz zostac z niczym.

Bardzo współczuję tym z Was którym w miedzyczasie sie nie udało i trzymam cały czas kciuki za te, które mają testować

Dziewczyny rozważcie moja prośbę i wstawcie stopki, bo jest nas coraz więcej i reszta się gubi

Ostatnia edycja:
reklama
Anikola mierzyłam rano tak jak trzeba, tylko zastanawia się nad sensem skoro temperatura ma spaść przed @ a ta przyblokowana jest, jak myślisz?

Czerwona oliwki miło że się odezwałaś:) trzymaj się.
jak możesz to poinstruuj mnie jak stopki się robi, jestem zielona w tym temacie

czerwona oliwko miło cię znów zobaczyć, trzymaj się kochana, ja mam taką samą prośbę jak joasik ażebyś jakąś instrukcję dała jak zrobić stopki, faktycznie będzie łatwiej nam "starym" i "nowym" forumowiczkom, sisi kciukasy zaciśnięte :tak:

joasik w momencie po zalogowaniu widzisz taki panel, gdzie pisze na czerwono "witaj joasik" - i w tym panelu jest również "panel użytkownika " - whodzisz w to i po lewej stronie szukaj "edytuj sygnature" - tam już tworzysz co chcesz

Joasik a w sumie zapomniałam, że przecież ten duphaston to brałam do 25dc i go odstawiałam dlatego miesiączka przychodziła, a faktycznie Ty nie odstawisz póki nie będzie wiadomo czy się udało czy nie. Zgłupiałam;-)ale wiesz co wydaję się mi, że chyba na forum kto po in vitro dziewczyny pisały, że chyba mierzyły temperaturę. Z tego co wiem duphaston i luteina nie ma wpływu na temperaturę i chyba jak jest ciążą to powinna być podwyższona i jednocześnie jak się nie udało to spada temperatura, ale @ nie ma , bo jest przyblokowana to czasu odstawienia leków. Ale czy tak jest na 100% to nie dam sobie ręki uciąć.;-)
Czerwona Oliwko trzymaj się!!! miałabym do Ciebie straszna prośbę, jakby dr M. powiedział Ci coś konkretnego, co można zrobić, żeby te komórki poprawić to proszę podziel się z tym. Jak może pamiętasz ja miałam tylko jedną, która się nadawała i mi dr polecił witaminy ale jakoś nie wierzę, że to sprawi, że kolejnym razem będzie lepiej.

Dzięki Anikola, poszukam może znajdę:) na wszelki wypadek będę miała wiedzę w zapasie bo pewno teraz to i tak nie byłoby miarodajne bo nie wiem czy rosła

No i właśnie znalazłam, nuna masz rację efektem przyjmowania luteiny może być podwyższona temperatura.

reklama
na górze strony, po prawej stronie masz w kolorze czerwonym PANEL UŻYTKOWNIKA, wchodzisz tam i po lewej stronie będzie opcja: edytuj sygnaturę, no i pojawia się taka tabelka jak się wiadomość pisze, tam musisz sobie wpisać co chcesz i dajesz ZAPISZ :) tyle

Do góry