reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Rea moja siostra mieszka w bloku obok mojego i często mnie prosi, żeby z nią i siostrzenicą iść na plac zabaw. Wytrzymuję tam góra pół godziny, bo się dziwnie czuje, jakbym tam nie pasowała i to jest jedynie miejsce, które mnie przygnębia;-)a pozatym to mi nie przeszkadza jak się wokół mnie rozmawia o dzieciach. Ja znowu mam potrzebę, żeby codziennie zobaczyć się z moją siostrzenicą, jakoś chwilowo wynagradza mi brak dziecka. Rea najbardziej mnie wkurza, jak mężczyźni przy mnie gadają, że jak mój mąż nie daje rady to oni mu pomogą....

reklama
Anikola, no ja też niestety spotkałam się z hasłem o pomocy i to od dwóch takich których nawet patykiem bym nie dotknęła:-)
A za rok i ty będziesz pasowała.

Ostatnia edycja:
Rea chciałabym bardzo :) chociaż wczoraj jak byłam na wizycie i mówię lekarzowi czy te moje zrosty na 100% uniemożliwiają naturalne zajście w ciąże, bo ciągle liczę ,że tak się uda, to sprowadził mnie na ziemię;-)ale ja swoje dalej wiem;-)

Witajcie dziewczyny czytam Was ciągle i taki żal mnie nachodzi z powodu niepowodzeń.:-(
Anula trzymaj się może to ten następny cykl właśnie ma być tym odpowiednim....

Rea mimo, że mi się udało dokładnie znam te pytania "jak tam u nas, na co czekamy...."
Raz nawet zdarzyła nam się taka śmieszna sytuacja 2lata temu ksiądz na kolędzie spojrzał na mnie i mówi "o maluszek w drodze", a my z mężem na siebie, a ja że nie tylko przed chwilą obiad jedliśmy hihihihiihih :-D nigdy nie widziałam tak zmieszanej osoby-bezcenne ale uśmialiśmy się :D
Ja mam już 5 dzieci mojego rodzeństwa i bardzo lubię z nimi spędzać czas :) ale najbardziej zabolało mnie kiedy koleżanka która "wpadła" zapytała mnie jeszcze przed ciążą czy chcę test ciążowy bo ona kupiła dwa z tłumaczeniem jak się go robi w życiu nie czułam się tak nie wiem dlaczego ale "upokorzona" :-(

Życzę Wam wszystkim powodzenia i cierpliwości i dużo zajęć :) bo ciąża podobno przychodzi wtedy kiedy się jej wogóle nie spodziewa
Pozdrawiam Was serdecznie

Dziewczyny, po jakim czasie (tzn po ilu nieudanych transferach) powinnam skupić się na diagnostyce?? Zacząć robić badania?? mam na myśli histeroskopię i inne. Lekarze na podstawie zwykłego usg twierdzą że niby jest wszystko oki, ale wiecie jak to jest. W zasadzie zwykłe usg nie daje żadnej pewności, ani w żaden sposób nie jest w stanie wykryć mięśniaków, endometriozy czy np przegród w macicy. Teraz spokojnie pojadę jeszcze po kropka ale nie wiem czy przed drugą próbą (czyli mam na myśli drugą stymulacją) nie zacznę szukać czegoś u siebie.

rea myslę, że pomysł ze zrobieniem badań przed kolejną stymulacją to dobry pomysł. Oczywiście mamy nadzieję, że do tego nie dojdzie :-D
Mi dr Magoń zrobił przed pierwszą IUI laparoskopie, a przed druga stymulacja do ivf histeroskopie za co jestem wdzięczna.
Ogólnie, jeżeli czytają to forum dziewczyny przed IUI - to pamiętajcie, żeby wykonac badanie drożności jajowodów: albo laparoskopie albo HSG

rea moje zdanie znasz diagnostyka to podstawa :) a przede wszystkim to histeroskopa lub laparoskopia badanie usg nie pokazuje wszystkiego.... nie mialas robionych masy badań ....warto sie zaglebic ale oczywiście zycze by to nie bylo potrzebne ....

reklama
gratulacje Alutka może czerwiec okaże się bardziej owocny niż maj, bo nie chce narzekać ale maj był tragiczny, prawie wszystkie próbowałyśmy, a udało się zaledwie jednej (sisi:-)).

Do góry