reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

rea ja ide cyklem stymulowanym, dziś jest 16dc, zaraz po wizycie u gina dzwonie do dr Mr powiedzieć jakie endo i wszystko dziś się okaże, ja słyszałam że dr od piątku(6.06) na urlopie tylko nie wiem do kiedy może jest na wakacjach i dlatego tak zareagował na telefon, masz rację nie ma na co czekać jak jesteś gotowa psychicznie i organizm odpoczął po hormonach to wracaj po śnieżynkę :tak:

reklama
Alutka moja znajoma miała bardzo bolesne okresy, wielu specjalistów odwiedziła i w końcu dobrze trafiła. Kobieta wysłała ją do jakiegoś specjalisty (prolaktynę miała zbyt wysoką) i okazało się, że musiała iść na operację, bo coś na przysadce mózgowej miała (na leki nie szła). Pewno nie zawsze wysoka prolaktyna o tym świadczy, ale poszukaj dobrego lekarza. Dokładnie nie opiszę Ci sytuacji, bo nie pamiętam, ale w efekcie ma 2 dzieci :) po zabiegu bezproblemowo:) Podobno czasem wystarczy zbić prolaktynę i ciąża się pojawia:):):)

Joasik ja do tej pory mialam okres co 29 dni bez bolowy ateraz jest 37dc i nic .prolaktyne zbadalam bo wczesniej mialam podwyzszona jakies 5lat temu ale po tabletkach powrocila do normy i ten moj ostatni okres trwal dobe co zawsze 3dni ,mowilam doktorkowi ale powiedzial ze powinnam sie cieszyc z tego bo pecherzyk mam ladny i wzielam zastrzyk w 10dc bo mialam podchodzic do iui ale nie bylo bo nie bylam wstanie przyjechac .dziewczyny szukam dobrego endokrynologa w rzeszowie bo ja nie jestem z rzeszowa

No niestety u mnie d***, jestem tak zła że chyba zaraz kogoś pogryze !!!!!!:wściekła/y: szlak mnie zaraz ... byłam na wizycie w tamtym tyg (11dc) endo 0,52, dziś 16dc i to samo ani mm nie ruszyło !!! wszystko poza tym ok, więc rozmawiałam z dr Mr i odpuszczam ten cykl :-(mam brać przez 10 dni duphaston i estrofem po 10 dniach odstawić i czekać na @ i dzwonić 1dc !!!!!! No przecież rączki opadają po same kostki. Nie wiem czemu wogle nie zareagowałam na lek, i dlaczego endo nic nie wzrosło- dziewczyny czy wy kiedyś miałyście podobną sytuację ???
Kiedyś czytałam że in vitro dyscyplinuje i uczy pokory, ja osobiście podpisuję się obiema rękoma !!! Tak to jest coś sobie zaplanować !!! wszystko runęło jak domek z kart :wściekła/y:
Przepraszam dziewczynki że tak się użalam nad sobą, ale nie mam gdzie się wygadać, m pojechał na delegację (całe jego szczęście :-D) więc przez tel z grubsza mu powiedziałam, no i biedne wy mi tylko zostałyście,
rea opuszę cię nie będziemy szły razem:crio, oczekiwanie, beta i mega szczęście, cała nadzieja w tobie :tak:

anula stało się tak dlatego, że to ten kolejny cykl będzie TYM właściwym:) ale znam dokładnie tą złość... ja też idealnie pierwsze crio zaplanowałam i nie wypaliło - kolejne było tym właściwym:) tak jak u Ciebie będzie!

Anula kochana trzymaj się, następny miesiąc na pewno będzie oki. No ja raczej nie myślę żeby był u mnie problem z endometrium, ale kto wie zobaczymy w piątek. Anula plany to ostatnio mój wróg. Jak coś planuję to zawsze nie wychodzi, wiec ten cykl kompletnie z zaskoczenia. Nawet nie brałam pod uwagę tego miesiąca, ale siedzę dzisiaj i patrzę w kalendarz że do przyszłego cyklu i transferu przeszło 30 dni i oczom nie wierzę. Przecież to oczekiwanie doprowadzi mnie do depresji!!! Wiec telefon do dr Mr że zaczynamy w tym cyklu. Jestem taka niecierpliwa, że ktoś mówi odpocznij sobie jeden cykl a ja myślę jak tu odpoczywać jak ja ciągle o tym myślę.

Ostatnia edycja:
Anula następny miesiąc należy do Ciebie;-)pamiętaj w następnym cyklu codziennie lampka czerwonego wina i endo będzie super. Ja Ci nie odpowiem czego tak się stało,bo kompletnie się nie znam;-) u mnie znowu odwrotna sytuacja, endo nawet ostatnio za grube.
A u mnie cud, torbieli nie ma!!! ale za to nadżerka. 2 lata temu wycinałam i znowu. Pewnie prze te całe procedury. może coś tam naruszyli.
Rea nie ma co odpoczywać;-)trzymam kciuki:)

Anula może się uda ze mną zgrać. Ja mam brać ten primolut do 23 czerwca czekać na @ i dzwonić 1 dc :)
In vitro uczy pokory uczy jesteś kolejna która to mówi.
Widzisz anikola a jednak cud :) wstyd się przyznać ale ja nawet nie wiem jak ta nadrżerka wygląda i co to jest.

reklama
Dziewczyny pokory uczy in vitro jak i te wszystkie próby przed nim. Zresztą każda choroba i nieszczęście też. In vitro to przede wszystkim nauczyło mnie samotności i cierpienia w ukryciu. Jeszcze nigdy w swoim życiu nie byłam taka samotna jak teraz i taka "odizolowana" od społeczeństwa. Mam was i moją siostrę która jako jedyna wie o całej sprawie. Drażnią mnie teraz jeszcze bardziej ludzie którzy mi się przyglądają, mówią o mnie, unikam jeździć do rodziny gdzie są dzieci, bo mam strasznego doła jak stamtąd wracam. Wytłumaczcie mi dlaczego ludziom nawet naszym najbliższym tak brakuje taktu i wyczucia?? Brak ich empatii sprawia że nie chce się z nimi w ogóle widywać. Ja nie mówię w ogóle o wykształceniu przy osobach które go nie mają, natomiast osoby które mają dzieci bez przerwy przy mnie o nich rozmawiają. I zamiast wracać zrelaksowana po wizycie u rodziny mojego m wracam kompletnie zdołowana i wściekła. :wściekła/y:

Do góry