reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

anula@ ja planowo mam dostać @ 25 marca(plus, minus ok.dzień), ale np. ostatnią miesiączkę dostała 6 dni wcześniej, rzadko mi zdarza żeby, aż tak się przesunęła, ale liczę na to, że tym razem będzie w miarę terminowo, a jeśli tak będzie to po 25 będziemy jechać do Bocian, a jak u Ciebie z wyjazdem czekasz cierpliwie na @ i żeby znaleźć się na liście, ale to pewnie do 14 marca już będziecie na liście jak złożyłyście 17 lutego, anula napisłaś mi zapytaj czy możesz przyjechać 2 godz wcześniej na badania, i wtedy na wizytę pójdziesz już z wynikami swoimi i m, ale skąd będę wiedzieć jakie badania mam zrobić, mam badnia z Parensu i być może nie będzie potrzeby wszystkich powielać
goyah jeśli nie w najbliżyszym cyklu to będzie kolejny, ale nie odwlecze się to jak w przypadku Parensu, a może wszystko się szczęśliwie zbiegnie, więc nie podłamuj się, trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
faro to na pewno że i tak szybciej niż tutaj w parensie ale i tak by mi się odwlekło do maja bo w kwietniu miałam plany ale
:-) dzwoniłam do Bociana i już jesteśmy przepisani więc trwało to około 17dni. Ale stresu się najadłam bo wizyta na poniedziałek i teraz jak się okaże że @ nie przyjdzie.... :angry:
wogóle to chyba za wielkie nadzieje z tym wiąże i mam nadzieję że nie dostanę kubłem zimnej wody :-(

Ostatnia edycja:
Super Goyah!!! :) ja nadal czekam, może coś w przyszłym tygodniu się wyjaśni. To też pewnie zależy od tego jak szybko Panie z Parensa się za to zabrały...

Witam wszystkich - chciałam się pochwalić że już jestem na liście w Bocianie, dziś dzwoniła do mnie pani z rządówki :-) i trwało to u mnie tyle samo co u goyah :tak:uff... kamień z serca spadł ;-)
faro ja też miałam wyniki z Parensu ale na 100% seminogram będziecie musieli zrobić bo dr chce mieć ze swojego laboratorium, było tak u mnie i u goyah też, a twoje to musiałabyś pokazać pani pielęgniarce czy wszystkie masz i wtedy ona zadecyduje czy coś jeszcze trzeba dorobić, ja @ planowo mam dostać 19.03- ale czy przybędzie o czasie to trudno mi powiedzieć ostatnio spóźniła mi się 13 dni :szok: ale jak przyjdzie 19 to wyjazd mam 27.03,
goyah świetnie to wszystko się złożyło, trzymam kciuki za poniedziałek :tak:powodzenia jeszcze raz ;-)

Dzisiaj wróciłam z pierwszej wizyty w Bocianie i ... jestem mile zaskoczona, w następnym cyklu zaczynam stymulację :) nie przypuszczałam, że to tak szybko pójdzie. Ogólnie z samej wizyty jestem zadowolona, konkretna i rzeczowa bez żadnych głupich żartów jak to w P...
Goya trzymam kciuki za Twoja poniedziałkową wizytę :)

nika super wieści :-) a możesz napisać jakim idziesz protokołem, jakie leki dr zapisał no i najważniejsze kiedy zaczynasz kłucie,

Anula super, że już oficjalnie jesteś przeniesiona :) a powiedz mi, czy do Ciebie dzownili z Bociana, czy sama dzwoniłaś i dopytywałaś??

NIka rzeczywiście szybciutko wszystko poszło! :) Powodzenia Kochana w nowym miejsciu :) Oby Bocian był szczęśliwy dla Ciebie i reszty dziewczynek :) A jakie leki dostałaś???

Mam zalecony krótki protokół ze względu na niskie AMH. Dostałam piguły Progynova i Encorton a z zastrzyków Menopur i Cetrotide.
Wszystko dokładnie wytłumaczone w którym dniu cyklu co brać i jak robić zastrzyki. Kłucie zacznę pewnie pod koniec marca.Teraz czekać muszę tylko na miesiączkę i kolejna wizyta w Bocianie to już będzie z dłuższym pobytem 7-10 dni. Mam nadzieję, że się tam nie zanudzę :)

goyah nie myśl w ten sposób, że dostaniesz kubeł zimnej wody, pozytywne myślenie w naszej sytuacji jest b. ważne i wpływa na naszą podświadomość, która kieruje naszym życiem, wymądrzam się, bo jestem po lekturze "potęga podświadomości"........ale faktycznie coś w tym jest; 17 dni trwało to wasze przeniesienie, to jeszcze nie tak źle, w takim razie ja odliczam czas
anula, nika a jakie miałyście AHM, bo tak podejrzewam, że też pójdę krótkim protokołem, ja mam 6,8 i jeszcze dr M stwierdził, że to będzie krótki, ale teraz zdaję się na dr Mr, i jeszcze mam do was jedno pytanie, jak z lekami u nich na miejscu dostałyście leki czy kazali wam kupić w umówionej aptece, jak na miejscu to czy można płacić kartą i jaki orientacyjny był ich koszt jeśli mogę o to zapytać
anula jest szansa, że być może zbiegnie nam się termin wyjazdu, Ty w sumie masz jako pierwsza dostać @ więc już coś będziesz wiedzieć szybciej, będziemy w kontakcie

reklama
nuna ja dzwoniłam w poniedziałek zapytać czy jestem na liście pani powiedziała że nie i żebym zadzwoniła w następnym tyg, ale nie zdąrzyłam bo wczoraj do mnie przed 15 pani z Bociana zadzwoniła :tak:
nika mam takie same obawy z tym pobytem co ty, tam po prostu nie ma co robić miasto dość ubogie, daleko do galerii bo ok 3 km, jedyne co to blisko park-można pooddychać "świeżym" powietrzem :-)
faro ja AMH mam 8,1 o ile dobrze pamiętam, u mnie dr M też mówił że pójdę krótkim protokołem a dr Mr początkowo że może długim ale zobaczy jeszcze na badania i na koniec okazało się że pójde jednak krótkim, czytałam gdzieś na forum że Bocian rzadko stosuje długi, leki kupuje się u nich pani pielęgniarka przynosi w papierowej torebce, mi kazali tylko za 2 leki płacić gotówką(koszt 12zł) a resztę kartą można było, faro ja mam taką nadzieję że wyjazd nam się zbiegnie, zawsze to byśmy razem pojechały z naszymi połówkami, droga jakoś tak mniej monotonnie zleci :-D tak jak piszesz będziemy w kontakcie :tak:;-)

Do góry