reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Anula dobra decyzja. Invitro uczy cierpliwości zaczniesz za dwa tygodnie i na pewno będzie dobrze.
Musze się wam przyznać ze bałam się opalać a opalona jestem jak rumunka :)
Aha przeniosłam się do pokoju za 40 zl i jest przyzwoity. Całkiem osobno. Łazienka i aneksik tylko lodówka i czajnik ale w razie czego na dole jest mała kuchenka to ewentualnie cos tam można upitrasić

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczynki, byłam dzisiaj w warszawie na tej rozmowie kwalifikującej do badań klinicznych i prawdopodobnie się załapiemy, tylko muszę uzupełnić jeszcze kilka papierków/starych badań, no i iść jeszcze raz do dr K, bo tak mi zrobil opis usg że nawet nie bylo na nim mojego nazwiska...także mam nadzieję, że nam sie uda, trzymajcie kciuki!!

No a poza tym, to mam problemy w pracy przez to że znowu wzięlam dzień wolny...dzisiaj mi dziewczyny zadzwoniły że chyba chcą mi dać wypowiedzenie...także zajebiście! Czlowiek chce mieć tylko dziecko i przez to ma kłopoty...postanowiłam więc iść jutro do lekarza po zwolnienie i siedzieć na zwolnieniu dopóki nie znajdę czegoś nowego...porażka!!!

milena uczy i to chole*rnie !!! zwłaszcza że jestem osobą, która musi mieć teraz, tu i koniec a jednak w życiu nie zawsze to wychodzi jak widać, no nic zobaczymy co będzie po wizycie, najwyżej we wrześniu zacznę od nowa przygodę ze stymulacją ;-) tak się teraz pocieszam :-D
nuna trzymam kciuki za zakwalifikowanie do badań, a jeśli chodzi o twoją pracę to po prostu ręce opadają na tych pracodawców, nie sądzę że jesteś pracownikiem takim że non stop na urlopie, ale tacy zawsze coś znajdą, jesteś pewna żeby iść na zwolnienie lekarskie ? może to tylko plotki, nie chcę doradzać bo ty sama wiesz najlepiej co dobre dla ciebie, oby koleżanki myliły się, trzymaj się- następna praca będzie lepsza i atrakcyjniejsza ;-)

Milenka ja się zajmuję szkoleniami, także tu trzeba być cały czas na bieżąco...no ale w tym momencie nie mam żadnego zastępstwa w razie W...
Anula no ja brałam do tej pory urlop tylko na wyjazdy do Warszawy, ale u mnie od dłuższego czasu czepiają się o wszystko i ja mam tego już serdecznie dosyć, jestem tak strasznie zmęczona tym psychicznie i zestresowana, że może i mi to wyjdzie na dobre jak posiedzę trochę w domu, ostresuję się...czas najwyższy zmienić pracę bo ten stres który mam teraz nie wpływa na mnie dobrze...a tej sytuacji jak się staram o dziecko nie jest wskazany...

Nuna ja też zrezygnowałam z pracy ten sam problem co ty. Nie mogłam mieć choćby 1 lub 2 dni wolnego a co dopiero tydzień lub dwa. Człowiek musi zawsze wybierać. Też szukam jakiejś pracy, ale bez ciśnienia ( a teraz przez wzgląd na in vitro zaprzestałam całkiem).
Anula czuję że to będzie dobra decyzja. Trzymam kciuki za następny miesiąc. Może odebrałaś moją poprzednią radę związaną ze zrezygnowaniem z tego miesiąca ze względu na endo jako wtrącenie się, ale wierz mi nie o to mi chodziło. Po prostu przerobiłam to sama w poprzednim miesiącu i bardzo tego żałowałam i nie chciałam żebyś powieliła mój błąd. Więc pewnie trochę wywarłam na Tobie presję i zbyt dosadnie dałam Ci do zrozumienia co o tym myślę. Jeśli tak to przepraszam. Jednak ostatecznie cieszę się, że taką właśnie decyzję podjęłaś.;-)

nuna to w takim razie jak piszesz że czepiają się na siłę i o wszystko- to bez wachania nie wracaj !!! bo jeden-dwa dni urlopu to nie non stop, każda zmian jest dobra, więc kochana olej pracodawce siedź na urlopie ile wleźie, albo ile się da ;-)może faktycznie odpoczniesz psychicznie a wakacje temu sprzyjają,

Nuna powodzenia odnośnie kwalifikacji:)
Anula trzymam kciuki za nastepne super endo jakbym tylko mogła to bym oddała Tobie swoje;-)u mnie to chyba jedyna rzecz z którą nie mam problemu;-)

reklama
rea nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłabyś źle doradzić albo że się wtrącasz, ja na twoim przykładzie byłam pewna tego że nie chcę transferu przy endo 6,7mm, tyś miała trochę więcej i niestety b. ładna blastka nie przyjeła się, ja mam ostatnią więc wolę przeczekać i podejść jak wszystko będzie ok. żadnej presji na mnie nie wywarłaś :tak:, po to tu jesteśmy żeby sobie doradzać i podtrzymywać na duchu, ale jeśli coś jest beznadziejne to wolę wiedzieć niż łudzić się albo wierzyć w cud, jak już pisałam twoja historia potwierdziłą regułę że endo jest bardzo ważne, dziękuję i nie przepraszaj bo ja ani się nie gniewam, ani nie uraziłaś mnie :tak:kiedy wybierasz się do bociana? jakiej klasy masz zarodka?
nuna a możesz coś więcej napisać o tych badaniach, na jakiej podstawie kwalifikują, no i jakie badania dodatkowe trzeba robić. Ogólnie jak sama stymulacja wygląda, czy różni się od in vitro

Do góry