reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

kwiatus...ogromne gratulacje;-), cieszę się razem z Toba:-)

A ja sie ciesze, bo zauwazyłam ze lekkie wzrosty, zastoje, ale równiez spadki mam zarówno na P jak i Pw:-). Wczoraj wszamalam warzywa, zadłam nutelle, serniczek, a dzisiaj spadek:-)

Oczywiście jak 90% odchudzajacych się chciałabym zeby to szlo szybciej...ale...na zdrowy rozum, skoro tyłam przez 9 m-cy, to przecież nie moge oczekiwac ze schudne np. przez 2:-), poza tym musze brac pod uwage,że niecałe 2 m-ce temu przestałam karmic, wiec gospodarka hormonalna w moim organiżmie tez musi "wskoczyc" na właściwe tory:-)

Grunt,że widac po ciuchach, czuje się lżejsza, a po mału, po mału dojde do "dawnej Mnie":-)

reklama
Kwiatuszku - ależ się cieszę!! Wczoraj się jeszcze zastanawiałaś, czy z diety nie zrezygnować, a dzisiaj taki cudny widok na wadze:-) Ogromne gratulacje!!

U mnie znowu 0,4kg mniej - mam już 60,3 :-) Niebawem będę witać piąteczkę z przodu:happy:

reklama
Zapomnijmy o prawdziwym zurku, znalazlam przed chwila przepis na dukanowski. Wyprobuje juz w polandzie.

Żurek Dukana
wink.gif

4 łyżki otrąb owsianych
2 łyżki otrąb pszennych
2 łyzki maizeny (NIE mąki kukurydzinej
info.gif
)

zalać wszystko w słoiku około 1 szkl perzegotowanej chłodnej wody, pierwszy kisi sie dłuzej (około 2 tyg)najlepiej w jak najcieplejszym miejscu (parapet) mieszając od czasu do czasu

do gotującej wody dodaje czosnek , wegete , sól, majeranek, ze słoika odlewam troche zakwasu , reszte mieszam i wlewam przez sitko do wrzątku jeśli nie kwaśny dodaje reszte zakwasu i troszke kwasku cytrynowego(do smaku)

Do góry