reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

parę słów o nas:)

Anik, mi gin wyliczyła termin na 1 marca. Zmieniłam właśnie swój suwaczek, bo ustawiłam go nie wg. daty porodu, ale wg. moich obliczeń co do tygodnia ciązy (a liczyłam od zapłodnienienia, a nie od ostatniej miesiączki). W ogóle, chociaż wszystko co na temat wieku ciąży jest na forum przeczytałam, to dalej nie jestem pewna, jak to należy liczyć. No, ale skoro wszystkie suwaczki tutaj są ustawione wg. daty porodu (a wiek ciązy obliczają od OM) to i ja tak przestawiłam, żeby nie wprowadzać w błąd :) Zresztą, nie powiem, mimo jest pomyśleć, że to już dziewiąty tydzień, a nie siódmy... Ale i tak bardziej mnie przekonuje liczenie od zapłodnienia...

reklama
witaj Polly!!

hehe, co za zbieg okoliczności ja tez mam na imie Paulina a moj przyszly mezulek Michal:)hehe

witamy u marcoweczek:)pewnie ze bedzie fajnie, z nami poprostu nie mozna sie nudzic, hehe:))

buziaki dla Ciebie i malenstwa

Mam na imie Kasia. Mam 27 lat. Od 4 lat jestem mezatka. To moja pierwsza ciaza co prawda nieplanowana ale oboje z mezem bardzo sie cieszymy ze los zdecydowal za nas. Od 2 lat mieszkamy w USA. Termin mam na 14marca. :D

CZesc Kasia, ja rowniez witam i ciesze sie ze sie do nas przylaczylas. Ja tez mam termin na 14 marca:) Tez kiedys mieszkalam w USA, w jakim stanie mieszkasz? A tak z ciekawosci, co ile tam sie chodzi do lekarza w czasie ciazy? Co tobie lekarz zalecal w zwiazku z ciaza? Mysle ze to moze byc ciekawe, jesli porownamy sobie opieke medyczna w innym kraju z nasza. Moze masz jakies wyjatkowe informacje:)

Polly,
Mieszkam w New Jersey. Amerykanski system opieki zdrowotnej rozni sie nieco od polskiego. W piatek bylam na pierwszej wizycie na razie tylko z asystentka lekarza (lekarz zajmuje sie ciaza dopiero od 8 tygodnia). Dostalam zlecenia na badanie krw, usg w 8 tyg, recepte na witaminy z kw. foliowym (dotychczas bralam sam kwas). Usg bede miala w pierwszym tyg sierpnia, a 11 wizyte z lekarzem na ktora mam sie stawic z kompletem badan. Dowiedzialam sie tez ze w ciazy nie mozna jesc ryb bo zawieraja rtec, dostalam nawet ulotke na ten temat z ameryk. instytutu zywienia. Oczywiscie niektore ryby sa zabronione calkiem, niektore mozna w malych ilosciach. Na babyboom tez o tym pisza ale lekarze w polsce nic nie mowaia na ten temat, no moze dlatego ze w usa sa inne gatunki ryb.
Polly zamiaszczam te wiadomosc takze w watku o badaniach. Pozdrawiam cieplutko

reklama
Ja również się przywitam..mam na imię monia...mam 22 lata...jestem mężatką od 30 kwietnia 2005 roku i miesiąc po ślubie zaszłam w ciąże...to już prawie 9 tydzień....
Mieszkamy sobie w Górach Stołowych...oracujemy i spokojnie żyjemy....

Do góry