reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

milena lekarzowi prawdopodobnie chodziło o stosunek Lh i FSH
Oba w jakis tam sposob określają Twoją rezerwę jajnikową. Wklejam poniżej tekst, który na prędce znalazłam.

• Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
  • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
  • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

Najlepiej zrobić właśnie AMH

A na co ten lek primolut-nor ???

reklama
Dzięki Milena:-)teraz przynajmniej wiem jakie to hormony są zlecane. Hmm niektóre z nich mam zrobione, mam nadzieję, że nie będzie mi kazał powtarzać.... Kurcze a po co taki drogi lek na torbiel? aż sobie sprawdziłam na co jest i tam pisze, że na wywołanie miesiączki. Może Ci go dał jeszcze z innego powodu nie wiem jako lek przygotowujący do stymulacji. Coś mi się zdaje, że muszę przygotować większa ilość gotówki na wizytę;-)mam nadzieję, że sobie nie wymyśli histeroskopii u mnie...
Milena a ile te hormony Cię kosztowały?

Ostatnia edycja:
Ja dziś zaglądam do internetu z tymi moimi wynikami i wychodzi na to ze mam strasznie wysoką prolaktyne 25,29 pewnie o to mr. Chodziło. Znalazlam cos takiego
Prolaktyna NORMY
20-25 ng/ml
łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml
hiperprolaktynemia

Uwagi:
Nadmiar prolaktyny może utrudniać pęknięcie pęcherzyka.
Nadmiar prolaktyny powoduje zaburzenia cyklu miesiączkowego. Miesiączki mogą się wówczas pojawiać się częściej niż co 25 dni, albo rzadziej niż co 33. Oprócz tego mogą być bardzo skąpe, lub w ogóle mogą zaniknąć. Zdarza się też, że cykle są bezowulacyjne – co jest często przyczyną niemożności zajścia w ciążę. Wśród innych skutków nadmiaru prolaktyny wyróżnia się: obniżenie popędu seksualnego.
No jakby o mnie krótkie i bezkrawawe miesiaczki i pewnie z tego mi się te torbiele robią

Nie za sam lek 34 zl a reszta to
Wizyta 250
Hormony 280(8po35)
Nasienie 150
Tez mialam hormony z października ale powiedział że powtórzy bo diabeł wie z którego to dnia cyklu. No i mial rację.

Milena ja zbadalam sobie 21dni prolaktyne i wyszła mi 60 a jak mówiłam doktorów M ze mam za krótki okres to mnie zbyl ze powinnam się cieszyć z tego a teraz spóźnia mi się juz tydzień i tak myślę że to wina prolaktyny.

Milena ja tak samo sex może nie istnieć a biust mam dwa razy większy i nie mogę ich dotknąć bo bolą a i brzuch mnie boli, masz jakiegoś dobrego doktóra

reklama
Ja teraz jeżdżę do Białegostoku a wcześniej to do t.kluz ale on tez tego nie zauważył. teraz juz sama nie wiem jaki lekarz w Rzeszowie jest najlepszy

Do góry