reklama
Dzieki dziewczyny za rady, jestescie kochane. dzis juz lepiej chociaz noc nie byla ciekawa. za rada Kry, podawalam malemu male ilosci wody i ok 1wszej przestal zwracac wiec kontynuowalismy podawanie paru lyczkow co 5 potem 10 mins. Myslalam ze serce mi peknie bo J strasznie krzyczal, patrzyl na mnie blagalnie i lapki do butelki wyciagal a ja nie chcialam mu dac wiecej niz pare lykow zeby nie zwymiotowal. Niczym nie moglismy go uspokoic wiec wkoncu wlaczylam TV zeby go czyms zainteresowac i maly dostal swoja pierwsza dawke newsow i teraz niestety uwielbia televizor ale coz chocaz TV mu pomogl przetrwac te najgorsze momenty. Ok 4tej obudzil sie z placzem wiec ja glupio zdecydowalam ze dam mu mleka i ...oczywiscie zwymiotowal. o 5tej woda i spal do 8mej. Moj maly bohater obudzil sie z usmiechem i zjadl 6 lyzeczek kaszki, potem 40ml mleka ok 10tej i zasnal. Uff, wychodzimy na prosta mam nadzieje :-)
Podejzewam ze to bylo przez nianie, ktora mu pewnie ryby nie odmrozila odpowiednio. Jak sie prawidlowo odmraza surowy filet rybny?
Podejzewam ze to bylo przez nianie, ktora mu pewnie ryby nie odmrozila odpowiednio. Jak sie prawidlowo odmraza surowy filet rybny?
MrsF, no ale chyba ta ryba była potem ugotowana albo jakoś inaczej przyrządzona. Na surowo to chyba Dzemikowi nie podała. A produkty spożywcze powinny się rozmrażać w lodówce. Z mlekiem bym poczekała. Nie jestem pewna jak to jest przy wymiotach, bo przy biegunce należy całkowicie odstawić mleko i jego przetwory. Zastanawiam się nad smectą, no na biegunkę to na pewno mozna podać, ale czy przy wymiotach to nie jestem pewna. No i elektrolity koniecznie. Też po jednym łyczku, żeby nie zwymiotował. Na wymioty można zagęszczać jedzenie kleikiem ryżowym. I też malutkimi porcjami. Nie wiem jak u Was jest z badaniami, ale jakby nie przechodziło, to dobrze zrobić badanie kału.
Trzymam mocno kciuki, żeby już przeszło Dżemikowi.
Trzymam mocno kciuki, żeby już przeszło Dżemikowi.
dzieki Giza. no wlasnie - w lodowce. ona ta rybe od razu na wrzatek wrzucial i ugotowala
co do mleka to nawet tego w proszku nie polecaja? J ma teraz Aptamil 3 (w PL to chyba odpowiednik tych 'junior' po 1szych urodzinach). bioegunki nie ma. mial lekka temp (ok 37.3 w nocy) ale teraz 36.6 i dobry humor.
co to ta smecta?
Mrowa, u nas chyba nie ma orsalitu ale wyszukalam pediatyle i kao lectrolyte. Rod pojdize do apteki i sie wypyta. kazalam mu isc do lekarza ale powiedzial ze histeryzuje . jak jeszcze raz J zwymiotuje to wracam do domu i sama go zabiore
co do mleka to nawet tego w proszku nie polecaja? J ma teraz Aptamil 3 (w PL to chyba odpowiednik tych 'junior' po 1szych urodzinach). bioegunki nie ma. mial lekka temp (ok 37.3 w nocy) ale teraz 36.6 i dobry humor.
co to ta smecta?
Mrowa, u nas chyba nie ma orsalitu ale wyszukalam pediatyle i kao lectrolyte. Rod pojdize do apteki i sie wypyta. kazalam mu isc do lekarza ale powiedzial ze histeryzuje . jak jeszcze raz J zwymiotuje to wracam do domu i sama go zabiore
MrsF, smecta to taki "biały węgiel". Kiedyś się podawało węgiel, takie czarne tabletki, przy problemach z brzuszkiem.
Smecta, proszek do przyrządzania zawiesiny doustnej, 10 saszetek - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie
Smecta, proszek do przyrządzania zawiesiny doustnej, 10 saszetek - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie
MrsF, przypomniało mi się, że jak kuzyna synek chorował i bardzo wymiotował, to im lekarka poleciła jakieś leki homeopatyczne przeciwwymiotne. Niestety nie pamiętam nazwy.
znalazłam tylko coś takiego
Vomitusheel () - Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"
i jeszcze w postaci czopków
Vomitusheel S () - Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"
Ale to lepiej już zadzwonić do lekarza albo dopytać w aptece.
znalazłam tylko coś takiego
Vomitusheel () - Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"
i jeszcze w postaci czopków
Vomitusheel S () - Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"
Ale to lepiej już zadzwonić do lekarza albo dopytać w aptece.
reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
I jak teraz sytuacja MrsF?????
Podziel się: