reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

[FONT=&quot]Dziękuję dziewczyny za wsparcie, jeśli chodzi o poród to rodziłam naturalnie, drugi etap porodu tzn. 2 ostatnie godz. były ciężkie, do dnia dzisiejszego dochodzę do siebie, ale zagryzam zęby i do przodu, najważniejsze jest dziecko, na szczęście wszystko jest na dobrej drodze, mały w poniedziałek będzie już w domku[/FONT]
[FONT=&quot]Katarina123[/FONT][FONT=&quot] napisałam ci wiadomość co do twojego pytania[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

reklama
Witam☺ mam kilka pytań do dziewczyn które miały iui w Parensie. Co wchodzi w cenę inseminacji? Czy za np. monitoringi pęcherzyków i wizyty u doktora trzeba płacić osobno? Jestem zupełnie zielona w tym temacie. Niedługo chciałabym podejść do iui, a nie wiem od czego zacząć. Może mnie ktoś oświeci.

Witaj. Wizyty są płatne osobno. Koszt z lekami i wizytami to jakis tysiąc złotych. O ile dobrze pamiętam. Od czego zacząć? To zależy na jakim etapie jesteś. Napisz cos więcej o sobie. Jesteś już pacjentka kliniki czy dopiero będziesz?

Dzięki za odpowiedź:-) do Parensa odsyła mnie obecny gin. Stwierdził że on zrobił już wszystko co w jego mocy. Na monitoringach za każdym razem dochodziło do owulacji. Miałam też robioną laparoskopię diagnostyczną, wynik:jajowody obustronnie drożne. Maż nasienie ok. Niewiadomo dlaczego nie zachodzę w ciążę.

Dziewczyny Klinika Bocian poszukuje chętne pary do bezpłatnego in vitro w ramach badań naukowych, oczywiście poza rzadowka,
pozdrawiam :-)

Witam was dziewczyny!
Chciałam prosić Was o podzielenie się swoimi doświadczeniami w pewnej sprawie, ale póki to nastąpi, składam gratulacje Mamusiom, tym już doczekanym :-) i tym jeszcze oczekującym a za staraczki trzymam bardzo mocno kciuki :tak:

Chciałam prosić te dziewczyny, które podchodziły do IV w Białymstoku o podzielenie się swoimi wrażeniami na temat całej procedury, jak wyglądał "technicznie" dojazd na badania podczas stymulacji, czy mieszkałyście w Białym, jak długo trwała stymulacja, jak z dojazdem? jak to w ogóle tam wygląda i jest zorganizowane?
ja mam problem z pracą, nie ma mnie niestety kto zastąpić i pójście sobie na 2 tygodnie urlopu czy zwolnienia byłoby równoznaczne z wydaniem na siebie "wyroku" w postaci groźby zwolnienia (prywaciarz!!!) :frown:

Ponieważ dostałam na forum "nasz-bocian" (chyba przez waszą koleżankę z forum (anikola to Ty?) info o bezpłatnym IV w Białymstoku, napisałam wczoraj maila z prośba o udzielenie szerszych informacji i dostałam odpowiedź zwrotną taką: "Dzień dobry.

Jeżeli chodzi o szczegóły medyczne, bardzo proszę o kontakt bezpośrednio do dr Grzegorza Mrugacz pod nr 602 636 656.

Pozdrawiam,
Bartosz Mrugacz"

My z mężem mamy co prawda jeszcze zalecenie jednej ostatniej IUI i mam nadzieję, że nas zakwalifikują do rządówki, ale mam z tym pewien problem, ponieważ mimo długich starań, stwierdzonego problemu u męża (OAT), dwóch IUI byłam tylko jeden raz stymulowana 1/2 Clo i lekarz robi mi problem w Parensie, ale będę go jeszcze przekonywać ponieważ udało mi się zdobyć dokumentację z wpisem mojego ginekologa z 2008 r. "Sterilitas primo od 6 m-cy".

Bardzo wam dziękuje kochane za udzielenie informacji i będę się odzywać :)

Pozdrawiam Was serdecznie!

Ostatnia edycja:
Witaj loni.
U mnie to było tak.
Pierwsza wizyta, podstawowe badania moje i m żołnierze. Wtedy byliśmy razem ale miałam torbiel i musiałam ze stymulacja czekać. Gdyby nie byłoby to to od razu bym zaczynała. Następny raz pojechałam sama po leki. Wróciłam w ten sam dzień. Za kilka dni miałam się zgłosić na podglądanie (już nie pamiętam chyba za 7 dni) też pojechałam sama. I wtedy juz zostałam do punkcji (chyba od piatku do wtorku albo srody)bo podglądanie było co 2 dzień i nie było sensu jeździć do domu. Mieszkałam 20 km od białego w Supraślu. Gwiazdek nie bylo ale dużo taniej niz w mieście a że to byl lipiec cały dzień spędzalam na jeziorem. Emek przyjechał na punkcje autobusem i wróciliśmy do domu. I juz ostatni raz pojechaliśmy na transfer.(po 5 dniach) Był rano i moglibyśmy wrócić do domu ale postanowiliśmy dla bezpieczeństwa zostać na noc i wracać na następny dzień. Ot tyle potem beta i radość. Tobie tez tego Życzę. Kwotowo to nas wyszlo okolo 4000 tysięcy(leki, ,mieszkanie, jedzenie, ,paliwo) bo zaczynam stymulację w czerwcu a refundacja leków weszła od lipca.
jeżeli mogę cos doradzić to lepiej umawiac wizyty na rano bo w nocy szybko trase przelecisz(ja raz jechalam 4i pol godziny) a tak w dzień i nad ranem jak ludzie jadą do pracy trzeba liczyć okolo 6.

reklama
Co tu tak cicho?
Bocianowe dziewczyny co u was? Madziule jak się sprawy u was maja?
Goyah, rea jak macierzyństwo? U nas wszystko dobrze młody rośnie jak na drożdżach.
Całuje(my)

Załączniki

• 1432245957470.jpg
    1432245957470.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 66
Do góry